26.10.07
23:11
Искам да задам някоко въпроса които ме терзаят напоследък.
1. Чуковото сгъване като последно упражнение добро попадение ли е с цел маса ?
2. При тренировка за гръб има ли значение как са подредени упражненията (при мен - вертикален скрипец, придърпване на щанга към тялото от наклон или чукове, хоризонтален скрипец, тяга).
казано от Random на 26.10.07, 23:11:
1. Чуковото сгъване като последно упражнение добро попадение ли е с цел маса ?2. При тренировка за гръб има ли значение как са подредени упражненията (при мен - вертикален скрипец, придърпване на щанга към тялото от наклон или чукове, хоризонтален скрипец, тяга).
добро е,но аз лично го слагам като второ.
за гръб,скрипците са последни.
първо набирания,тяга,чукчета и горен и долен скрипец.
естествено,всеки сам си решава. :smirk:
27.10.07
05:25
Можеш да пробваш тренировката за гръб на Jay Cutler ;) Тя е много ефикасна и е добра както за хора с малак , така и за хора с голям стаж . Ето ги упражненията :
1.Набирания
2.Вертикален скрипец
3.Чуково сгъване
4.Хоризонтален скрипец
Той си ги дозира 3 серии по 6-8 повторения , но има значение , че блъска с огромни тежести ;) Дозирай си ги спрямо твоя стаж и желания за изглед .
1.чуковото и аз го правя последно, но на скот;
2.за гърба ако правя твоите упражнения бих ги подредил - чукове, хоризонтален, вертикален и тяга.
27.10.07
08:58
Аз бих ги подредил по десетобалната система, като 10 давам само на тяга, понеже е най-тежкото упражнение и бих ги редувал тежко с леко.
Тяга
Чукове
Вертикален
Хоризонтален
за мен правилния вариант е:
1)набиране
2)гребане
3)тяга
4)...останалите
аз набиране след тяга или гребане просто няма начин да правя... друго, че така тежките упражнения остават по-назад и хем си по-загрял, хем тежестта ти ще намалее, т.е. по-малък риск от контузии..първите 3 мисля, че са достатъчни, 4) добавяш след като имаш вече нещо за акцентиране и т.н. и ще го усетиш с вр-то кога ще имаш нужда от него..
пък това за Кътлър малко на смях ме удари :) интересна работа..
1.набиране
2.тяга
3.гребане
4.скрипец (хоризонтален или вертикален)
5.трапец -2-3 серии
това ми е тренировката за гръб и засега ми върши добра работа
27.10.07
15:55
казано от Random на 26.10.07, 23:11:
1. Чуковото сгъване като последно упражнение добро попадение ли е с цел маса ?2. При тренировка за гръб има ли значение как са подредени упражненията (при мен - вертикален скрипец, придърпване на щанга към тялото от наклон или чукове, хоризонтален скрипец, тяга).
1. Добро е. Аз го правя последно, последователно, от седеж.
2. Има значение, но си зависи най-вече от теб. Лично аз не те съветвам да слагаш чуковете и тягата първи. Аз бих и правил изброените от теб упражнеия така:
1. Вертикален скрипец
2. Чукове
3. Тяга
4. Хоризонтален скрипец