06.11.07
13:37
Exercise In Opposition
Steve believed in pairing opposing muscle groups in order to ensure balanced development, tremendous pumps, and workout efficiency. In other words, instead of doing three sets of the bench press and then moving on to the bent-over row, do the exercises back-to-back.
In other words, do a set of bench presses, wait a minute, and then do a set of the bent-over row. Wait another minute and go back to the bench press. Continue like this until all the sets are completed.
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler109.htm - Rule#5
Значи човекът съветва да се тренират противоположни мускули едновременно и на мен ми стана много интересно какво ще е въздействието от такъв вид тренировка. След малко отивам да тренирам ръце и ще пробвам този метод, но все пак ще ми е интересно да чуя мнения за едновременната тренировка на антагонистите(мисля че така беше терминът :) )
По-късно ще напиша първите впечатления.
06.11.07
16:30
(пореден поста ама... явно няма интересуващи се) Все пак тренировката не ме впечатли особено. Имаш чувството че правиш едно упражнение в 8 серии... егати ужаса.
1. вдигане от седеж с щанга - 4х8
+
2. вдигане от лег с тесен хват - 4х10
3. концентрично(нямам възможност за скотово) - 3х12
+
4. вдигане с дъмбел зад врат - 3х10
5. чукчета - 2х10
+
6. рядко срещано упражнение за трицепс- заставаш в поза за гребане с дъмбел, лактите прибрани до тялото и движението е само в тях(лактите) до перпендикулярно положение на пода и обратно - 2х10 (май не го обясних добре :) )
7.предмишница
8.+9- корем на суперсерий, но това не е по темата.
Впечатления от програмата: Не съм особено доволен от натоварването, защото фактически почивката на бицепса/трицепса между сериите е твърде голяма.
казано от No_WaY на 06.11.07, 16:30:
(пореден поста ама... явно няма интересуващи се) Все пак тренировката не ме впечатли особено. Имаш чувството че правиш едно упражнение в 8 серии... егати ужаса.
1. вдигане от седеж с щанга - 4х8
+ 2. вдигане от лег с тесен хват - 4х103. концентрично(нямам възможност за скотово) - 3х12
+ 4. вдигане с дъмбел зад врат - 3х105. чукчета - 2х10
+ 6. рядко срещано упражнение за трицепс- заставаш в поза за гребане с дъмбел, лактите прибрани до тялото и движението е само в тях(лактите) до перпендикулярно положение на пода и обратно - 2х10 (май не го обясних добре :) )7.предмишница
8.+9- корем на суперсерий, но това не е по темата.Впечатления от програмата: Не съм особено доволен от натоварването, защото фактически почивката на бицепса/трицепса между сериите е твърде голяма.
Лично аз не видях противоположни групи или антагонисти.Чукчета с упражнението което цитираш/казва се кик-бег/доколкото разбрах нямат нищо противоположно.Едното е за гръб другото за трицепс.Двете групи вуобще не работяр антагонистично.Виж ако направиш чукчета +вдигане от лег вече е друго.Ревизирай си нещата,не са много ясни.Сигурно не си разбрал добре
06.11.07
21:20
Миле, имаше предвид чуково сгъване за бицепс с дъмбели кадето е ;)
06.11.07
21:48
казано от difference на 06.11.07, 21:20:
Миле, имаше предвид чуково сгъване за бицепс с дъмбели кадето е ;)
Точно !!!
Съжелявам, но не съм особено добър в обясненията. Надявах се да сте се сетили сами. Все пак не съм чак толкова зле, че в тренировка за ръце да плиосна упражнение за гръб :)