Защо единия ми трапец е по голям от другия като ги тренирам еднакво? :(

BA

30.10.07
20:01

Направо имам чувството че единия вообще не расте  :down:

30.10.07
20:27

Защото е нормална а-симетрията в човешкото тяло.Примери си бицепса,пръсеца ще видиш,че и там ще имаш разлика,но тази разлика е видима само с метъра.За да не си създаваш комплекси(човешката психика е нещо уникално :Д),не се мери,а гледай огледалото.

Мнението беше редактирано от Финдо на 30.10.07 20:28.

30.10.07
20:37

Решението тук са дъмбелите.Правиш по 3-4 серии с дъмбели за двата и накрая правиш по 1 или 2 допълтенилни за слабия трапец и след няколко месеца ще се изравнят.Момчето с което тренирам имаше същия проблем за 2-3 месеца остави щангата и почна само с дъмбели .. резултатът е почти равни трапци ;)

BA

30.10.07
21:12

мерси :) ще пробвам това с дъмбелите

BA

30.10.07
21:16

хмм сега обаче с дъмбелите ,освен Повдигания на раменете какво друго да правя? Или да си остана само с това ?

Мнението беше редактирано от barca_boy на 30.10.07 21:16.

31.10.07
12:31

Само това е достатъчно.

31.10.07
17:01

казано от RedWalker на 30.10.07, 20:37:

Решението тук са дъмбелите.Правиш по 3-4 серии с дъмбели за двата и накрая правиш по 1 или 2 допълтенилни за слабия трапец и след няколко месеца ще се изравнят.Момчето с което тренирам имаше същия проблем за 2-3 месеца остави щангата и почна само с дъмбели .. резултатът е почти равни трапци ;)

Според мен просто не можеш да го стягаш. В отпуснато състояние разлика има ли? Съвета за дъмбелите изцяло го подкрепям, но НЕ и това да тренираш само за едната част (най-малкото, че не можеш да натовариш добре).

03.11.07
12:53

Не съм казал да не тренира единия.. казах да прави по 1-2 допълнителни серии за слабия трапец.

08.11.07
16:45

ПРОДАЛЖАВАИ С ЩАНГА те ша са ИЗРАВНАТ

09.11.07
13:07

казано от RedWalker на 03.11.07, 12:53:

Не съм казал да не тренира единия.. казах да прави по 1-2 допълнителни серии за слабия трапец.

Е, да де, демек “унилатерално” без да прави и за другия - така ще се старае да балнсира с тялото и същевременно да прави упражненияето, което смятам, че не е много ползотворно. Също така може и да не съм те разбрал какво точно имаш предвид  :roll:
Що се отнася до поста преди мен - по-добре е да цеди докрай но с ДЪМБЕЛИ.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.11.07 13:08.

ZO

11.11.07
19:09

Едностранно натоварване с големи тежести като тези,които се използват за трапеца може да е много опасно и дори да ти помогне да изравниш двете страни на трапеца може да доведе до други дисбаланси между лявата и дясната ти страна ;-) По-добре просто си прави упражнението с дъмбели и за един-два месеца максимум ще се изравнят.И все пак имай предвид,че наистина перфектната симетрия е непостижима,старай се просто да го докараш до там,че да не си личи много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1