08.11.07
16:32
Здравейте !
Реших и аз да си пусна темичка в този сайт ..Никога не е излишно да чуеш някоя и друга критика :)
Ето малко история:
1.Момиче съм :) , 15 години , ръст 1.70 , 60 кг (с колебания - я нагоре ,я надолу ) ,мерките ми са : 96 ,5/66/94,5 доколкото мерих последния път
2. цели- първата цифричка да намалява кооолкото може по-малко :) , талията да стане около 60-62 , дупето-90
срокове не съм си поставяла ,но пък ако се изпълнят желанията ми до 3-4 месеца...ще е доста оптимален вариант
а да да не забравя-плочки-ще е хубаво , ама не ми е много зор ,въпреки ,че зад мазнинките се крият доста развити мускули
3.опитвам се да се храня здравословно , да не ям боклуци и не се получава на 100 % , ама съм на принципа проба-гршка-проба-грешка и...все някога ще стане навик :) Тка де - спазвам НВД като не ограничавам мазнините ,само въглехидратите до около 10 % макс. ,протеините-ясно,те трябва да се ядат
4.спортувам всеки ден ( вече ) , като до това съм стигнала постепенно ,не съм се юркала :)
прогрмата ми е такава
понеделник-фитнес
вторник-3 часа танци
сряда-фитнес,танци 1,5 часа
четвъртък-3 4аса танци
петък-3 4са танци
събота-фитнес
неделя-около 2 часа танци
не са ми много тренировките
1.щото съм свикнала
2.защото през другото време или на училище заседнало състояние, или вкъщи учене , или като излизам с фр, то не става за навън щотовече е студено и пак СЯДАМЕ някъде :)
:) по-натам ще постна снимки за трансформацията
а да не забравя примерно меню ( като изключим ,че напоследък апетита ми е като на ВЪЛК ) ,се храня с около 1800 калорий дневно ,иначе просто умирам от глад :
сутрин-омлетче с масло , зеленчуци ,сирене понякога или плод
в у-ще си взимам или ядки ,или айрян ,може и паржола в зелеви листа :)
за обяд- пак месце, салатка със зехтин и вс екстри
следобед - кашкавал,зеленчуци или ядки
вечер-месо или омлет със зеленчуци ,млечно нещо
грешка ми е ,че вода не пия , просто ...не мога ( което си е извинение ) :)
това също ми е цел-да увелича водата от 3 чаши дневно на 13 ...примерно :)
Темата беше редактирана от тайна. на 08.11.07 16:40.
10.11.07
10:48
Пържола в зелеви листа в училище? Уау, аз съм бил свидетел само на тестени вълшебства, като бях ученик. Сериозен енергоразход имаш, като гледам тренировъчния ти режим (макар да си нямам и понятие от танци).
Като цяло ще е интересно да следим дневника ти, отличава се доста от вече съществуващите. Успех! :)
Винаги като има шише вода покрай тебе,на малки глътки по-често и така няма да усетиш как си върват литрите :Д Не позволявай на организма да си иска,демек да ожаднееш.
Мнението беше редактирано от Финдо на 10.11.07 10:52.
здравейте :) мерси за съветите,днеска съм си заредила стаята със 3 шишета ( големи ) вода и както викаш-когато се сетя -пия.До сега 1-то вече го няма :) хаха :)
днеска спорта :
фитнес -час и половина заради едни нахалници :D - наистина вече ще си взимам плейър ...
танци- 2 часа
храна: вчера си бях направила план за днешното меню ама като гледам..хич не го изпълнявам :) хаха по една или др причина...
сутринта: 3 сварени яйца , 5 гр масло , домат,краставица и 1 с.л. 100% чист домашен мед ( да си кусам само :) )
след 2 часа: 20 гр кашкавал,20 гр шунка на тандем ( е точно тва не ми беше в програмата хаха )
тренировка
обяд: 200 гр пилешко месо ,задушено в малко масло ,салатка от 3 печени чушки , домат ,чесън
слдобед около 100 гр зеле ,30 гр сирене
за вечеря: пак същата салатка като на обяд , моалко сирене (около 40 гр )
а за паржолката в зеле-щеше да е хубаво акопродваха такива “сандвичи ” в даскало ,ама УВИ :) хаха :) аз си нося от вкъщи
Ами добре,
Първо поздравления за сериозната физическа активност за момиче и то на тази възраст.
Според мен в случая само ти трябва да си оформиш храненето и ще можеш да постигнеш резултатите.
Важно е да усетиш сама как вървят нещата с храненето ти. Защото с подобна заетост, според мен, не трябва да си под 2000 ккал.
Не уточняваш за какви точно танци става дума, но ако са спортни, краката най-добре да не ги тренираш във фитнеса. Освен, че може да ги претовариш и да се контузиш. Може и да загубиш пластичност, а оттам и бързина. Също така, ако имаш тренировка от бързи танци, най-добре е да правиш пауза и да хапваш нещо/не слядко/, примерно един сандвич с диет. хляб и месо.
