Нужна ми е малко помощ за разкодиране на два сплита.

29.10.07
16:37

Чета една статия за играждане на тренировъчна програма но имам затруднения с това че немога да разбера какво има предвид автора . Ето първия сплит :

Day 1: Quads dominant
Day 2: Horizontal push and pull
Day 3: Recovery
Day 4: Hips dominant
Day 5: Recovery
Day 6: Vertical push and pull
Day 7: Recovery

Ден 1 само квадрицепс ли трябва да се прави или квадрицепс , адуктор , абдуктор и прасец а най натоварен да е квадрицепса ?
Ден 4 само задно бедро ли?
Ден 2 и 6 са ми тъмна индия , трябва да правя упражнения за всичко останало като го разделя на упражнения в които движението е вертикално и такива в които е хоризонтално?

Втори сплит :

Day 2: Pull (back, biceps, rear deltoids)
Day 3: Recovery
Day 5: Recovery
Day 6: Push (chest, triceps, deltoids)
Day 7: Recovery

Въпросите тук са горе долу същите .

Та ако някои може да ми разясни нещата ще съм много благодарен ;) .

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:01.

30.10.07
09:12

Давам пример - първи ден - клек. Втори ден - мъртва тяга. Първата е с акцент на клековете, втората с акцент на тягата, но се тренират целите крака и в двата дни с различни упражнения, просто в едната се дава акцент на квадрицепса, а в другата на глутеуса и задното бедро.
Day 2: Horizontal push and pull
различни лежанки и гребания (бутане и дърпане във хоризонтална равнина).
Day 6: Vertical push and pull
Набирания, вертикален скрипец, различни раменни преси (бутане и дърпане във вертикална посока).

Day 2: Pull (back, biceps, rear deltoids)

Day 6: Push (chest, triceps, deltoids)
Тук си е казано - бутащи мускули в едната тренировка и дърпащи в другата - групираш синергисти, вместо антагонисти.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.10.07 09:16.

30.10.07
19:12

Благодаря ти много!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1