Какво мислите ?

30.10.07
20:42

1 - гърди/трицепс
2 - гръб / бицепс
3 - рамо
4 - крака*
5 - трицепс / бицепс 

Кажете си мнението за тази програма ? Много хора се оплакват от това че ръцете им изостават или искат да направят по големи ръце.При мен ръцете леко изостават и затова се осмелих да потърся из нета някоя информация затова как мога да направя по големи ръце.Четах в 1 фоум и попаднах на тази програма.Веднага като е видях си помислих че прекалено много се натоварват ръцете и затов разтеж няма да има в голяма степен.Във фитнеса поисках мнение от човек който от много време се занимава с фитнес и ми предложи същото.При тренировки за гърди и гръб даже и рамо да включа тренировка за трицепс и бицепс..т.е за си избера с кое да ги комбинирам и след това в отделен ден да тренирам 2-та мускула отделно.Попитах какво му е мнението по тази програма и той ми даде положителен отговор.След като ръцете ми изостават трябва да наблегна повече на тях но да внимавам да не ги претренирам.Така че кажете си вашето мнение относно тази програма и относно въпроса как може да се направят по големи ръце.100% съм сигурен че всеки 2-ри ще почне да дава различно мнение и затова ще помоля да дават мнение тези който имат наистина представа как се правят по големи раце и да е доказано и изпробвано,а не да дават мнение такива които са чели нещо някаде си и просто го копират.Мерси предварително ;)

Преди това пак ли си тренирал гърди + трицепс и гръб + бицепс?
Ако си правил така пробвай обратното - гърди + бицепс, гръб + трицепс. Така като правиш гърди после бицепса е свеж. Същото е и с трицепса и гърба.
Иначе ако си пробвал и така съм съгласен с тоя сплит. Може да ти дръпнат ръцете действително.

30.10.07
21:27

значи сегашната ми програма е такава
1 гърди+корем
2 гръб
3 крака +корем
4 рамо трапец
5 ръце+корем

но както казах нз защо ръцете изостават леко и затова исках да попитам за мнения по тази програма по горе...дали с ако почна да тренирам по нея да правя 2 тренировки в седмицата за трицепс и бицепс ръката ми ще дръпне.За да дам повече информация за тренировките ми за ръце значи правя скотово 4 серии после с щанга отново 4 серии и накрая скрипец като го придърпвам с 1 -та ръка нз как се казва това упражнение.А за трицепса значи щанга тесен хват 4 серии френско 4 серии и накрая скрипец с подхват.Но преди 1 месец програта ми за ръце беше друга..тогава тренирах бицепс и трицепса в отделни дни и упражненията бяха различни в различен ред.

30.10.07
22:02

Ръце се правят с гребане, набирания, преси и кофички.Колкото и да ги буташ с изолирани упражнения няма да стане защото мускулите на ръцете са продължение на мускулите на гърба и гърдите а не обратното.

30.10.07
22:24

казано от Alkorin на 30.10.07, 22:02:

Ръце се правят с гребане, набирания, преси и кофички.Колкото и да ги буташ с изолирани упражнения няма да стане защото мускулите на ръцете са продължение на мускулите на гърба и гърдите а не обратното.

с това нищо ново не ми казваш...освен по твоията логика да почна да правя 2 пати в седмицата гребане кофички набиране преси...просто искам да знам дали ако действам по таз програма ще има напредак с ръцете.

30.10.07
22:40

Точно това трябва да направиш ако питаш мен като разделиш групите на бутащи и дърпащи.

30.10.07
22:55

нищо лично но не мисля че от това ще има някаф ефект...ще почна по тази програма и ще видя как ще ми се отрази.

31.10.07
05:13

много добра програмка.
ръцете ми изоставаха но сега е мн.добре!

TB

31.10.07
09:39

Аз пък искам да разбера откъде решихте, че някоя част ви изостава?
В смисъл имате калъп и влизате в него, и ви хлопа на ръцете например, така ли? :)
Според мен изоставането е “in your mind”, ако мога така да се изразя...

Естествено че е там. И това малко ли е? Нормално е някоя група да е по - назад от друга. Иначе нямаше да е интересно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1