Също така с цел да не гибиш пластичност в гърба и рамената, може да правиш само изолиращи упражнения. Тоест не такива които товарят стабилно 2 или 3 мускулни групи на веднъж.
И още нещо, не може 3 часа аеробна дейност и да пиеш под 2 литра вода на ден. Може да си в частично обезводняване, което ще ти забави метаболизма, да не говорим, че може да даде и други проблеми.
Относно тренировки и упражнения, най-добре чети и се самообразовай, ще си спестиш грешки.
Успехи
Мнението беше редактирано от tpd на 16.11.07 19:50.
10.11.07
17:40
Браво на теб :)
Може би ти си една от малкото(за жалост) момичета, която наистина е тръгнала в правилната посока по отношение на храненето. Писна ми да гледам и слушам за момичета, подлагащи се на някакви нечовешки гладувания или диети само на един вид храна.
Мисля че и на мен ще ми е много интересно да следя дневника ти ;-)
Имам само една молба- пиши каква ти е тренировката. Може и да не е всеки път, но поне най-главно, какво ти представлява програмата.
Успех в начинанието!
ей мерси много за подкрепата мом4ета :)
във фитнеса съм начинаеща и чесно казано - нямам особени познания.. но това ,което казахте за пластичността-до сега не го бях чувала ! За което благодаря ! Значи тренирам хип хоп танци - определено съм доста пластична ,шпагат правя след като много добре съм си разгряла тялото , щото иначе... ще има “ХРУС” и ще си разтегна/скъсам нещо ..а и по природа съм с много добра пластичност,другата част е придобита хехе :)
във фитнеса правя “кръгови” тренировки - най-вече наблягам на корема ,защото мисля , че той има най-голяма нужда от “доизпипване” хах :)
По отношение на фитнеса съм много зле и за това се доверявам на 100% на информацията от сйта :
ето каква кръгова трен си избрах - http://www.bb-team.org/workout/1359 - но не правя винаги това- понякога сменям/добавям с някое ново упражнение . Целта ми е да се “запозная” с уредите във фитнеса , защото колкото и странно да звучи съм доста неориентирана в залата :)
А колкото до храненето -да , наистина имам проблем най-вече с него - знам перфектно какво трябва да ям ,правя го ,смятам калорий,всичко точно , но има и дни в които така добре се “черпя ” че... Добрата новина е ,че тези дни стават все по-малко и по-малко ( вече са 2 пъти месечно някъде ) :)
Мерси за отделеното внимание :)
10.11.07
19:29
Здравей и от мен;о.По-горе казваш,че си изяла една лъжица мед към закуската си.СПОКОЙНО нищо не е станало,напротив всеки ден яж по 1 лъжица мед щом е и домашен.Нищо страшно няма в меда.Ако толкова ти е проблем някои неща,които ти се прияждат гледай да ги изядеш до обяд,а не вечер да кажем.Друга грешка,която забелязах е това,че “наблягаш на корема”.Представям си как на всяка тренировка правиш корем.ИЗЛИШНО Е ПОВЯРВАЙ МИ прави си го 1 път седмично,а като си оправиш режима на хранене от там ще ти се покажат и плочките.И в моята зала едно лице прави всеки път корем,един път му казах,че няма смисъл толкова често,но той въпреки това всеки път е длъжен да си направи поне 1-2 серийки;0,иначе се чуди как аз съм направил преса.Успех,бате.
ок за корема . а кръговите трен добре ли са ?
днеска :
спорт-2 часа танци в залата,и вкъщи сутринта като станах се разтягах около половин час и танцувах около 40 мин.
храна
зак 1 : пак 1 с.л. мед ,30 гр сирене
зак.2 :3 яйца с около 7 гр масло , 30-40 гр сирене , чубрица
обяда : ( планирам да е ) : пилешко месо около 150 гр задушено с около 10 -20 гр масло , салата от домати ,краставици , печени чушки и моркови,босилек ,40 гр настърган кашкавал
следобед: свинско филенце около 30 -40 гр . , домат
вечеря:пак салата като тази на обяд със 1 варено яйце , свинско филе пак около 40 гр
калорийте ги сметнах-1752 излизат ( може да са я повече ,я малко по-малко защото нямам кантар и на око меря ) :)
ако има промяна ще пиша :)
водата днеска пак ще е поне 2 литра ,защото от сутринта до сега съм изпила около 6 големи чаши - което е литър и нещо :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 11.11.07 08:49.
