Предмишница

18.11.07
18:15

незнам дали се пише заедно

някои може ли да ми каже упр?

18.11.07
19:40

Взимаш един дъмбел,сядаш,опираш си ръката на бедрото и започваш да движип дъмбела нагоре-надолу само от китка

BO

18.11.07
20:12

Точно така,както казва Бижутера.Може също и с щанга да го правиш.Но да ти споделя от опит не използвай  големи тежести за това упражнение.

18.11.07
20:36

И двете стават според мен,но на уреда за скот мисля 4е е по-добре защото има6 упора на ръцете и движи6 само китката- общо взето колкото хора толкова варианти както ти е по добре така .. :)

18.11.07
20:50

май основното е да движиш китката? :)

18.11.07
20:56

Естествено :) казвам го,защото при другото упражнение малко или много ти мърда ръката ,а при уреда за скот ръката ти има упора :)

Повдигане на лост с обратен хват(дланите надолу) до 90 градусов ъгъл. Така 4 серии по 20 повторения.

19.11.07
09:10

Най-доброто упражнение за предмишница е навиването на тежест на въже (дано да ме разбираш какво имам предвид). Няма друго упражнение, което винаги да дава толкова видим резултат след изпълнение. За съжаление, в повечето зали няма уред за изпълнението му, въпреки, че е доста просто да се направи дори с подръчни материали.

19.11.07
12:11

ами не го бях чувал в залата май няма такова нещо

SA

19.11.07
17:04

Я го обясни малко това навиване на тежест на въже.

19.11.07
17:26

казано от Владимир8507 на 19.11.07, 09:10:

Най-доброто упражнение за предмишница е навиването на тежест на въже (дано да ме разбираш какво имам предвид). Няма друго упражнение, което винаги да дава толкова видим резултат след изпълнение. За съжаление, в повечето зали няма уред за изпълнението му, въпреки, че е доста просто да се направи дори с подръчни материали.

В залата която тренирам има същото нещо което е направено ръчно и представлява дръвце на което има въже и отоолу на важето връзвате тежест и навивате пръчката и после обратно я спускате бавно(КОфти обяснение ама предполагам сте ме разбрали).Много ефект има наистина.Единствено това права за предмишница .

20.11.07
13:51

казано от alleN на 19.11.07, 17:26:

казано от Владимир8507 на 19.11.07, 09:10:

В залата която тренирам има същото нещо което е направено ръчно и представлява дръвце на което има въже и отоолу на важето връзвате тежест и навивате пръчката и после обратно я спускате бавно(КОфти обяснение ама предполагам сте ме разбрали).Много ефект има наистина.Единствено това права за предмишница .

Точно защото е толкова елементарно да се направи този “уред”, се чудя, защо в повечето зали липсва. Жалко е наистина, защото упражнението е невероятно ефективно. Напоследък се замислям да си направя един такъв собстен уред и да си го нося в залата когато тренирам предмишницата.

PA

20.11.07
13:59

штом ште вдигаш предмишница значи нетрябва да си начинаешт,тя се тренира само ведньш седмично,тьй като тя се натоварва от поддьржащата роля в много от основните тежки упражнения от тренировката за гьрди,бицепс,трицепс и рамене.коравата предмишница не става лесно!кой не е искал предмишници като на попай?ето и някои упражнения за нея.
КИТКОВО СГЬВАНЕ-поставяш рьцете на бедрата си,като дланите ви сочат нагоре.хванете лост и започнете да усуквате на горе,до пьлен обхват,след което отпускаите бавно тежестта,като развиете прьстите и отпуснете колкото е вьзможно повече.
КИТКОВО РАЗГЬВАНЕ-това упражнение работи точно убратното,натоварва разгьвачите и оформя горната час на мускола.тук дланите сочат на долу и няма смисал да развивате прьстите.
ЧУКОВО СГЬВАНЕ-упражнението е отлично за натоварване на brachioradialis u pronator teres.това са мусколите от горната част на рьката близо до лакатя-те се наричат оште бирени и работят,когато рьката сгьва в неутрална позиция-все едно надигате халба бира.хванете лоста като за бицепсово сгьване,но палците ви сочат нагоре,повдигайте бавно като рьцете ви стоят пльтно до тялото,а тежеста отива кьм ушите.

AL

20.11.07
15:06

muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=1&id=48&Itemid=100
Разгледай тези упражнения.

VI

21.11.07
08:30

Точната тема да попитам.Кое упражнение да правя за вътрешната част на предмишницата?!защото искам да прибера мускола(нз дали това е точната дума)понеже имам малко подкожни мазнини и от вътрешната страна към китката ми се образува като линия(от долу )...тъпо го обясних...

ZO

21.11.07
21:40

Според мен обикновеното сгъване/разгъване на китките на ръба на лежанка с щанга върши най-добрата работа.Правя го в две суперсерий,всяка от 60 повторения-30 сгъване и толкова разгъване,и после 15 минути имам чувството,че ръката ми ще гръмне.Пробвайте го,веднъж усетите ли за какво става въпрос няма да можете да спрете :cheese:

21.11.07
22:00

Знам какво имаш в предвид :) Отначало знаех, че трябват много повторения, но за мен това тогава значеше 15.Сега правя по 3 серий по 30-35 и после до такава степен ми гори предмишницата, че си тръскам ръката и се моля (буквално) горенето да отмине скоро...и все пак усещането е невероятно  :snake:  Аз съм си пристрастен отдавна  :ahhh:  с тия три серийки с лоста на края на лежанката, забърквам и 3 серийки до отказ чуковото и после се радвам на чудатата напомпана версия на ръката ми  :bug:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1