Странен проблем при лежанката

IS

12.11.07
16:31

Здравеите!Знам че проблема е странен,но ще съм доволен на всякакви идеи и помощ.
Значи работата е следната:
Когато си опра лопатките (shoulder blades) на стена или на стол - прав или седнал - и симулирам движение както правя на лежанката нямам проблеми с гърдите - получавам добър стретчинг,както и добра контракция.

Когато обаче легна на лежанката или на пода както нормално се ляга - независимо дали се опитам да дам гърдите напред и лопатките назад или не,просто нищо не усещам в цялото тяло!Нито в гърдите,нито в раменете,нито в ръцете.Абсолиутно нищо.
Да обърна внимание че ако правилно се съберат лопатките като се сваля надолу трябва да се усеща разтежение в гърдите,а когато се бута нагоре трябва да има едно усетане се едно лопатките които са сабрани и искат да се разперят и да отидат навън.
Проблема ми е че това усещане с лопатките се получава когато съм прав до  стена,седнал на стол и т.н. - Обаче легна ли на лежанката - НИЩО!
Имам чувството че гърбат ми блокира или лопатките блокират,или гърба блокира лопатките незнам,но на лежанката се получава просто едно бутане с ръцето от точка А до точка Б.
Бих отишъл на лекар за този проблем,но имам представа колко са запознати ортопед-травматолозите с травмите и фитнесс-а, затова не ми се губи време!
А и това което ме узадачава как така става че прав и седнал нямам проблеми,а легнал не чувствам нищо,и чувствам гърба си или лопатките,не съм сигурен,все едно наистина са блокирани :(

Честно казано нямам представа откъде идва проблема ти(не го и разбрах напълно май), но може гърба да не е причината. Заключваш ли лактите при правене на упражнението, краката ти в каква стойка са, колко пускаш щангата?

IS

12.11.07
16:49

Краката са ми плътно на пода!Не вдигам догоре защото така раменете изскачат нагоре и лопатките изскачат от пеиката!
Проблема е такъв:
Преди правех на смит машина горна леженка (просто като пример го давам) - лягах,краката ми бяха на земята,задника на пеиката,повдигах се малко (тва не помня точно как го правех) - но се хващах за щангата и се повдигах,изпъчвах гърди и лягах!Така със сравнително голяма арка,хват малко по голям от ширината на раменете,гърди нагоре,и лопатките притиснати на леженката си правех като свалях щангата до добър стретчинг и дигах преди заклиучване - за да не влизат раменете и трицепс-а!
А наи-характерното беше че когато бутах нагоре щангата се създаваше усещане се едно лопатките които са на лежанката изкат да се изплъзнат настрани,обаче поради това че не ходех до горе това не ставаше!
Всичко беше ок.Изкарах 3-4 тренировки така!
Един хубав ден обаче просто работата спря да става и сега на всякакъв вид леженка и флаис просто не чувствам нищо нито в гърдите,нито го има това усещане в лопатките.
Тоест или блокирам несъзнателно нещо или правя нещо както не трябва,но движението не стига нито до гърба нито до гърдите....сякаш просто си движа ръцете нагоре и надолу и нищо повече.
И тва направо ме побърква много статии съм изчел,и много неща съм видял,обаче това адски ме узадачава!
Като сложиш и това че докато съм прав или седнал до стена проблема - ИЗЧЕЗВА!Направо незнам.
Както знаеш гърба е мускулна група която се тренира и се ръководи само от съзнанието,както и лежанката.Практически немога да видя какво правя и трябва да се водя само от правилата които знам,и от усещането!

казано от Георги Гайдов на 12.11.07, 16:33:

Честно казано нямам представа откъде идва проблема ти(не го и разбрах напълно май), но може гърба да не е причината. Заключваш ли лактите при правене на упражнението, краката ти в каква стойка са, колко пускаш щангата?

IS

12.11.07
17:09

Бтв ще дам 2 примера колко идеотски проблеми има в бодибуилдинг-а!
Да кажем като правите на скотовата пеика за бицепс!
Нагласяте си пеиката,поставяте плътно горната част на ръката под облегалката и си мислите че като не ви мърда ръката и лактите виско е ОК..
Обаче какво става...
Поне за мене така се оказа..
Оказва се че без да опрете не просто леко да опрете,а да опрете здраво тялото си някаде на областта на гардите или малко го горе на раменната кост на на пеиката,няма да можете да натоварите бицепс-а както трябва!
Аз винаги съм си опирал и горната част на ръцете и тялото на лежанката,но едва когато зех да опирам плътно тялото,бицепс-а ми започна наистина да работи и то много здраво!

13.11.07
09:30

Тоя проблем със скотовото и аз го имам. Опирам се изцяло на подложката,за да имам максимално натоварване.

IS

13.11.07
11:49

казано от Barovski на 13.11.07, 09:30:

Тоя проблем със скотовото и аз го имам. Опирам се изцяло на подложката,за да имам максимално натоварване.

Скотовото е изяснен случея макар че като се опреш изцяло започва да се усеща значителна разлика.

А за гъдите аз достигнах до извода че всъшност трябва така да легна че да не лягам платно на гърба си!Тоест гърбат ми затиска лопатките и така и лопатките и мускулите които трябва да стягат и разтягат гърдите блокират практически.
Ако някои има идея как да оставя средната част на гарба леко във въздуха,а лопатките (SHOULDER BLADES) тоест скапулата на лежанката - моля да изкаже мнение или предложение!

13.11.07
14:34

правиш ли лек мост като си на лежанката?

IS

13.11.07
16:45

ДА!
Ето тука има едно видео:
http://webcast.bodybuilding.com/fitshow/liftrite/liftrite_4.wmv
Пуснете да гледате след 2:04 минути - пич показва как точно да легнеш на лежанката ако имаш проблеми.
Работата е че АЗ НЕМОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ТОЧНО ПРАВИ :(

казано от FRANKO1 на 13.11.07, 14:34:

правиш ли лек мост като си на лежанката?

Мнението беше редактирано от Ivan Strashimirov на 13.11.07 17:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1