11.11.07
09:12
Евала ти правя ,че имаш желание,така трябва :) Колкото до корема,то вече ти е отговорено,но и аз като човек който изкара 4рите плочки,с уникален релеф за 4ри месеца и бях набеден,цитирам “спри белите хапчета” ще ти кажа,че корем не се тренира всеки ден ;)
Това е мускула в човешкото тяло дето се развива сравнително лесно и най - трудно губи формата си ;) аз го тренирах 3пъти в седмицата по 100 коремни и 100 повдигане на краката от шведска стена,сега просто го поддържам с наклони с дъмбел и коремни и повдигания,разбира се ;) Няма смисъл да го претоварваш,по 2-3пъти са ти перфе ;)
ПП найстина ще ми е интересно и на мен да следя програмата :) Имаш желание което е най - важното,продължавай само така и гледай да не го губиш,резултатите сами ще дойдат ;)
хех бесния,браво за твойте резултати :) ще се радвам и аз да имам такъв бърз прогрес и мерси за съветите !! :)
значи днеска голямо четене му ударих на форума и сайта и реших сама да си съставя кръгова тренировка като всеки път сменям упражненията :
според съветите успях да намеря някакви общи твърдения във постовете ( което си е трудна работа ) и искам да ми дадете мнение за това ,което “сътворих” :(не очаквам да е нещо мн добро ,но точноза това го поствам-за корекция ,защото утре съмна фитнес) :
5 мин кардио
10мин стреч ( за загрявка)
на принципа първо бутащо после дърпащо ( прочетох го от някой ) и според тва че уж трябвало да се почва от главата надолу :
1.избутване на машина за гърди
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
4.раменни преси с дъмбели
5.разгъване на трицепс на скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
9.повдигане на краката от вис
достатъчно ли са упражненията ? мисля да направя 3 или4 кръга колкото издържа
а добре ли са подредени? нещо да е излишно/да липсва?
ще ги сменямвсяка седмица защото гледам ,че за всяка мускулна група има суупер многоварианти-да използвам тва предимство.Грешка ли е ?
п.с. днеска изпих 3 литра вода :cheese:
днеска беше пълен провал с яденето , ужасно съжалявам ,че не намерих време да синаправя паржола сутринта за училище .
1.да почнем от добрата новина-спорт - направих от гореописаната тренировка 3 кръга , като завърших с 20 минути кростренажор.И пак си остава въпроса ми за това дали е добра програмата?
2.идва лошата
за закуска не стига ,че нямах време да ям вкъщи ,ами в у-ще нямах др избор : печени бадеми ,гадното е ,че на 100 гр има около 16 гр въглехидрати.До обяд в междучасията си ги разделих и си ги изядох
на обед: нямах приготвена от вкъщи храна.,а не можех да се прибера- САНДВИЧ ( пълнозърнест хляб,малко мяйонеза май имааше,домат,парче бекон и парче кашкавал) ... а и с това 1 айрян данон
сега като се прибрах прималяла от глад си направих салата от краставици,кашкавал(50 гр ), свинско филе(50 гр ) ,малко зехтин
довечера по-късно ако огладнея нз дали ще имам място за още калорий , че с тия печени бадеми сутринта и тоя хлаб си прецаках всичко ...
както и да е де ще мушна омлетче със зеленчук най-вероятно :)
а към спорта да не забравя-разтягане 45 мин
Мнението беше редактирано от тайна. на 12.11.07 15:27.
казано от тайна. на 11.11.07, 19:23:
хех бесния,браво за твойте резултати :) ще се радвам и аз да имам такъв бърз прогрес и мерси за съветите !! :)
значи днеска голямо четене му ударих на форума и сайта и реших сама да си съставя кръгова тренировка като всеки път сменям упражненията :
според съветите успях да намеря някакви общи твърдения във постовете ( което си е трудна работа ) и искам да ми дадете мнение за това ,което “сътворих” :(не очаквам да е нещо мн добро ,но точноза това го поствам-за корекция ,защото утре съмна фитнес) :
5 мин кардио
10мин стреч ( за загрявка)на принципа първо бутащо после дърпащо ( прочетох го от някой ) и според тва че уж трябвало да се почва от главата надолу :
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
9.повдигане на краката от висдостатъчно ли са упражненията ? мисля да направя 3 или4 кръга колкото издържа
ще ги сменямвсяка седмица защото гледам ,че за всяка мускулна група има суупер многоварианти-да използвам тва предимство.Грешка ли е ?п.с. днеска изпих 3 литра вода :cheese:
Не,не е грешка.Тва избутване можеш да го махнеш и да остане кросоувъра.
казано от Финдо на 12.11.07, 16:04:
5 мин кардио
10мин стреч ( за загрявка)на принципа първо бутащо после дърпащо ( прочетох го от някой ) и според тва че уж трябвало да се почва от главата надолу :
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
9.повдигане на краката от висдостатъчно ли са упражненията ? мисля да направя 3 или4 кръга колкото издържа
ще ги сменямвсяка седмица защото гледам ,че за всяка мускулна група има суупер многоварианти-да използвам тва предимство.Грешка ли е ?п.с. днеска изпих 3 литра вода :cheese:
Не,не е грешка.Тва избутване можеш да го махнеш и да остане кросоувъра.
