12.11.07
09:52
Здравейте !
Предварително се извинявам ако въпроса вече е разискван,но не намерих отговор.
Тренировката ми приключва към 22.30 и след това обикновено съм в леглото.Въпроса е ,че избягвам да ям каквото и да е било в този късен час ,за да не кача нещо излишно.Ефекта естествено е ,че на сутринта съм доста “изсмукан”.Може ли да препоръчате някоя хранителна добавка за след тренировката/преди лягане.Цената не е от значение.
Благодаря !
Протеин суроватка веднага след тренироква.АКо си лягаш към 00.00 примерно един казеин преди лягане.
Един месец може да пиеш ZMA.
12.11.07
16:07
Ако хапваш нещо чисто белтъчно като месо, яйчни белтъци, извара няма да имаш проблем и с храненето според мен.
Другото Емо ти го е казал.
То точно тогава трябва да ядеш.Даже има правило(писано или не),че трябва да ядеш поне 2 пъти след тренинг и тогава да лягаш.суроватъчен протеин след тренинг с някой въглехидрат и 40 минути след тва белтъчно ядене.
Аве какви въглехидрати в 23.00 часа...... освен ако не е със супер бърз метаболизъм.
Ами въглехидратите след тренировка правят 2 полезни неща:
1. попълват гликогеновите депа в мускулите и черния дроб;
2. качват инсулина, а той блокира катаболните процеси след тренировка, които в противен случай продължават още 3 часа;
20-30кг. прост въглехидрат след тренировка е препоръчителен.
Плюс потеина и аминото. И не се втелявайте прекалено за източникана белтък в протеина - няма решаващо значение за покачването на ММ. И когато хит беше млечно-яйчния протеин имаше яки хора, и при соевия имаше яки, сега при суроватъчния не са нещо много по-различни.
Благодаря за полезните съвети и мнения.Ще си набавя от препоръчаните добавки и ще видя как ще ми понесе малко мед веднага след тренировката.
12.11.07
22:00
Хапваи 150 гр варен сладък картоф с месо и броколи и няма да имаш проблеми