Правилно ли тренирам ?

12.11.07
13:20

Тренирам от 3 месеца сериозно преди това сам тренирал още 3 месеца но не толкова сериозно , с 2 месеца пауза след първите 3 месеца . Не съм спазвал диети и нямам възможност . Не съм зимал никакви добавки и ако ще зимам смятам да е само протеин . Висок съм 1.72 , тежа 66 кила  сравнително чист . Мерките ми са : гръдна - 105 , ръка - 32 отпусната 35 стегната , талия 76 , на 17 години.
Тренирал съм на тази програма :

1-ви ден Гърди:
Изтласкване на щанга от лег - 1 серия загрявка, 3 работни серии 8-8-8 повторения.
Изтласкване на щанга от полулег - 1 серия загрявка, 3 работни серии 8-8-8 повторения.
Изтласкване на дъмбели от  лег - 3 работни серии 8-8-8 повторения .
Пек-Дек - 3 серии 10-10-10 повторения

2-ри ден Гръб :
Набирания - 3 серии по 8 повторения .
Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения.
Придърпване на долен скрипец - 3 серии по 8-8-8 повторения .
Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3 серии по 8 повторения .

3-ти ден почивка.

4-ти ден Бицепс , Трицепс :
Бицепсово сгъване с прав лост - 3 серии 8-8-8 повторения .
Чуково сгъване с дъмбели - 3 серии - 8-8-8 повторения .
Скотово сгъване - 3 серии 8-8-8 повторения .

Изтласкване на щанга с тесен хват от лег - 1 загрявка, 3 работни серии по 8 повторения .
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3 серии по 8 повторения .
Френско - 3 серии по 8 повторения .

5-ден Рамена :
Раменни преси лоста зад врата - 3 серии по 8 повторения .
Повдигане на ръцете в страни с дъмбел от стоеж - 3 серии по 8 повторения .
Повдигане на ръцете в страни с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения . (навеждам се така че гърдите ми да опрат в бедрата )

6-7-ми ден почивка .
Крака не правя и незнам каде да ги вмъкна .

Тренирам за качване на маса . Правилна ли ми е тренировката според вас , всеки съвет е добре дошъл .
Благодаря предварително.

П.П. - Засега има добър ефект от това което правя но мисля че програмата не е много подходяща.

Темата беше редактирана от DarkStar на 12.11.07 13:21.

12.11.07
13:42

казано от DarkStar на 12.11.07, 13:20:

Тренирам от 3 месеца сериозно преди това сам тренирал още 3 месеца но не толкова сериозно , с 2 месеца пауза след първите 3 месеца . Не съм спазвал диети и нямам възможност . Не съм зимал никакви добавки и ако ще зимам смятам да е само протеин . Висок съм 1.72 , тежа 66 кила  сравнително чист . Мерките ми са : гръдна - 105 , ръка - 32 отпусната 35 стегната , талия 76 , на 17 години.
Тренирал съм на тази програма :

1-ви ден Гърди:
Изтласкване на щанга от лег - 1 серия загрявка, 3 работни серии 8-8-8 повторения.
Изтласкване на щанга от полулег - 1 серия загрявка, 3 работни серии 8-8-8 повторения.
Изтласкване на дъмбели от  лег - 3 работни серии 8-8-8 повторения .
Пек-Дек - 3 серии 10-10-10 повторения

2-ри ден Гръб :
Набирания - 3 серии по 8 повторения .
Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения.
Придърпване на долен скрипец - 3 серии по 8-8-8 повторения .
Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3 серии по 8 повторения .

3-ти ден почивка.

4-ти ден Бицепс , Трицепс :
Бицепсово сгъване с прав лост - 3 серии 8-8-8 повторения .
Чуково сгъване с дъмбели - 3 серии - 8-8-8 повторения .
Скотово сгъване - 3 серии 8-8-8 повторения .

Изтласкване на щанга с тесен хват от лег - 1 загрявка, 3 работни серии по 8 повторения .
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3 серии по 8 повторения .
Френско - 3 серии по 8 повторения .

5-ден Рамена :
Раменни преси лоста зад врата - 3 серии по 8 повторения .
Повдигане на ръцете в страни с дъмбел от стоеж - 3 серии по 8 повторения .
Повдигане на ръцете в страни с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения . (навеждам се така че гърдите ми да опрат в бедрата )

6-7-ми ден почивка .
Крака не правя и незнам каде да ги вмъкна .

Тренирам за качване на маса . Правилна ли ми е тренировката според вас , всеки съвет е добре дошъл .
Благодаря предварително.

П.П. - Засега има добър ефект от това което правя но мисля че програмата не е много подходяща.

защо правиш скрипец след като си правил набиранки...и вкарай гребане и мъртва тяга,махни го скрипеца зад врат.Също така не виждам и тренировка за корем а краката можеш да ги комбинираш с рамото или в отделен ден.При рамото не виждам и упражнение за предно рамо.Иначе като цяло е добре.