мерси много ! :cheese: :)
днеска- яко спорт,малко храна порадималко време,но се чувствам супер
спорт-2,5 ч танци ,но супер интензивно,през целия ден ДВИЖЕНИЕ ,несъм се спирала освен сега и в училище
храна:
за целия ден общо:
-40 гр масло ( като сладолед си го близах по едно време )
-100 гр сурови бадеми
-150гр пилешко бяло месо
-400 гр домати
-100 гр свинско месо
2,5 литра вода
1-вия ред плочи се подава :)
днес-фитнеса се отлага,нямам време - ще го преместя в неделята :) ,само много движение и разтягане 2 пъти по 45 минути
храна-малко с въглехидратите злоупотребявам
1. 80 гр пилешка паржола
2.в училище-ябълка около 100 гр и айрян
3.-лъжица и половина мед ,салата домати,краставици с настъргани 40 гр сирене и 50 гр кашкавал
4.150 грпилешко месо
5.планирам да е кисело мляко пълномаслено около 200-300 гр
6.за вечеря салата , 30 гр “сладолед” ( тва значи масло на клечка хаха , ям си маслото така ,защото ми запълва калорийте , дава сила , и има вкус на сметанов сладолед -кво по-хубаво)
казано от тайна. на 13.11.07, 20:46:
спорт-2,5 ч танци ,но супер интензивно,през целия ден ДВИЖЕНИЕ ,несъм се спирала освен сега и в училище
храна:
за целия ден общо:
-100 гр сурови бадеми
-150гр пилешко бяло месо
-400 гр домати
-100 гр свинско месо
2,5 литра вода1-вия ред плочи се подава :)
браво.Пусни едни снимки накрая...:) Аз не бих използвал мед при НВД.Не се заблуждавай с това запълване на калории,иначе казано не яж от забранените храни,дори и да имаш мегдан.Гледам,че няма яйца,извара(няма да е най-вкусното нещо,което си яла,но...) :Д
Доматите не ги смятай към въглехидратите.
казано от Финдо на 14.11.07, 17:35:
казано от тайна. на 13.11.07, 20:46:
храна:
за целия ден общо:
-100 гр сурови бадеми
-150гр пилешко бяло месо
-400 гр домати
-100 гр свинско месо
2,5 литра вода1-вия ред плочи се подава :)
браво.Пусни едни снимки накрая...:) Аз не бих използвал мед при НВД.Не се заблуждавай с това запълване на калории,иначе казано не яж от забранените храни,дори и да имаш мегдан.Гледам,че няма яйца,извара(няма да е най-вкусното нещо,което си яла,но...) :Д
Доматите не ги смятай към въглехидратите.
хехех снимки след 1-2 седмици като намера някой/нещо ,което да ме снима.Нямам “снимащи “средства хахах :)
днес:
1.спорт-танци
2.храна:
1.айрян
2.ябълка
3.2 чушки със сирене и яйце ( печени )
4.3 яйца , около 7-8 гр масло , 2 печени чушки ( домашни,консервирани) ,50 гр кашкавал
5. 200 гр домат с босилек
6.ще бъде свинска пържола със салата ( малка порция )
7.същото като 6.
8.(ако съм гладна ) - зеленчук
гледам по-начесто и по малко да се храня :) ,водата днеска до 2,5 л се надявам да стигне -за сега е 1 ,5 л :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 15.11.07 12:37.
днес
1.спорт-танци
2. храна-ммм по скоро лоша ...
ето до сега какво се случи:
-до обяд 100 гр лешници печени в училище
-обяд- 30 гр кашкавал,3 кюфтета , задушени зеленчуци-праз лук,стар лук и 2 чушки печени на тефлонов тиган без мзнина ,после като ги махнах от котлона 5 гр масло
-след това ще има150 гр пилешко
-след трен- 100 гр пилешко и салта
EDIT: да направя малко поправка за днеска (така е като пиша по обяд а не вечер...) ,всъщност танците станаха от 3 часа - 5 4аса и половина и следобедната ми закуска не беше месо , а 50-70 гр пица :( ужас ...но пък се смазах от тренировки :) и сега се чувствам супер.,вода 2,5 литра :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 16.11.07 19:22.
Май ти е доста вариативно менюто на пръв поглед, това е добре.
Според мен ти трябват повече бавни въглехидрати. Протеина за килограмите ти и натоварването ти го докарваш прилично, но спорд мен ти трябва още енергия.
