19.11.07
16:17
Значи мисля да сменя програмата си от другия месец.Нямам възможност да ходя по 4пъти на седмица , затова тренировката ми се състои от 3 ходения.Искам да ми кажете какво ви е мнението ви за групирането на мускулните групи.Аз мисля че тренировката ще се отрази най-добре ако се ходи 4пъти,но мисля ч е и 3пъти е добре.Чакам мнението ви!
Понеделник:гърди и предно и средно рамо
Сряда:гръб и задно рамо
Петък:Крака(6-8 серии клекове)+бицепс и трицепс
Да, добре е, но трябва да се внимава с рамото - тежичко му идва в деня за гърдите. Тренирал съм по подобен начин. Другото което при мен е особеност, е че имам лоши стари травми в колената и не мога да правя много тежко крака и ми оставаха сили за ръцете, но ако тренираш тежко краката и петъка ще ти е нанагорно. За съжаление 3-дневния сплит предполага подобно нагъчкване на мускулните групи. Ето и алтернативата на твоята програма, както аз бих тренирал:
1.Гърди + бицепс,
2.Гръб + трицепс + задно рамо + трапец,
3.Крака + предно и странично
19.11.07
21:10
Важна група са ми ръцете и не бих ги слагал заедно и то след най - голямата мускулна група. Просто не ми се вижда обосновано.
Иначе като комбинация няма какво хубаво да очакваш. Рамото няма да можеш да го натоварваш на 100%, ръцете ти също няма да дърпат особено.
01.12.07
16:26
Искам да попитам като понедленик правя предно и средно рамо , а вторник задно , по колко упражнения да правя за всяка част на рамото ?В понеделник колко са предно и колко за средно , и вторник колко за задно ?
Предно рамо с гърди ли ще го играеш?Ако да,то едно упражнение ти стига,примерно раменни преси пред врат,за средна част разтваряне встрани.
Имай на предвид,че рамото е особен мускул и лесно се претренира,участва индиректно,когато играеш гърди,също така участва активно и в ежедневието ни.