12.11.07
14:46

значи за предно рамо несам сигурен кое упражнение да правя , корем правя след всяка тренировка : коремни преси от обратен наклон 2 серии по 12-15 , и повдигане на крака от  успоредка 2 серии по 12-15 . Относно гърба ,гребанато и мъртвата тяга усещам че не ги правя както трябва и ми се прецаква кръста :(

Аз исках да разбера програмата ми добре ли е за качване на маса и за моето ниво ли е защото имам кажи-речи 3 месеца редовно ходене ? Ефект има просто не е ефекта които аз искам ... тоест оформям се а не ставам едър . Явно някаде бъркам или просто трябва да пия нещо задалжително че да кача малко . Или може би в килограмите който дигам имам грешка незнам .

ето снимки : първата е преди да почна изобщо фитнеса , втората и третата са от сега (т.е. всичко това е за 3 месеца може на снимките да не личи но аз си го виждам най-добре.)

http://img.data.bg/i.php?show=659967&ctrl_id=5pzsml#img

http://img.data.bg/i.php?show=659968&ctrl_id=uu7urt#img

http://img.data.bg/i.php?show=659969&ctrl_id=fnx8sf#img

12.11.07
15:12

казано от DarkStar на 12.11.07, 14:46:

значи за предно рамо несам сигурен кое упражнение да правя , корем правя след всяка тренировка : коремни преси от обратен наклон 2 серии по 12-15 , и повдигане на крака от  успоредка 2 серии по 12-15 . Относно гърба ,гребанато и мъртвата тяга усещам че не ги правя както трябва и ми се прецаква кръста :(

Аз исках да разбера програмата ми добре ли е за качване на маса и за моето ниво ли е защото имам кажи-речи 3 месеца редовно ходене ? Ефект има просто не е ефекта които аз искам ... тоест оформям се а не ставам едър . Явно някаде бъркам или просто трябва да пия нещо задалжително че да кача малко . Или може би в килограмите който дигам имам грешка незнам .

ето снимки : първата е преди да почна изобщо фитнеса , втората и третата са от сега (т.е. всичко това е за 3 месеца може на снимките да не личи но аз си го виждам най-добре.)

http://img.data.bg/i.php?show=659967&ctrl_id=5pzsml#img

http://img.data.bg/i.php?show=659968&ctrl_id=uu7urt#img

http://img.data.bg/i.php?show=659969&ctrl_id=fnx8sf#img

уу браво бе :) с тренировъчните програми не мога да ти помогна ,щото аз самата съм много объркана сега в началото , ама искам да те похваля за промяната , която си си направил за 3 месеца !!!!!!!браво ;)

12.11.07
15:46

Добре де,раменните преси пред врат не натоварват ли и предното рамо..?

Мнението беше редактирано от Barovski на 12.11.07 15:47.

12.11.07
17:00

бе много не ми се вярва това да си го постигнал само за 3 месеца....или си взимал нещо или нз..относно гребането и тягата от начало и аз имах мн проблеми с кръста но след 2 3 седмици и всичко е наред така че ако наистина това си го постигнал за 3 месеца продължавай все така.

(А относно за предно рамо вдигането с дъмбел е по изолирано от колкото със щанга пред лице и на мен ми върши мн по добра работа.)

12.11.07
17:53

казано от StyLLinG на 12.11.07, 17:00:

бе много не ми се вярва това да си го постигнал само за 3 месеца....или си взимал нещо или нз..относно гребането и тягата от начало и аз имах мн проблеми с кръста но след 2 3 седмици и всичко е наред така че ако наистина това си го постигнал за 3 месеца продължавай все така.

(А относно за предно рамо вдигането с дъмбел е по изолирано от колкото със щанга пред лице и на мен ми върши мн по добра работа.)

така малко ме обиждаш ... :( несам влязъл тука да лъжа . 3 месеца ходих обаче правих каквото ми казват аверчета или ако видя нещо от клипчетата и нищо несам направил за тези 3 месеца . после лятото 2 месеца несам стъпал в фитнес  и сега пак почнах редовно с програмата която съм написъл по горе . А има и още нещо че 2-рите снимки са точно след фитнес даже са в залата снимани и може затова да ти се вижда голяма разликата :)

12.11.07
18:37

казано от DarkStar на 12.11.07, 17:53:

казано от StyLLinG на 12.11.07, 17:00:

така малко ме обиждаш ... :( несам влязъл тука да лъжа . 3 месеца ходих обаче правих каквото ми казват аверчета или ако видя нещо от клипчетата и нищо несам направил за тези 3 месеца . после лятото 2 месеца несам стъпал в фитнес  и сега пак почнах редовно с програмата която съм написъл по горе . А има и още нещо че 2-рите снимки са точно след фитнес даже са в залата снимани и може затова да ти се вижда голяма разликата :)

абе не вярвам във светлината или в 1 час фитнес да е разликата хаха :) факта си е факт ;)