Просто не трябва да караш тялото да изнемогва. Още повече, че имаш накаква програма на трен., ж тоест циклични натоварвания ь, което изтощава без възможност за добро възстановяване на всеки цикъл. Това нама да ти дава добри резултати, да не говорим, че и ще го накара да складира енергия/мазнини/. Но не това го казвам ей така, само от това което си писала, може да не придобивам добра представа за естеството на натоварването ти. Но все пак 3-5 часа танци ако ще и леко клатене да е, не е никак малко... :)
Водата май върви на добре. Но също така се опитай да не се получава така, че един ден да се наливаш много, а на следващия почти да не пиеш. Това ще довежда до дизбаланс в хидратацията. Примерно ако човек иска да се дехидратира, най-доброто което може да направи е да се налива една седмица с вода, а лседващата рязко да намали приема. Така тялото ще продължи да изхвърля, но нама да има постъп.
Друго, 40 г масло не са добра доза на 1 ядене. Да не ховорим, че холестероля в повече за никога не е полезен. Добе е да се яде, но по умерено. Освен това разстителните масла са най-добри. Особено зехтина, ако ти оттърва цената.
Рибата е добър източник на протеин също.
Може да опиташ някакви добавки, примерно бирена мая.
Поздрави
казано от tpd на 16.11.07, 20:39:
Май ти е доста вариативно менюто на пръв поглед, това е добре.
Според мен ти трябват повече бавни въглехидрати. Протеина за килограмите ти и натоварването ти го докарваш прилично, но спорд мен ти трябва още енергия.
Просто не трябва да караш тялото да изнемогва. Още повече, че имаш накаква програма на трен., ж тоест циклични натоварвания ь, което изтощава без възможност за добро възстановяване на всеки цикъл. Това нама да ти дава добри резултати, да не говорим, че и ще го накара да складира енергия/мазнини/. Но не това го казвам ей така, само от това което си писала, може да не придобивам добра представа за естеството на натоварването ти. Но все пак 3-5 часа танци ако ще и леко клатене да е, не е никак малко... :)
Водата май върви на добре. Но също така се опитай да не се получава така, че един ден да се наливаш много, а на следващия почти да не пиеш. Това ще довежда до дизбаланс в хидратацията. Примерно ако човек иска да се дехидратира, най-доброто което може да направи е да се налива една седмица с вода, а лседващата рязко да намали приема. Така тялото ще продължи да изхвърля, но нама да има постъп.
Друго, 40 г масло не са добра доза на 1 ядене. Да не ховорим, че холестероля в повече за никога не е полезен. Добе е да се яде, но по умерено. Освен това разстителните масла са най-добри. Особено зехтина, ако ти оттърва цената.
Рибата е добър източник на протеин също.
Може да опиташ някакви добавки, примерно бирена мая.
Поздрави
мерси за съветите и критиките ! От това имам нужда
За бирената мая обаче не съм чувала доста добри отзиви-пълнеело се от нея - всеки ми каззва ,че за месец няма да ми избягат 5 килца в плус. Мислех си за рибено масло по-скоро :) ( комантари? )
а това за въглехидратите-сигурен ли си ,защото мен малко ме е страх да приемам въглехидрати :)
(ориз,картофи,плодове ли имаш предвид ? И до обяд найвероятно ще да ги консумирам :) ) Все пак ще пробвам , може пък промяната в режима да се отрази добре.
относно танците-определено не е клатене :) Интензивност не му липсва :) попринцип заспивам като бебе след тренировките ,защото съм адскиуморена и не мога да гледам ... и на другия ден просто съм толкова свирепа за храна ,че спокойно мога да изям 1000 калорий закуска хаха :)
за водата , дам опитвам се ,не е оптимално количеството но тенденцията е на горе :)
мерси много за полезната информация и съветите-ще се опитам да ги прилагам :) Радвамс е ,че получавам критики и корекции , защото когато човек е най-близо до целта, е най-трудно да постигне това ,което иска .точно тва е ,че трябва на тънкостите и подробностите да се наблегне , за да се появят в крайна сметка исканите резултати :)
лоша новина: контузила съм се нещо. Днеска сутринта едвам станах -подута ми е яко ръката ( само го усещам не се забелязва ) , в областта под мишницата ,и абе от лопатката е майка ми като ме разглеждаше. В понеделник съм на лекар-до тогава никакви тренировки.Ужас. Най-странното е че не знам от какво може да е - да,вчера усещах няква супер минимална болка , но днес е все едно са ме били. Не съм правила някви каскади .....
Леле ужас. И сега ако трябва 2 седмици да не спортувам ще се гръмна ! Очаквайте да съм надебеляла с 5 кила хаха .....
дано да се оправи бързо :((( а другата лоша новина е ,че довечера съм на купон и как ще се тътря с тая болка нз . И храненето може да оклепам,ама ще се постарая да не е много.
МНого много лош ден . ама много !
