Добавки след тренировка вечер.

12.11.07
09:52

Здравейте !

Предварително се извинявам ако въпроса вече е разискван,но не намерих отговор.
Тренировката ми приключва към 22.30 и след това обикновено съм в леглото.Въпроса е ,че избягвам да ям каквото и да е било в този късен час ,за да не кача нещо излишно.Ефекта естествено е ,че на сутринта съм доста “изсмукан”.Може ли да препоръчате някоя хранителна добавка за след тренировката/преди лягане.Цената не е от значение.
Благодаря !

12.11.07
10:00

Протеин суроватка веднага след тренироква.АКо си лягаш към 00.00 примерно един казеин преди лягане.
Един месец може да пиеш ZMA.

Ако хапваш нещо чисто белтъчно като месо, яйчни белтъци, извара няма да имаш проблем и с храненето според мен.
Другото Емо ти го е казал.

12.11.07
16:20

То точно тогава трябва да ядеш.Даже има правило(писано или не),че трябва да ядеш поне 2 пъти след тренинг и тогава да лягаш.суроватъчен протеин след тренинг с някой въглехидрат и 40 минути след тва белтъчно ядене.

12.11.07
18:03

Аве какви въглехидрати в 23.00 часа...... освен ако не е със супер бърз метаболизъм.

12.11.07
21:03

Ами въглехидратите след тренировка правят 2 полезни неща:
1. попълват гликогеновите депа в мускулите и черния дроб;
2. качват инсулина, а той блокира катаболните процеси след тренировка, които в противен случай продължават още 3 часа;
20-30кг. прост въглехидрат след тренировка е препоръчителен.
Плюс потеина и аминото. И не се втелявайте прекалено за източникана белтък в протеина - няма решаващо значение за покачването на ММ. И когато хит беше млечно-яйчния протеин имаше яки хора, и при соевия имаше яки, сега при суроватъчния не са нещо много по-различни.

12.11.07
21:46

Благодаря за полезните съвети и мнения.Ще си набавя от препоръчаните добавки и ще видя как ще ми понесе малко мед веднага след тренировката.

12.11.07
22:00

Хапваи 150 гр варен сладък картоф с месо  и броколи  и няма да имаш проблеми

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1