PA

14.11.07
13:02

аз знам че маса и релеф много трудно може да се качи едновремено,а ти казваш че правиш релеф значи маса не ми се вярва да качиш. но не се тревойи за това рони колман казва всичко ште си дойде на място само трябва време

20.11.07
18:09

казано от Pastora на 14.11.07, 13:02:

аз знам че маса и релеф много трудно може да се качи едновремено,а ти казваш че правиш релеф значи маса не ми се вярва да качиш. но не се тревойи за това рони колман казва всичко ште си дойде на място само трябва време

Не аз искам да правя маса но просто досега само се оформям а некачвам нищо ... затова питам за програма за маса защото явно в мойта има някаква грешка или просто при мен няма как да се получи така че да наедрея :) но си прав че сичко ще си дойде с времето ;)

21.11.07
08:34

Пич, да качиш маса само с тренировки мн трудно. Ще ти трябва и диетка. Или ако неможеш да я спазваш поне гледай да ядеш повече пъти на ден и наблягай на пилешко, телешко, ориз, картофи, мляко, извара. Поразрови се из сайта за ВВД/РБД.
По-здрави

22.11.07
17:30

еми незнам аз затова пиша тук защото секи различно ми казва ... един вика че заради яденето некачвам друг щото несе зобя ,3-ти заради упражненията и сички ме саветват едно и също ... бий си 2 инжекций в гъза  и си готов. затова ако може вие по разбиращите да ми кажете каде ми е проблема , ако е в яденето ми напиши ако можеш какво и кога да ям и ще се опитвам да го спазвам . мерси предварително

22.11.07
20:45

казано от DarkStar на 22.11.07, 17:30:

еми незнам аз затова пиша тук защото секи различно ми казва ... един вика че заради яденето некачвам друг щото несе зобя ,3-ти заради упражненията и сички ме саветват едно и също ... бий си 2 инжекций в гъза  и си готов. затова ако може вие по разбиращите да ми кажете каде ми е проблема , ако е в яденето ми напиши ако можеш какво и кога да ям и ще се опитвам да го спазвам . мерси предварително

Давам ти линк към една статия, прочети я и я изпробвай - http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer5.htm
Статията се казва 20-Rep Squats: The Brutal Path To Massive Gains! или 20-Повторения Клякания: Бруталния Път Към Масивна Маса, основното е прогресиращи килограми на техниката 20-клякания, в същината си тя е взимаш тежест за клякане с която можеш да правиш 10 повторения, правиш ги и вместо да оставиш тежеста продължаваш да клякаш като правиш по 3,2 или 1 клякания още като правиш пауза в горно положение да си поемаш 5-6 пъти дълбоко дъх и така докато направиш 20 пълни повторения.Това е половината работа, другата е да ядеш няколко пъти 2-3 пъти и да пиеш много мляко, повтарям много мляко до към 2 галона (7 литра) дневно - това ти дава нужните калории и протеин да прогресираш с килограмите и да се възстановяваш бързо.Аз съм я изпробвал тая програма и ти гарантирам че работи, имай предвид че прогресията с кляканията ако правиш всичко както си е може да бъди с по 5 килограма на тренировка.

29.11.07
19:21

O_O как 7 литра мляко бе аз кравеферма ли да отворя :D наистина може да работи схемата ти но аз немога да я спазвам а и клякания неправя засега :)

29.11.07
19:54

Здрасти, Тъмна звезда,
Твоята програма е за след 3 години стаж, а не за 3 месеца. На твоя стаж трябва да правиш базови упражнения - клек, лег и тяга и по едно упражнение за ръце и рамо, не повече от три пъти в седмицата, с поне 6 хранения на ден, ако искаш да качиш маса. Прави клека и тягата с малко килограми за пълен контрол върху движението в началото, да речем един месец прави 6 работни серии по 10 повторения на съответната тежест, която ти го позволява, ако ще да са 20 кг - хич да не ти пука - никой не е започнал клека от 200 кг. След това се опитвай на всяка тренировка да качваш по 5 кг, така че да правиш 4-6 повторения в две, три и четири серии, съответно във втория, третия и четвъртия месец от програмата. Ти започваш от ниска база, така че е възможно бързо да качиш сила. Правиш клек, лег, тяга в един ден, плюс рамо, бицепс и трицепс съответно в понеделник, сряда и петък.
Примерно меню може да са 5 белтъка с един желтък и две филии хляб на закуска, два банана в 10 часа, за обяд едно парче пилешки гърди, т.е. едни гърди, и поне 200 гр, около 1/3 малка тава, ориз, или картофи, поне едно кисело мляко в 16 ч. , вечерята като обяда и преди лягане още два банана. Пий протеин и аминокиселини, ако можеш, ако не - майната му, анаболен ефект се постига и чрез редовни тренировки, просто е по-бавен. Хайде, успех, ако решиш да ме послушаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1