Почивка и тва е...Голяма грешка е,ако тренираш с травма или болки или някакво друго натоварване.
От бирената мая се увеличавал апетита уж,аз не мога да определя,тъйкато с нея и без нея си ям през определеното време.
@tpd,ти е препоръчва вероятно,защото съдържа доста витамини.Не е зле да си вземеш.
Защо си мислиш,че ще качиш 5 кг?То ако го мислиш от сега има по-голяма вероятност да стане,отколкото ако не мислиш за това.
Мнението беше редактирано от Финдо на 17.11.07 08:55.
еми ако не тренирам имам чувството ,че се разплувам ,че качвам хах.. Вече трети ден без тренировки . Днеска ходих на лекар - нищо ми няма , просто много съм я наоварила. А и вече не ме боли почти.Утре ако е изчезнала напълно болката -съм на танци - естествено няма да се разчеквам много и да правя трудни неща,просто колкото да има движение :)
днес храната:
1.2 яйца ,домат,краставица,зехтин
2.50 гр сурови орехи
3. 3 лъжици снежанка ( купена) и 2 лъжици лютеница ( домашна,правена с малко захар )
4след това ще има най вероятно 2 филийки бонус със 2 с.л. лютеница иотгоре 50 гр сирене
и за вечеря пилешко филе със сметана
калорийте като че ли са около 1500
п.с. а какви витамини да си взема ? имаше едни Центрум -те добри ли са?
И от витамини съм чувала ,че се пълнее :) тва не е вярно нали хаха :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 19.11.07 09:41.
имам въпрос
искам да пробвам въглехидратната ротация,обаче дадните схеми ещо не ми пасват на тренировките . ТАзи “съчинена” от мен схема става ли
1-2-1-2-3-2-2
пон-1 -фитнес
втрорник-2- танци около 2 -3 часа
сряда-1 -фитнес
четвъртък-2- танци около 2-3 часа
петък-3- 5 4аса танци
събота -2 - фитнес-
неделя-2- 1-2 часа танци
днес: почвнах ротацията,нз дали правилно я изпълнявам ,ама се надявам :)
1.спорт-2 часа танци,сутринта стречинг 30 мин
2.храна:май прекалих с въглехидратите
1)40 гр печена тиква
2)150 гр ябълки ,айрян
3)манджа-зеле със свинско ,50 гр печена тиква
4)50 гр орехи
5)100 гр лютеница
6) по-късно ще хапна извара със варено яйце и подправки :)
п.с. тая извара мноУ гадна !
Мнението беше редактирано от тайна. на 20.11.07 15:39.
Смени орехите с други сурови ядки. Изварата може да я смесиш (с цел подобряване на вкуса) с кисело мляко или с лютеница. Можеш да си сложиш в изварата и някакви подправки за да и подобриш вкуса. Много готина става и със ситно нарязани кисели краставички.
дам , наистина защо не орехи? :) аз с тях си разнообразявам бадемите,щото вече бадем видя ли ми става лошо хахах :)
а бтв опитах изварата така,както ми препоръча -супер е :)
днеска
1.спорта ще кръгова тренировка:
ето какво си намислих да правя:
КРЪГ 1:
вертикален скрипец-3х10
кросоувър 3х10
хоризонтален скрипец 3х10
избутване на дъмбели от полулег 3х10
раменно разтваряне встрани 3х10
трицепсово разгъване на скрипец 3х10
бедрено сгъване 3х15
бедрено разгъване 3х15
повдигане на краката от вис -3х10
наклони встрани 3х15 с дъмбел
КРЪГ 2 :
вертикален скрипец 3х10
хиперекстензии 3ь10
избутване с дъмбели от полулег
бицепсово сгъване с дълмбели
кик бек
има едно упражнение не знам как се казва ,но ми го показа една мацка в залата - застава се на уреда за хиперекстензийте ,само че на обратно и краката се вдигат на горе и дупето се стяга
абдуктор
повдигане на краката от вис
коремни преси
след това 15 минути интервално кардио на велоергометър
като цяло днеска се очертава да съм мн в движение освен тренировката :)
храна(не е хубаво по-рано да пиша , преди да съм го изяла,ама сега имам време само ) :)
1.сутринта пих кафе с малко мляко 3% ,защото бях спала 6 часа ,непълноценно :) + 2 лъжици домашна лютеница: това към 7 часа
10:30 часа : 2 с.л. извара +1 с.л. лютеница + 3 малки кисели краставици
към 12:30 ще има салата + 3 яйца
тренировка
около 3 и 30 : 50 гр кашкавал +зеленчук
после чак към 7 и 30 : месо + салата +зехтин
след това знам,че ще огладнея затова-варено яйце с малко извара и подправки
днеска се води ,че трябва да ми е нисковъглехидратен ден :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 21.11.07 08:47.
