13.11.07
07:28
Дали ще ми дойдат много 4 упражнения за рамо. Мисля да ги напрвя така : раменни преси пред врат с лост,разтваряне в страни с дъмбели за средно рамо,на машина за задно рамо и накрая с дъмбели напред прав за предно. Рамото го правя с трапеца в един ден ако е от значение.
13.11.07
08:19
Изобщо не са много. Но да са не повече от 3 серии.
Доста често правя точно тези упражнения, само че дъмпелите напред като второ упражнение :) Като личен опит, разтварянето в страни можеш да го пробваш с дроп серия накрая :) При мен се усеща много добре :)
Ми аз разтварянето в страни мисля да го правя с лек наклон. Тоест с едната ръйа се хващам за някой скрипец навеждам се малко на една страна и с другата ръка разтварям за рамо. После с другата ръка така. Значи мога да правя тези 4-ри упражнения по 3 серии? А как е най-добре да ги подредя? И какво ще рече дроп серия?
Баровски,
За рамо когато искам да сложа малко повече акцент на предната част правя така (3 работни серии по 8 повторения)
1. Преси с щанга отпред от седеж /Веднъж месечно сменяно от преси дъмбели от седеж/
2. Повдигане на дъмбели напред / понякога редувам с хеликоптер
3. Разтваряне в страни от стоеж или седеж / Веднъж месечно сменям с разтваряне с една ръка от наклон/.
4. Пек бек или разтваряне от седеж за задно рамо.
Ако решиш да акцентираш в/у страничната част прави 2 вида разтваряне в страни за сметка на 2.
Дроп сериите - Да кажем, че правиш на дадено упражнение трета серия която ти се явява последна. След последното повторение взимаш веднага тежест м/у 75% и 50% (сам си установи колко ти уйдисва) от тази, с която си правил досега и продължаваш колкото можеш. После правиш същото с още едно намаляване. Аз гледам двете стъпки надолу да са с такава тежест, че да мога да направя зорлем 8. Правя дроп серии при 2. и 3. основно, понякога и на 1. с дъмбелите.
:)
ПъСъ. С уговорката, че ти препоръчвам дроп серии на едно или масимум две упражнения в една тренировка за рамо! Първото упражнение са преси, че с тия повдигания съвсем манджа с грозде стана :red:
Мнението беше редактирано от vlade на 13.11.07 12:38.
Правил съм рамо 4х4 .. имах сила, тренировката беше добра и имаше разтеж на размери и сила,НО сега го правя на 3 упр..х4 и усещам по-добра тренировка, а за прогрес ще говорим след няколко месеца.Моя съвет е 3х4 .. или 4х3.А ако искаш да акцентираш на предното рамо - тежки преси с дъмбел!
Ми на мене попринцип ми се иска да акцентирам на цялото рамо,защото това ми е най-неуформената част на тялото,но предното рамо ми е мн зле.Няма го никакво. Мисля 2-3 месеца да наблегна на него,а след това ако нещата си дойдат на място...
13.11.07
14:52
На мен рамото ми изостава, имате ли някаква идея защо?? Правя 5 серии по 8 повторения Повдигане до брадичка,с дъмбелите напред, и придърпване на долен скрипец до брадичка...
според мен те са ти много!виж какво са написали - 3 упражнения по 4 серии или 4 упражнения по 3 серии
Мнението беше редактирано от Barovski на 13.11.07 15:39.
Ако искаш да наблегнеш на предно рамо и изобщо на рамо,лично според мене го тренирай с гърдите .Много добър ефект дава особено ако правиш и кофикчи.Внимавай много с тежестите ако избереш да правиш рамо с гърди :)
Наблягане на даден мускул се получава при изолорането му в отделна тренировка или при тренирането му по-често през седмицата. По отношение на рамото според мен е по-добре да се изолира в един ден с корем или с трапец, както си направил ти. За броя упражнения и серии, Жоро е прав. 4x3 или 3x4, като ти препоръчвам да изпробваш и двете и да видиш кое ти действа по-добре. За упражнения - ти си си избрал някакви и си тренирай по тях, само ти препоръчвам да сместиш някъде едни Арнолд-преси. На мен ми действат много добре. Аз правя 4x3, като въртя упражненията през седмица, т.е. първа седмица е същата като трета, а втора като четвърта и т.н. Много съм доволен - тренирам така от около 3 месеца (като сменям и упражненията на всеки осем седмици) и рамото дръпна на сила, на маса и като цяло ми харесва много повече на вид. Със здраве!
Мнението беше редактирано от Bumer на 14.11.07 11:07.