Липса на прогрес

13.11.07
12:03

Здравейте на всички!

Понеже съм закъсал с фитнеса и то яко.......ще ви напрвя една кратка презентация за себе си, а вие ми кажете къде бъркам, че на мен ми се изчерпаха идеите.

Значи на 25 год. съм, 172 см висок, тежа 78 кг, ръка 37 см. (студена), обиколка на китката около 17 см, предмишница 28 см, бедро около 47 см, прасец 39, талия 96 см и май горе долу е това.

Бутам 90 кг от лежанка, правя спокойно 10 набирания, 35 лицеви опори, 12 - 15 кофички и си тичам по 5 км..........за бицепс правя 6 повторения с 40 кг от стоеж и т. н.

До тук добре но лошото е, че с тези резултати стоя може би вече 6-7 год и не знам какво да правя.

Не смятам че съм в лоша форма, но не е и за човек който от 6-7 год тренира поне 3 пъти в седмицата........Редовно бягам и играя на лост и успоредка през лятото, зимата влизам във фитнеса, а резултата 0 :):):)

Иска ми се да споделя с вас и да чуя преки мнения, защото в специализиранта литература пише противоречиви мнения, а пък и толкова програми смених вече че взех да се обърквам.

Благодря!!!

13.11.07
14:23

Според мен проблема се корени в погрешен поглед над нещата.Например - упражненията с тежести са десетки, но от всички тях ти казваш постиженията си на лежанката и на бицепсово сгъване.Защо точно тях двете? Ако отговора е това което си мисля а именно - че те са ти приоритетни,нормално е да не вървят нещата.Поработи върху някои истински упражнения, защото да “тренираш седнал” или да “тренираш легнал” си е доста сериозен парадокс (да именно - затова лежанката съкс, дори името е мързеливо).Поработи тяга,клек,изтласкване,изхвърляне.Направи някой и друг напад/военна преса/гребане с щанга.Забрави за бицепсовите сгъвания,макарите,машините и т.н. Опитай се да претренираш да видиш че това не е толкова лесно колкото разправят бодибилдърите(3-4 тренировки в седмицата са си нищо, аз имам между 15 и 18 поне едночасови тренировки седмично и нищо ми няма,просто времето не стига за повече).Ако тези неща не проработят, да знаеш - ще си първия (което пак си е нещо.. ).

Мнението беше редактирано от G33K на 13.11.07 14:26.

13.11.07
14:36

направи си цикъл за сила - много помага в такъв момент.казвам го от личен опит

13.11.07
14:43

Ами спри да тренираш за малко, замести фитнеса със сериозни тренировки в някакъв друг спорт или дори 1-2 месеца мързел. Щом си тренирал толкова дълго 1-2 месеца не са време, за което ще пропилееш труда си.
Както ти казаха - заеми се с някакви по-базови упражненния. Прави това, което не си правил. Ако работиш предимно със свободни тежести включи много машини и обратното; опитай обратна пирамида, рядко се прави, предпоалгам си караш по стандартното 12-10-8 или нещо близко, та това ще дойде стресиращо за мускулите.
Няма да ти препоръчвам да се заемеш с добавки, не виждам смисъл от тях щом си тренирал толкова дълго.

13.11.07
14:53

Ами вече съм минал няколко пъти през силов цикъл, без никакви резултати...........в смисъл дали правя 3х8 или пирамида все си бутам най-много 90 - 95 кг

Аз винаги съм бил фен на свободните тежести и съм се убедил в тяхното преимущество.

Обаче наистина да пробвам малко бокс и плуване, поне да разнообразя малко.

Съгласен съм иначе с казаното горе, макар че да съм пробвал повечето от нещата. В момента съм на силова програма взета от тук. Сила в завет от старата школа.

