01.11.07
16:54
след тренировката нямам треска в рамената(май никога не съм имал там).Правил съм преси пред врат зад врат с дъмбели и т.н. и се нищо.Ще съм благодарен ако някой сподели как му е тръгнало рамото с кви килограми го прави(чувал съм че с по-леки тежисти и повече повторения)
НАй добре напиши какъв ти е сплита колко кила си, от колко време блъскаш и специлно за рамо какво правиш
Рамото е от три части-предно,средно и задно рамо.По принцип е добре на тези три части да се тренират като отделни мускулни групи.Предното рамо се натоварва от изтласкването на шанга или дъмбели от лег,така че е добре да го тренираш с гърдите,като правиш още едно упражнение за него.Задното рамо се натоварва при придърпване на горен скрипец за гръб-тренирай го с гърба,като пак правиш още едно упражнение.За средно рамо може да правиш раменна преса на машина или с щанга и повдигане на ръцете настрани.
Йовов това че рамото е от три части е остаряла информация, вече се знае че всъщност се състои от 7 (седем) части, те добре си личат при олимпийците на халки и някои други спортове.
Треската не винаги е показателна за разтеж, аз никога не съм имал мускулна треска на рамото.Ако усещаш по време на тренировка, че го товариш (това няма как да не го чустваш) и ако виждаш напредък значи няма проблем, а даже още по-добре, че не те боли:)Иначе рамо правя стандартно.. Някакъв вид преси(зависи от настроението), разтваряне в страни, разтваряне назад и има доста добър ефект.
83-84 кила съм 1.87 доста време вече тренирам.По принцип рамото винаги ми е било най-слабата част от тялото.Все пак развито е до една степен и имам чувството че просто не мога да го стресирам повече
Различни упражнения, тежки серии с малко повторения, по-леки серии с повече повторения, дроп серии .. неможе просто така да отказва да расте това рамо, просто трябва да му намериш цаката ;)
казано от BomFunK на 01.11.07, 16:54:
след тренировката нямам треска в рамената(май никога не съм имал там).Правил съм преси пред врат зад врат с дъмбели и т.н. и се нищо.Ще съм благодарен ако някой сподели как му е тръгнало рамото с кви килограми го прави(чувал съм че с по-леки тежисти и повече повторения)
Първо, мускулната треска не трябва да ти е показател. Тежестите увеличават ли се, силата качва ли се, рамото расте ли? Ако да, всичко е наред, не трябва да се притесняваш за мускулни трески.
казано от ЙОВОВ-БИЖУТЕРА на 01.11.07, 19:28:
Цаката е че НИКОГа не трябва да тренираш заедно всички части на рамото
Не бих твърдял такива категорични неща, без да кажа поне защо!
Да тренираш цялото рамо в една тренировка е перфектно, ако сплита ти го позволява.
не това имах предвид.като правиш по 2 упражнения за всяка част от рамото,стават бая серии
Аз по две упражнения не съм правил никога през живота си и не възнамерявам.
А и по две да са, 3х2 са 6 упражнения, ако е само рамото в една тренировка е нормално, това са ти 40-50 минути тренировка.
Мускулната треска не е показател за добра, изцеждаща тренировка. За пример ти давам следното - след годишната почивка от 3-4 седмици започвам с гърди и рамо в един ден. В следващите дни усещам мускулна треска само в гърдите, въпреки че тренировката е била достатъчно добра и за двете групи, без да давам приоритет на гърдите. Забелязал съм, че рамото много бързо привиква към упражненията. С всяка тренировка натоварването става по-малко при ротацията на 5-6 различни упражнения.
Но, ако трябва да кажа фразата “без еди кое си упражнение, все едно не съм тренирал”, то упражнението е “пресите на Арнолд” :)
Рамото по принцип трудно получава мускулна треска, не се водете по това дали тренировката е била качествена или не.
03.11.07
07:59
Напълно вярно !
03.11.07
11:02
И аз до сега не съм усешал мускулна треска в раменете, но съм си доволен от разтежа им.