01.11.07
20:52
Значи първо да кажа 2 думи за мен.. На 15 години ; 182 см ; 62 кг. От 4-5 месеца тренирам,но не много сериозно.. В смисъл нямах програма, а просто всяка тренировка ( 4 пъти седмично или 5 зависи.. ) едно и също правех. Сега сглобих горе долу една програма и искам да ми кажете дали е добре :? Целта разбирасе ми е покачване на мускулна маса, защото 62 килограма за височината са ми малко.. Та ето я и нея :
Първи ден : Ръце
За бицепс :
- Бицепсово сгъване с щанга прав 3х10
- Бицепсово сгъване с дъмбел седнал 3х10
- Концентрично сгъване 3х10
За трицепс :
- Изтласкване на щанга от лег ( тесен хват ) 2х10
- Френско 2х8
Втори ден : Крака + Рамо
За крака :
- клекове 2х10
- повдигане на пръсти 3х10
- на гладиатор за бедра ( нз как се казва точно :( ) 3х10
За рамо :
- раменни преси пред врат с дъмбели 3х10
- повдигане на ръце настрани 3х10
- повдигане на ръце напред 3х10
Трети ден - почивка
Четвърти ден : Гърди + Корем
За гърди :
- изтласкване на щанга от лег 3х8-10
- изтласкване на щанга от полулег 3х8-10
- флайс 3х8-10
- на гладиатор ( и това нз как се казва - тези които са отстрани ) 3х10
За корем :
- коремни преси 2х40
- повдигане на крака от лег 2х40
- извивки с дъмбел встрани 2х15
Пети ден : Гръб + Трапец
За гръб :
- гребане с щанга 3 серии - 12,10,8
- гладиатор ( pulldown to front ) 8,8,10
- гладиатор ( seated cable row ) 8,10,10
- набирания 3х10
- one arm dumbell row 10,10,12
- гръбни преси 25,25
За трапец :
- трапецовидно повдигане с щанга/дъмбели
Шести и седми ден почивка
Тренирам у нас и разполагам само с дъмбели, лежанка и гладиатор.. скоро ще си взимам и пътека.. ( която аз сиг няма да използвам много ?? )
Съжалявам, че не знам наименованията на някои от упражненията на български, а пък на други дори и на бг нз :)
Надявам се да сте ме разбрали.. :)
Забравих да кажа какво ям : Сутрин : яйца или корн-флейкс с прясно мляко ; на обяд и вечеря различни неща.. но ям доста месо и неща съдържащи повече протеини и ям поне 4 пъти на ден ( не само сутрин, обед и вечер :) ) Също така вземам Whey Protein на Now Foods :)
Ами това е общо взето :) Вие сте :)
За трицепс :
- Френско 2х8
прави ги и 2те поне по 3 (най-добре 4 серии), също така и за бицепс основните упражнения.
При гърди също поне изтласкването от лег го направи 4 серии.
Наблягай повече на базовите упражнения, препоръчвам и тяга да добавиш, и повече серии клекове! И вземи си направи свестен хранителен режим, защото няма начин да качиш без него.
Успех!
02.11.07
13:26
http://www.bb-team.org/fitness/workouts/
Избери си оттук.
02.11.07
18:03
казано от Bo0mer на 02.11.07, 11:01:
За трицепс :
- Френско 2х8прави ги и 2те поне по 3 (най-добре 4 серии), също така и за бицепс основните упражнения.
Наблягай повече на базовите упражнения, препоръчвам и тяга да добавиш, и повече серии клекове! И вземи си направи свестен хранителен режим, защото няма начин да качиш без него.
Успех!
Добре ще увелича сериите, а за режим от къде да видя нещо по-общо.. смисъл нямам възможност да ям всеки ден в точно определени часове или пък точно определени храни защото не си готвя аз а и не съм в нас повечето време от деня?
За мъртва тяга.. Имам проблем.. Сколиоза се казва-изкривяване на гръбначния стълб и не мога да правя упр. с мъртва тяга.
казано от UltraVisioN на 02.11.07, 18:03:
За трицепс :
- Френско 2х8прави ги и 2те поне по 3 (най-добре 4 серии), също така и за бицепс основните упражнения.
Успех!Добре ще увелича сериите, а за режим от къде да видя нещо по-общо.. смисъл нямам възможност да ям всеки ден в точно определени часове или пък точно определени храни защото не си готвя аз а и не съм в нас повечето време от деня?
За мъртва тяга.. Имам проблем.. Сколиоза се казва-изкривяване на гръбначния стълб и не мога да правя упр. с мъртва тяга.
