05.11.07
19:58
http://weider.bg/producti,84,1.html какво мислите за този Л карнитин и как да го пия тренировките ми започват от 9 часа така става ли примерно ставам в 8 и пия веднага 1 капсула следващата в 8:30 тоест половин час преди тренировката и една вечерта преди лягане и другия въпрос е тази която е преди тренировка да я пия 30 мин преди тренировката с тежести или 30 мин преди кардиото което е веднага след тренировката
Избягвай да приемаш каквито и да е добавки веднага след ставане от сън. По-добре изчакай да минат поне 15мин. откакто си се събудил, за да може кръвта да започне да циркулира нормално в тялото ти. Добре знаеш, че всички процеси се забавят когато спиш. Колкото до Л-карнитина, приемай 2 капсули 30мин. преди тренировка и 1 капсула 30мин. преди лягане.
казано от SNC на 06.11.07, 15:45:
Избягвай да приемаш каквито и да е добавки веднага след ставане от сън. По-добре изчакай да минат поне 15мин. откакто си се събудил, за да може кръвта да започне да циркулира нормално в тялото ти.
x2, много малко хора го спазват обаче.
06.11.07
21:36
x3! Много важно правило, което и аз се опитвам да спазвам до колкото ми е възможно. Този въпрос е до известна степен свързан с темата.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 06.11.07 21:37.
А относно максимално бързото “пресичане” на катаболните процеси? Имам следния въпрос. Сутрин имам 1 час преди да изляза в който трябва да: 1 Пия кафе 2. Скачам 15 мин на въже 3. Закуся (обикновено овесени ядки) 4. (тук вече според зависи) Взема аминокиселини или (в период когато искам да свалям) L-carnitine. Как бихте ги разположили времево в този един час?
казано от vlade на 07.11.07, 08:10:
А относно максимално бързото “пресичане” на катаболните процеси?
И мен това ме интересува, дали е добре веднага след като станеш да ги “пресечеш” или да изчакаш горе-споменатите минути.
Изчакайте 15мин, няма да се разпаднете.
Едно примерче.Лятото пих Инферно (фет бърнър).Той се пие около 30 мин преди кардио.Това не значи отварям очи пия и след 30 мин всичко е ок.
Ставах, изчаквах 30мин, пиех инферното и след още 30 мин кардио.Без ВСАА и други
“мускуло предпазители”.
emzo,
а закуската къде около кардиото? Говорим за овесени ядки например... в друга тема си писал 1 час след кардиото?
Писаното в другата тема е за кардио сутрин след ставане, ако ще тренираш силово първо недей на гладно.
Не, не, говорим за 15тина минути скачане на въже, силовата ми е чак вечер.. Доколкото разбирам препоръчваш този ред: ставане, 15 мин (кафе), кардио (скачане на въже), след 10 мин протеин и чак след 1 час закуска? Много ми отива далече закуската, шъ умръ от глад ;)
Едит: L-carnitine преди скачането :)
Мнението беше редактирано от vlade на 07.11.07 15:55.
Аз ще препоръчам да пиеш като станеш 150мл сок от грейпфрут или червен портокал. Това ще събуди тялото ти много бързо и бързо ще вдигне нивото на инсулина. След 5 мин пий течен Л-карнитин (прахообразния му трябва повече време за усвояване), след още 15 мин скачай на въжето и след това закусвай с чашка кафе. Има вероятност и изобщо да не ти се пие кафе след това, защото кофеина освен да ти разлопчи сърцето и да намали чувството за болка друго нищо не прави. Даже се препоръчва преди силова тренировка да не се пият продукти с кофеин защото без да усетиш може да се контузиш, а болката да я почувстваш на следващия ден.