Метод 25 /Ч. Уотърбъри/

27.10.07
10:08

От известно време съм хвърлил око на една тренировъчна програма. - http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1696844
Интересно ми е, дали някой я е пробвал и дали е била ефективна.
Също така, какво е мнението ви за нея?

Дали ще е уместно, понеже в самата програма, раменете не са особено застъпени..да вкарам 4-ти ден, в който да правя рамо?

Ето това е оригиналната програма:
DAY 1

Chin-up набирания подхват
Dip - кофички
Deadlift - мъртва тяга
Standing calf raise (rest 30s between sets) - повдигания на пръсти

DAY 2 (48 hours later)

Front squat - преден клек
Bench press - лег
Row - гребане
Reverse curl (rest 30s between sets) - сгъване с щанга надхват
Overhead triceps extension (rest 30s between sets) - разгъване за трицепс над глава

DAY 3 (48 hours later)

Back squat - клек
Incline bench press - полулег
Wide grip pull-up - набиране широк хват
Skull crusher (rest 30s between sets) - френско от лег
Seated calf raise (rest 30s between sets) - прасец от седеж

Правят се по 25 повторения на движение - предполагам, че бих правил 5х5.

Темата беше редактирана от 6th на 28.10.07 12:07.

27.10.07
20:28

Съвет - преведи я за да могат повече хора да се включат, а и да не ми се налага да я заключвам (темата) -24 часа за реакция

28.10.07
10:07

Няма нужда от допълнителен ден за рамене, в случая те се натоварват от кофичките, гребането, набиранията и вдигането от лег.Обаче аз бих махнал прасците от 1-вия ден и като второ упражнение бих сложил раменни преси.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 28.10.07 10:10.

28.10.07
10:16

Аз не бих пипал програмата. Все пак приемам, че г-н Уотърбъри е по-навътре от нас и програмата е съставена да работи като цяло. Един вид после да няма оплаквания от типа

That diet didn’t work for me.

I thought I was more knowledgeable than the author so I upped the calories, switched around the macronutrient ratios, didn’t use the supplements recommended, and came up with my own training program.

Явно има причина да няма директно упражнение за раменете.

28.10.07
10:29

Аз казах защо - раменете се товарят индиректно от други упражнения, обаче същото се отнася и за ръцете а въпреки това Чад е включил директни упражнения за тях, както и да е - програмата не е нещо революционно за мен има 7 основни упражнения които са базата на всяка успешна програма - клякане, мъртва тяга, вдигане от лег, набирания, кофички, раменни преси и гребане.Щом тия упражнения съставят гръбнака на една програма то тя ще е успешна независимо как точно ще я конструираш, стига да не си пречат упражненията едно друго.

28.10.07
12:26

Сложих и превод на програмата. Извинявам се, че не се бях усетил по-рано като я поствах. :)

Колкото до раменете - в интерес на истината, вчера пробвах първия ден и ..след тренировката чувствах и ‘напомпване’ в раменете. Като цяло, тренировката беше доста бърза, поправям се -  много бърза. И аз си мислех, че е подходящо да сложа едни раменни преси вместо прасците, но след тягата се разколебах. :roll:
Доста упорито се взирах в подредбата на упражненията и забелязах, че има някакви закономерности - в един ден, упражненията засягащи индиректно и директно бицепсите са 2, в друг едно....съответно и за трицепс е така - от тоя род. Явно идеята е, един ден да се акцентира повече на гръб, друг ден на гърди, съответно на поддържащите - бицепс и трицепс. Като резултат от вчерашната тренировка - мускулна треска в трапеца, нищо повече.  :smirk:  Допускам, че след 2рия ден, ще  усетя по-голямо натоварване..то и тренировката е малко по-наситена.

Засега оставам на написаното, пък ако не товари - разширявам или директно сменям. Ако някой има някакви препоръки или е пробвал подобно нещо... с радост ще прочета мнения, препоръки и т.н. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 28.10.07 12:26.

28.10.07
17:44

Не съм правил точно такава тренировка подобна да (качва сила 5х5) но нещо особено не съм забелязал.
Аз не бих се предоверявал на всяка програма в нета.Може да се вземе някоя идейка , експеримент  да се направи или деадаптацийка някаква, но не бих си губир времето с нея.Това е лично мнение и не искам да обвързвам никой с него

28.10.07
18:56

Ми не знам но според мен тази програма ще е най ефикасна в период на застой, с цел шок или след завръщане в залата, с цел възвръщане на старите резултати

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1