Благодаря за съветите. Очаквам и др. колеги да се включат:)

13.11.07
15:49

Говориш само как тренираш.. а как се храниш?И мерките ти мисля, че са малко грешни немога да си представя 40 прасец с 47 бедро :)Като за начало направи една малка почивка, прочети повече за тренирането и избери една подходяща програма, която е съобразена с целите ти.След това прочети малко за хранене и си направи един режим, в който си набавяш достатъчно хранителни в-ва.За в бъдеще наблягай не на 2 упажнения..а на всички базови - тяга,клек,лег на първо място, после идват преси,гребане, мечка,френско,бицепсово сгъване,легпреса и тн.Със сигурност от бокса и плуването няма да извлечеш положителен резултат от към качване на кила.Другото.. за разтежа не е важно колко буташ, а как буташ.Един човек може да получи същото натоварване с 100кг както друг с 80 примерно.Това, че единия бута 80 другия 100 не значи, че той полага по-малко усилия за гърдите си.Гледай да правиш чисти повторения максимално тежки за теб, ако храниш мускула и го стимулираш правилно, то разтежът, а от тук и повишаването на силата са неизбежни.

13.11.07
20:07

Имаш много слаби ръце до лактите-китката и предмишницата.Има изоставане при тях.Колегите  да ти предложат нещо за да ги засилиш.Тогава ще повишиш резултатите според мен.

14.11.07
07:42

Ясно.........разликата в прасеца и бедрорто идва според мен от редовните кросове, стъпала и велосипед или може би просото генетична особеност.

Отностно храненето, смятам, че наистина ми е слабо звено в тренировката.........сами знаете, че един хранителен режим и труден за поддържане, скъп и често пъти доста безвкусен :( освен това някой път се съобразявам и с др. фактори като среда от приятели или близки. Но определено смятам да го сменя радикално. Иначе се храня 3-4 пъти на ден, в доволни количества, но повечко класическа храна.

Общо взето целя не по-големи размери, а по-добра физическа форма, т.е. сила, издържливост и покрай тях по-добра визия. За това съм се прицелил в бокс и плуване.

Това че в първото си мнение споменавам само за набирания, лежанка и няколко др. упражнения не означава, че не изпозвам почти всички останали.Тези просто ги  използвах за примерни като посочвах резултатите си за илюстрация. Иначе имах не лоша тяга от 170 кг. х 1 или 110 х 1 за клек. Просто избягвам да ги правя за сметка на редовното бягане, от страх да не претренирам краката.

Благодаря ви за компетентните мнения и съвети!

14.11.07
07:50

Спортист,
хвърли едно око на тази статия и по-специално на под темата “Progressions” на втората страница. Може да пробваш и така :)
P.S. Хм, нещо не може да го линкне... www.t-nation.com, “Non-Sexy Training and Nutrition” е въпросната статия.

Мнението беше редактирано от vlade на 14.11.07 07:58.

14.11.07
08:34

Ами за съжаление не намерих статията, но иначе сайта е супер. Мерси! Имаше и др. полезни работи:)

14.11.07
08:43

Първата статия на сайта е, тази с картинката на петте мацки :)

14.11.07
09:02

ааааа,видях я:) мерси

И се сетих..........дали някаде мога да открия класическа програма за щангисти?

14.11.07
10:15

Липса на прогрес обикновенно се получава при един от трите случаи -
1.недобре изградена програма или недостатъчно вложени усилия в нея
2.недостатъчно често хранене с правилната храна
3.недостътъчно сън когато това е хронично

Ако има липса на прогрес в дадена мускулна група може да се направи следното - тренировка на дадената мускулна група 3 дена един след друг с различни упражнения - почивка - в другите три дни останалите мускулни групи, тренираш така докато постиженията ти за мускулната група паднат с 20% от претренирането взимаш си 5 дни пълна почивка и постиженията ти за мускулната група ще са скочили с 10%. Това си е доста тежък вариант, но може да те изкара от платото.

14.11.07
11:32

Интерсно мнение..........не бях чувал за такъв метод, но има логика в него........бих пробвал даже

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1