21.11.07
09:24
5 мин кардио
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
Нека и аз да се включа, тайна ;-) Хареса ми как си написала дневника ти и че имаш ясно поставени цели, които да преследваш...
Ще коментирам програмата, защото за разлика от повечето тук аз не харесвам НВД-то, осбенно когато пък е и съчетано с високия прием на мазнини, както е в болшинството случаи... На мен ми е пределно ясно защо повечето предпочитат подобен род диети - защото са по вкусни, нали така? :-) Но както и да е... затова просто няма да изкажа мнение за диетата ти. Иначе по правилата на Аткинс е правилно направена.
Аз бих искал да коментирам кръговата ти тренировка. Значи, почваш с 2 упражнения за гърди, после 1 за гръб, 1 за рамо, 1 за трицепс, 2 за предно бедро, 1 за прасец и 1 за коремната преса (долна част)... Аз си мислех, че като момиче би искала да наблегнеш (и да правиш) упражнения за задно бедро и вътрешната част на краката... И при положение, че искаш да наблегнеш на корема правиш само 1 упражнение?... Като се има впредвид, че толкова много играеш танци 2 упражнения за квадрицепса не са ли много и в твоя случай излишни?... Предполагам с толкова танцуване, че поне “предното бедро” ще е “камък”!... Ей такива въпросчета ми изнкнаха, докато ти четох темата ;-)
П.П. Браво, че си почнала да пиеш повече вода! Освен че се сваля по-лесно така, също е и много здравословно.
Всъщност виждам, че си почнала най-накрая да включваш въглехидрати и да вкарваш допълнителни упражнения... Не знам как си изчисляваш калориите с тези храни, които приемаш...
Ще следя с интерес как вървиш!
Мнението беше редактирано от nikolabull на 21.11.07 09:34.
мерси за мнението ! определено ми е полезно да чувам изказвания на по-компетентни от мен :)
а само да кажа- тази програма ,която си кометирал е стара - всъщност аз всяка тренировка правя различни упражнения :) ето в поста над твоя съм писала за днес програмата :)
краката и дупето са ми наистина мн стегнати ,ама нали уж цялото тяло трябва да се натварва и за това съм ги включила ( пак повтарям-виж днешната програма и ако може малко критики и по нея няма да ми е излишно :) )
като цяло искам да си “засиля” ръцете .В смисъл искам малко по-силни да станат ,защото усещам ,че са ми слабо място :)Не са някакви “веещи се ” меса , просто не са силни.
п.с. само да добавя - за загрявка правя 5 мин кардио и 10 мин стреч. и кръгови движения
21.11.07
10:04
казано от тайна. на 21.11.07, 09:41:
мерси за мнението ! определено ми е полезно да чувам изказвания на по-компетентни от мен :)
а само да кажа- тази програма ,която си кометирал е стара - всъщност аз всяка тренировка правя различни упражнения :) ето в поста над твоя съм писала за днес програмата :)
краката и дупето са ми наистина мн стегнати ,ама нали уж цялото тяло трябва да се натварва и за това съм ги включила ( пак повтарям-виж днешната програма и ако може малко критики и по нея няма да ми е излишно :) )
като цяло искам да си “засиля” ръцете .В смисъл искам малко по-силни да станат ,защото усещам ,че са ми слабо място :)Не са някакви “веещи се ” меса , просто не са силни.п.с. само да добавя - за загрявка правя 5 мин кардио и 10 мин стреч. и кръгови движения
Засекли са ни се постовете! :-) Мдаа... Така е по-добре тренировката. Ако искаш да си “засилиш” ръцете намали в тях повторенията на 6-8 и увеличи тежестите. Гледай във всеки кръг да има по 1 упр. и за бицепс и за трицепс, че гледам ги редуваш. Ръцете се натоварват и като правиш гърди, гръб и рамо, така че ще е достатъчно - просто почни малко по-тежко за тях. Аз също бих ти препоръчал да намалиш и повторенията за гърди на 6-8, хайде 10 да са, но с такава подбрана тежест, че последното повторение да е наистина последно!
казано от vlade на 20.11.07, 20:30:
mitaka101,
защо не орехи? :roll:
Заради арахидроновата и линоленовата киселини.
Ако си мъж и качавш са О.К. - в противен случай сменяш ядките.
Алфа линоленовата киселина не е ли омега-3 мастна киселина? Това което знам за орехите е, че са с най-висока антиоксидантна активност сред ядките, имат съставки, които подпомагат гладкостта на вътрешната стена на кръвоносните съдове, свалят холестерола и са богати на магнезий :) Цитирам, но казват, че хората които консумират орехи значително по-рядко получават сърдечни удари :)
Какво е арахидронова киселина?
