Какви упражнения

14.11.07
22:51

Здравейте доста търсих в сайта но просто имаше твърде много информация и се оплетох, затова реших да си питам направо.На 16 години съм,тежа 75 кг и съм висок 178 см.Понеже нямам никаква идея от фитнес и тем подобни искам да питам дали с тези килограми мога да постигна следния ефект.Не искам да имам кой знае какви мускули по-скоро да съм слаб и стегнат.Та въпроса ми е,ако започна сега да тренирам дали ще постигна това което съм казал по-горе или трябва първо малко кардио да правя.Лично аз мисля,че ще трябва първо малко да потичам да сваля малко кила и чак тогава да почна да тренирам.Също така понеже съм доста зает дали може да стане номера вместо да хода на фитнес да права лицеви,коремни,кофички и набирания и да постигна нещо(да се стегна) не искам да ставам някакъв изруд.Нз дали темата е за тук но просто тук ми се стори най-подходящо да питам.

15.11.07
09:43

Щом нямаш амбицията да блъскаш здраво в зала, то този вариант направо отпада. Остава да тренираш в домашни условия - лицвеви, клекове и такива на 1 крак, коремни, ако си купиш дъмбели и евентуално някакъв лост гамата от упражнения ще се обогати значително. Няма да постигнеш нищо особено, но някакво стягане и спортна форма е реално достижима. 75 кила не са много, така че няма какво да се засилваш към кардиото, по-точно няма то да ти е е приоритет, а по-скоро те съветвам да заделиш малко време и да прочетеш из сайта за правилното хранене и да си изградиш един хранителен режим, който до голяма степен е ключът към желанията ти. Относно кардиото, можеш да се замислиш над варианта да си купиш велоергомертър (стайно колело), защото тичането не на всеки е любим вариант, особено и в този студ.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.11.07 09:44.

15.11.07
10:08

Никакво кардио не ти е нужно.Храниш се правилно, ядеш правилно и лека полека всичко ще си дойде на мястото.
Колкото до тренировката вкъщи аз лично 4 години съм правил лицеви упори,кофички,набирания и коремни преси и
когато тръгнах на фитнес за 3 месеца постигнах по-добри резултати отколкото за тези 4 години тренировка вкъщи
Но нали знаеш при един действа при друг не.Така че пробвай може при теб да има по-добър ефект.
А и е по-добре отколкото да не правиш нищто.

15.11.07
18:45

и при мен ситуацията е същата и аз съм на 16,72-3 кила и 178 висок.аз също не искам да ставам изрод както си казал и да ми стърчят всички вени :) и аз си тренирам у дома но не спазвам нито програма или нещо подобно.правя си лицеви,преси имам си гира 5кг(малко е ама все е нещо) и с нея правя разни упражнения и така.за сега съм мн доволен от резултата,мога да кажа че съм в добра форма :) така че няма да ти навреди,ако правиш нещо такова

15.11.07
19:51

Благодаря на всички за коментарите.Ами  и аз имам гиричка 5 кила у нас така че явно ще имам повече варианти за упражнения. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1