Идеалната почивка за вас???

23.11.07
12:56

Здравейте на всички.Тук може да споделите каква по4ивка правите между сериите и упражненията, когато правите обикновена тренировка(само 1 мускул),суперсерии,и когато правите 2 мускула на тренировка.Аз при обикновена тренировка почивам до 1.15 сек между серия и 2.30 сек между упражнение.При суперсериите почивам 1.15 сек пак и 3 мин между упражнение,а 2 мускула не съм правил на ден (смисал гърди и рамо,а не гръб трапец)Тая тема не я прая слу4айно мисля,4е моят проблем е точно в тая по4ивка,а и много хора питат колко да почиват.Дано има отговори.БЛагодаря.

23.11.07
13:12

Аз почивам по 1 мин между сериите и 2 мин преди тежка серия (т.е.  последна серия от всяко упр.). Но все пак аз не тренирам тежко (6-8 повт), а залагам на обемни тренировки с минимум 10 повторения.

23.11.07
13:31

Не се разхождам из залата с хронометър. Почивката при мен зависи от самото упражнение и използваната тежест.  Почивам толкова, колкото е нужно на тялото да се подготви за следващата серия.

23.11.07
14:11

казано от Владимир8507 на 23.11.07, 13:31:

Не се разхождам из залата с хронометър. Почивката при мен зависи от самото упражнение и използваната тежест.  Почивам толкова, колкото е нужно на тялото да се подготви за следващата серия.

И аз съм същия,иначе като правя кръгова правя един кръг,упражненията едно след друго по 10 повторения на всяко упражнение,като свърша упражненията почивам 60 сек и след това пак почвам кръга,така 5 серии/завъртания :)

Мнението беше редактирано от Besnia2006 на 23.11.07 14:11.

23.11.07
16:23

Докато си правя упражненията в серията почивам по 30 до 60 секунди, а между сериите почивам по 2-3 минути и през това време правя нещо за разпускане (бия по боксовата круша, скачам на въже и т.н.)

23.11.07
17:10

По около 3 мин между сериите при най - тежките ми упражнения 4-5 мин имайте предвид обаче че тренирам главно в диапазона 4-6 повторения дори при някои упражнения 1-5, където тренирам с повече повторения и почивките са по кратки.

23.11.07
17:47

казано от Владимир8507 на 23.11.07, 13:31:

Много хубаво го каза. И аз съм така и мисля че човек не трябва да следи точно по секунди, а да си разбира тялото кога е готово за следваща серия.

TB

23.11.07
18:54

Всяка тренировка ми включва 8 различни упражнения за цялото тяло, като почивките м/у серии и упражнения са ми максимум 1:30 (рядко се случва повече от 1 мин.)

23.11.07
19:34

И аз съм съгласен с Владимир.Не мисля, че трябва да има строго фиксирана почивка - трябва да слушаш какво ти казва тялото.

Не съм засичал никога, но мисля, че около 2 мин. ми е почивката между сериите.
Виж при тежка тяга или клек вече и по 5 съм почивал. Просто си има упражнения при които можеш и трябва да си починеш повечко.

24.11.07
11:11

казано от Георги Гайдов на 23.11.07, 21:29:

Не съм засичал никога, но мисля, че около 2 мин. ми е почивката между сериите.
Виж при тежка тяга или клек вече и по 5 съм почивал. Просто си има упражнения при които можеш и трябва да си починеш повечко.

И при мен е така.
Общо взето при тежки - клек, лег и тяга почивам най-много... :)
При набиранията, френско, бицепсово сгъване, раменни преси.. и 30сек могат да са ми достатъчни.

FZ

24.11.07
11:29

казано от Alkorin на 23.11.07, 17:10:

По около 3 мин между сериите при най - тежките ми упражнения 4-5 мин имайте предвид обаче че тренирам главно в диапазона 4-6 повторения дори при някои упражнения 1-5, където тренирам с повече повторения и почивките са по кратки.

Па кое време тренираш ?

24.11.07
18:51

Имам часовник на стената в залата и горе-долу отмервам по 1 минута и 30 сек между сериите. Ако “разчупвам застой” падам под минута. По-рано е имало периоди когато съм тренирал тежко (3-6 повторения) и почивах по 3-4-5 минути, но тази практика я преустанових.

25.11.07
10:43

казано от BIG PICHAGA на 24.11.07, 11:29:

казано от Alkorin на 23.11.07, 17:10:

Па кое време тренираш ?

Когато имам време обикновенно сутрин или следобяд, но се случва през целия ден да съм зает и да трябва да отида вечер.

25.11.07
13:27

Идеалната почивка е различна за всеки.Например за мен 3 минути между 2 серии и 4-5 минути между упражненията е идеално.Не си давам много зор.

27.11.07
15:39

Като спре да ми пулсира вената на слепоочието :о

Мнението беше редактирано от леонид на 27.11.07 15:44.

28.11.07
09:08

Аз сега тренирам с леки килограми и правя повече серии като между тях почивката е по 10 сек, а сама серия е 20 сек. Тренирам с 50 % от максималната тежест - напомпва страшно. Тренирам у нас с часовник пред мене. Просто реших да пробвам малко по-нестандартни методи на тренировка. В скоро време ще си направя и дневник, да си следя резултатите.

MO

28.11.07
17:19

Един от старата ми зала ми правеше впечатление че почива по страшно много, той направи серията седне си и почва да чете вестник. Веднъж му засекох почива 6 минути , ама като гледам не му пречи защото е як всеки път като ходя тренира за всичко прави си сериите на лежанката с 110 кг и имам чувството че всяка седмица си увеличава килограмите на дъмбелите. Така че не мисля че почивката е от особено голямо значение :)

29.11.07
09:13

казано от Mothefucker на 28.11.07, 17:19:

Един от старата ми зала ми правеше впечатление че почива по страшно много, той направи серията седне си и почва да чете вестник. Веднъж му засекох почива 6 минути , ама като гледам не му пречи защото е як всеки път като ходя тренира за всичко прави си сериите на лежанката с 110 кг и имам чувството че всяка седмица си увеличава килограмите на дъмбелите. Така че не мисля че почивката е от особено голямо значение :)

Почивката е от страшно голямо значение, ако не е достатъчна няма да се натовариш максимално и прогреса ще е слаб.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1