За оформяне на гърдите

21.11.07
11:24

маса имам в горната част не толкова но искам да наблегна на гърдите и тяхното оформяне.мисля да ги тренирам 2 пъти в седмицата и програмата ще стане така
Понеделник-Гърди и Рамо
Вторник-Гръб и крака(за тях не правя базови упражнения и е добре за мен да са заедно....)
Сряда-ПОЧИВКА
Четвъртак-само гърди
Петък-Ръце
та за самите упражнения добре ли ще е да ги правя така
понеделник
лежанка с щанга
лежанка с гири
на бенч машина с хващане отдолу
флайс
по 4 серий всяко преди правех по 8 повторения но сега поне по 10 маи трябва за релеф?
Четвъртак
лежанка от наклон с щанга
лежанка от наклон с гири
на бенч машина с хващане отгоре
флайс от наклон
ТОВА Е ЗА СЕГА

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.07.11 16:01.

21.11.07
15:12

Грешна програма.. диета+кардио е правилната програма за целта ти.

21.11.07
15:57

Кардиото го правя след всяка тренировка....... та ще е добре ли така да тренирам гърдите лил как ???

21.11.07
16:15

Не ги прави 2 пъти няма смисъл.Прави ги 1 път с по 3 упражнения.. да кажем горен лег равен лег + флайс/кросовър/пек-дек.По 4 серии 8-10-12 повторениям, спазвай диета, прави си кардиото и ефектът няма да закъснее.

21.11.07
16:53

Аз също изцяло подкрепям съвета за една тренировка с 3 упражнения по 4 работни серии. Но, ако държиш да са 2 тренировки, има вариант - в единия ден правиш полулег и флайс от полулег, а в другия правиш лег и флайс или кросоувър или обратен лег.

21.11.07
18:23

Най-вероятно с 2 пъти гърди ще претренира.Автора, може ли да дадеш малко повече информация като стаж, хранене, ползваш ли добавки и тн.Ако имаш малък стаж, не ядеш правилно най-вероятният ефект от това ще е застой.

21.11.07
20:20

не съм взимал добавки никога сега съм на 19 почнах да тренирам преди година бях 58кг и за няколко месеца качих 20 кг ядях всичко ама после взех често да спирам с тренировките и стана лошо .Почнах да тренирам както трябва края на септември и от тогава не съм спирал——по тази програма
Понеделник-гърди и рамо
лежанка-пирамида 4 серии по 8
горна 3 по 8
горна с гири 3 по 8
флайс 3-4 по 8
рамото съм сменял упражненията.... за него нямам въпроси
Сряда-гръб и задно рамо само едно упр(само тая сряда днеска тоест вклучих и крака)
за гръб
горен скрипец пред гърди 3 по 8
гребане с щанга 3 по 8
мечка 4 по 8
долен скрипец 3 по 8
полуовър 3 по 12
Петък-ръце
лежанка тесен хват
френско
горен скрипец
за бицепс
прав с лост-седнал с гири-скотово и чуково сички 3 по 8
с тази програма нарастна гръдната обиколка с 4 см явно има ефект нз кардио не съм правил хич- краката ги почнах сега от пролета не съм правил- тичал съм август и септември....значи на 19 съм 171- 76кг не съм само мускулна маса талия 90-91 гръдна 108 В седалището имам да свалям и бедрата паласки малко-за гърдите имат маса и са оформени малко горната част не е добре и маса няма толкова трицепса и гърба са ми добре развити за трицепса явно е генетично и расте за разлика от бицепса ТА ТАКА ЕТО ОТ ТОВА СЕ НАДЯВАМ ДА РАЗБЕРЕТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ И ДА МИ ПОМОГНЕТЕ
ЗНАМ ЧЕ ТРЯБВА ДА НАБЛЕГНА НА ДОЛНАТА ЧАСТ НА ТЯЛОТО И ДА ОТСЛАБНА НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ИСКАМ ДА СЕ РАЗШЕРА НАГОРЕ И ДА ОФОРМЯ ГЪРДИТЕ :)

21.11.07
20:40

Скромното ми мнение е, че си претренирал до известна степен.Сега щом искаш да наблегнеш на долната част слагаш краката в един ден да са сами и правиш така .. 1.Клекове 4 серии 2.Лег преса 4 серии 3.Сгъване за задно бедро 4 серии + 1-2 упражнения за прасец и това ще ти е достатъчно.За отслабването ти казах.. кардио + диета.Разширяването от горе зависи от доста неща.. най важното са тясната талия, широкия гръб и големите рамене.Иначе казано, ако искаш да изглеждаш широк отгоре трябва да наблегнеш на рамене,гръб и същевременно да пазиш талията с чисто хранене.За гърдите като свалиш някое кило ще дойде от самосебе.Прави ги както ти казах по-нагоре и резултатът няма да закъснее.

21.11.07
20:49

Според мен, ти първо трябва да сложиш още маса, пък после да чистиш. Направи три месеца лег, клек, тяга колкото можеш по-тежко. Вдигни си силата с базови упражнения, не със сплитове от по три четири упражнения - просто нямаш стаж за толкова много. Използвай зимата. Пролетта започваш да тичаш всеки нетренировъчен ден и вкарваш второ упражнение като увеличаваш повторенията. Т.е. ако си стигнал до 120 кг на лег 4-6 повторения започваш да правиш на 100 - 4 работни серии по 10 повторения на хоризонтална и да речем 4/10 на 90 кг на наклонена лежанка. Не тренирай повече от три дни в седмицата.

21.11.07
22:44

МЕРСИ а за диетата можете ли да ми кажете какви храни да ям или да дадете някой линк ?

22.11.07
10:51

казано от GeorgiRapa на 21.11.07, 22:44:

МЕРСИ а за диетата можете ли да ми кажете какви храни да ям или да дадете някой линк ?

Прочети има много написано из форума, използвай търсачката. Изготви си хранителен режим и тогава го пост-ни за коментари и оценки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1