28.10.07
11:27
Четох една статия в T-nation и попаднах на следното нещо:
Use short intra-set pauses and minimize your rest between sets
This is another new frontier in the strength industry that has yet to be explored, but from a productivity standpoint it makes perfect sense. Using short intra-set pauses of ten seconds accomplishes many things and we’d be smart to begin to take advantage of them.
Basically, we train with a heavier weight than normal, but every one to three reps we pause for 10 seconds then begin again. For example, person A and person B both bench press 300 pounds for their 1RM. Person A loads the bar up with 70% since that will allow him to successfully hit his 10RM for 3 sets. Person B loads the bar with 80% with a 3-5 RM weight for 2 sets of 10. Person A hits all ten reps while person B hits 3-5 reps, pauses for 10 seconds, then continues until he hits 10 repс.
Може ли някой да ми обясни каква е главната идея тук?
Ако правя примерно с 80кг лежанка 10 повротения,на всеки 3 повторения правя почивка от 8-10 секунди?ПРез това време дыржа щангата със заключени лакти?
Това ли е идеята и някой правил ли е подобно нещо?какви са ви впечатленията?
Преведи по - горния абзац за да могат всички да разберат за какво става на въпрос - срок 24 часа
ASTOR
Темата беше редактирана от ASTOR на 28.10.07 17:49.
Идеята ми се струва много добра, основана е на техниката rest - pause.Значи вместо да правиш 10-ка с дадена тежест ти правиш 5-ца с по - голяма, после оставяш лоста почиваш 10сек правиш примерно още 2 повторения, почиваш - още 1, почиваш - още 1, почиваш още 1 и си готов - направил си 10 повторения с по - голяма тежест.Я дай линк към статията.
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1637095&cr;=
номер 5 е това специално
Е това не е нищо ново - клъстерирани серии. Позволява ти да направиш повторенията с по-голямо тегло. Обаче се губи ефекта на “напомването”.
Почиването е като оставиш щангата на стойката. Така позволяваш почивка. Ако я дършиш със заключени лакти пак имаш напрежение в мускулите и няма почивка. Същото е описано тук: http://www.fitbul.com/article8.htm