Едит2: След още малко четене вече не съм сигурен линоловата или алфа-линоленовата киселини са съответно омега-6 и омега-3, но май има консенсус, че са в съотношение 1(омега-3) : 4(омега-6) в орехите което ги прави много добри източници на есенциални мастни кислелини. И все пак - защо не са препоръчителни за жени?
Мнението беше редактирано от vlade на 21.11.07 14:14.
хм... ами тогава с какви ядки да сменям ? Предложения ? Сурови лешници до сега не съм срещала,или поне мн рядко ...но вече не . :) Този бразилски орех и той ли не става?
п.с. тая тренировка е супер , по нея или поне по нейни подобия ще тренирам вече :)
Има сурови лешници, както и суров (и белен) слънчоглед.
По мое мнение вместо ядки яж плодове - ябълки или круши.
А колкото до арахидроновата киселина съм го написал ясно по-горе : ако искаш да качваш килограми я приемай, ако желаеш да чистиш мазнини я избягвай. Ако ме питаш защо - ще отговоря, че спавочници има достатъчно и всеки може да се увери в правотата на цитираното от мен твърдение.
ахам :) еми да приемем ,че ме мързи да търся ,но ти вярвам ;) начи ще ги махна тия орехи
днес:по програм(ротацията) би трябвало да ми е РБД ден
1.спорт
танци 1,5 часа , фитнес
ето малки корекции направих на тренировката,сега мисля ,че е супер:
1.флайс
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
4.хиперекстензии
5.повдигане на ръцете напред с дъмбели
6.хибридни арнолд преси
7.бицепсово сгъване с дъмбели
8.трицепсово разгъване на скрипец
9.бедрено сгъване
10.бедрено разгъване
11.коремни преси
12.извивки с дъмбел встрани
13.повдигане на краката от вис
2-ри кръг:
1.вертикален скрипец
2.пек-дек
3.хоризонтален скрипец
4.повдигане на ръцете с дъмбели
5.машина за рамо
6.бицепсовосгъване на скрипец
7.кик бек
8.трицепсово разгъване на скрипец
9.напади
10.абдуктор затваряне (нали това беше за вътрешната част на краката? или съм в грешка)
11.коремни преси
12.извивки с дъмбел встрани
13.повдигане на краката от вис
след това 15 минути интервално кардио на пътека или велоергометър :)
2.храна
сутрин: чаша прясно мляко , 3 лъжици миш-маш
в у-ще: 250 гр ябълка
обяд: към 400 -500 гр домати от на баба консервите :) -не сока ами цели домати ,със босилек +3 яйца
след това : кашкавал към 30-40 гр
следващото ми хранене мисля да е : пилешки филенца ( към 250 гр ) със моцарела и домат
след това: салата от зеле със зехтин , 2 сварени белтъка,пълнени с 2 с.л. извара и мноооого подправки ( с цел преглъщане ) хахах :)
вода днес май ще достигне 2,5-3 литра , защото до сега съм изпила 1,5 л. :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 22.11.07 13:07.
за вчера:
почти никаква храна(но за сметка на това лоша) поради никакво нямане на време +от друга страна бях на парти и ... провалих режима ;[
1.танци само 2 часа
2.храна(дори не знам дали трябва да я споделям хахха )
сутринта в 7 и 30 МЮСЛИ ( дето никога не го ям попринцип..) +кисело мляко
на обяд: 1 БАНИЧКА със сирене !!!!
след това чак към 1 вечерта - мак доналдс ....
нямам думи ,ужас .Вчера трябваше да ми е ВВД ама аз се олях просто.Но както и да е ,добре си изкарах и днес е нов ден :) Определено ще е по-добър
24.11.07
09:33
Пиши го “мръсен” ден просто... не знам какво е това, което премълчаваш, но един сандвич не е толкова страшно нещо! Е, не е хубаво да е преди лягане, но... :shut:
“Мръсните дни” са добри за да не се забави метаболизма от постоянно ниския прием на храна, а и да си починеш психически от диетата! Така че - нищо страшно! ;-)
П.П. Би трябвало да има вече някакви резултати, дай инфо! :-)
Мнението беше редактирано от nikolabull на 24.11.07 09:52.
ееми има резултати,но те не са изразени в “-”см хаха :) като цяло изглеждам по-добре :)
днеска :
1.спорт-танци, мисля да отида и на фитнес вечерта (същата тренировка като последната ,като мисля да пробвам някои от новите упражнеия с дъмбели в сайта) :)
2,.храна:Нвд ден
-50 гр сирене,40 гр бекон
-25 гр сирене,2 яйца
-25 гр сирене ,30 гр пуешко филе
—>след това: салата от зеле и зехтин,3 яйца с 1 с.л. лютеница
—->салата,месо
течности:днеска по-скоро на чай ще го карам - до сега 1 литър чай , половин литър вода
Мнението беше редактирано от тайна. на 25.11.07 12:17.