Ами до колкото съм запознат повече повторения тяга оправят гръбначните изкривявания (не съм сигурен!), може да се консултираш с лекаря си. А за режим - прочети в сайта за хранителен режим, и щом изкаш да качваш ще ти трябва ВВД (високо въглехидратна диета) или РБД (равномерно-балансирана диета).
(може и да попогледнеш програите в сайта, за които Jorku ти даде линк)
По-здрави
02.11.07
21:06
казано от Bo0mer на 02.11.07, 21:00:
казано от UltraVisioN на 02.11.07, 18:03:
За трицепс :
Успех!Добре ще увелича сериите, а за режим от къде да видя нещо по-общо.. смисъл нямам възможност да ям всеки ден в точно определени часове или пък точно определени храни защото не си готвя аз а и не съм в нас повечето време от деня?
За мъртва тяга.. Имам проблем.. Сколиоза се казва-изкривяване на гръбначния стълб и не мога да правя упр. с мъртва тяга.Ами до колкото съм запознат повече повторения тяга оправят гръбначните изкривявания (не съм сигурен!), може да се консултираш с лекаря си. А за режим - прочети в сайта за хранителен режим, и щом изкаш да качваш ще ти трябва ВВД (високо въглехидратна диета) или РБД (равномерно-балансирана диета).
(може и да попогледнеш програите в сайта, за които Jorku ти даде линк)
По-здрави
Нее още преди да започна да тренирам попитах професора, който ме прегледа дали мога да тренирам и той ми каза да, но без мъртва тяга ( не ми каза мъртва тяга, а ми обясни какво не трябва да правя, а то е точно мъртва тяга :) ) А за диетите ще погледна благодаря ти за отговора тук и в другата тема, която пуснах преди 2-3 дни :)
Jorku мерси и на теб
Значи пич за 4-5 месеца да си без програма направо си си губил времето. Аз съм с твоя стаж и мога да кажа че съм се променил почти драстично. Зимата бях 75 кг 1.70. Почнах да тичам лятото и ходех на фитнес по 5-6 дни като теб. Отначалото сичко ставаше много лесно. Нз как свалих за около 1 месец 7 кг. оформих си гардите за 3-4 месеца и направих бицепс 35см. Вече се усеща, че нещата нестават толкова лесно. Един човек със стаж 5 години ме посъветва да идвам по 3 пъти на седмица, защото калорийто качвам са доста по-малко отколкото свалям.
Ето моята програма:
Понеделник - Гърди и Бицепс
Права лежанка 4х8
Наклонена с дъмбели 3х8
Обратен наклон с дъмбели 2х8
Кофички 2х8
Сряда - Бицепс и Трицепс
Разгъване с лост 4х8
сгъване с дъмбели 3х8
Концентрично сгъване 3х8
Петък - Крака и Рамо
Лег преса 5х 15
Сгъване 4х20
Разгъване 3х15
прасец 3х30
Особено за краката следващите 2 дни съм като пиян. :D
05.11.07
07:48
казано от fatality на 04.11.07, 22:30:
Значи пич за 4-5 месеца да си без програма направо си си губил времето. Аз съм с твоя стаж и мога да кажа че съм се променил почти драстично. Зимата бях 75 кг 1.70. Почнах да тичам лятото и ходех на фитнес по 5-6 дни като теб. Отначалото сичко ставаше много лесно. Нз как свалих за около 1 месец 7 кг. оформих си гардите за 3-4 месеца и направих бицепс 35см. Вече се усеща, че нещата нестават толкова лесно. Един човек със стаж 5 години ме посъветва да идвам по 3 пъти на седмица, защото калорийто качвам са доста по-малко отколкото свалям.
Ето моята програма:
Понеделник - Гърди и Бицепс
Права лежанка 4х8
Наклонена с дъмбели 3х8
Обратен наклон с дъмбели 2х8
Кофички 2х8Сряда - Бицепс и Трицепс
Разгъване с лост 4х8
сгъване с дъмбели 3х8
Концентрично сгъване 3х8Петък - Крака и Рамо
Лег преса 5х 15
Сгъване 4х20
Разгъване 3х15
прасец 3х30Особено за краката следващите 2 дни съм като пиян. :D
Всъщност не може да се каже, че съм си губил времето.. 7 кила съм качил и то не мазнини.. на това ако му викаш губене на време нз.. също така на ръцете качих към 4 сантиметра.. за гърба не съм се мерил, но са много.. гърдите са ми МНОГО по-добре от преди.. абе като цяло определено не съм си губил времето.. Все пак благодаря за коментара