Запитване за слит

FS

27.11.07
21:50

Здр.Искам да ви попитам как може да се изгради 4-5 дневен сплит в които може да се тренира 2 пъти в седмицата гърди и раце (държа на тях много)

Благодаря много

27.11.07
23:36

казано от Tinaki на 27.11.07, 21:50:

Здр.Искам да ви попитам как може да се изгради 4-5 дневен сплит в които може да се тренира 2 пъти в седмицата гърди и раце (държа на тях много)

Благодаря много

1. гърди, рамо, трицепс
2. гръб, бицепс, задно рамо
3.
4. гърди, рамо, трицепс
5. гръб, бицепс, задно рамо
6.
7. крака, прасци

28.11.07
11:27

Вече тук идва въпросът дали като тренираш по 2 пъти нещо ще има прогрес или ефектът ще е обратен.Дай малко инфо за тебе.. години ръст кг стаж взимаш ли добавки и така.

FS

28.11.07
11:48

казано от RedWalker на 28.11.07, 11:27:

Вече тук идва въпросът дали като тренираш по 2 пъти нещо ще има прогрес или ефектът ще е обратен.Дай малко инфо за тебе.. години ръст кг стаж взимаш ли добавки и така.

16 години,185 см виок , 80 кг,стаж 1 месец ( преди това в нас няколко месеца съм си тренирал с гири) а добавки мисля да си взема голяма опаковка протеини ама чак каде януари месец 2-3 месеца протеини и после каде април месец някви бърнери за чистене :)

FS

28.11.07
12:26

И от горния сплит дето е даден само не видях корем и за това си позволих да го добава.. и ето програмата дет си направих:
1. гърди, рамо, трицепс,
2. гръб, бицепс, задно рамо
3.
4. гърди, рамо, трицепс, Корем
5. гръб, бицепс, задно рамо
6.
7. крака, прасци, Корем

(1),(4). гърди, рамо, трицепс

Гърди:
1.Изтласкване на щанга от лег - 4 серии по 8-10
2.Изтласкване на щанга от полулег - 4 серии по 8-10
3.Флайс - 4 серии по 8-10
4.Пек Дек - 4 серии по 8-10
5.Кросоувер - 4 серии по 8-10
Рамо:
1.Повдигане на ръцете страни с дъмбел - 4 серии по 8-10
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбел - 4 серии по 8-10
3.Раменни преси с дъмбели - 4 серии по 8-10
трицепс:
1.Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4 серии по 8-10
2.Разгъване на дъмбел зад глава - 4 серии по 8-10
3.Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 4 серии по 8-10
Корем:
1.Повдигане на Крака с свити колене от стенд - 4 - серии по 15
2.Коремни преси под лек наклон - 4 серии по 15

(2),(5). гръб, бицепс, задно рамо

Гръб:
1.Придърпване на вертикален скрипец - 4 serii po 8-10
2.Придърпване на хоризонтален скрипец - 4 serii po 8-10
3.Трапецовидно повдигане на раменете - 4 serii po 8-10
4.Мечка - 4 серии по 8-10
5.Гребане с дъмбел - 4 серии по 8-10
Бицепс:
1.Скотово сгъване - 4 серии по 8-10
2.Концентрично сгъване - 4 серии по 8-10
3.Бицепсово сгъване с дъмбели - 4 серии по 8-10
задно рамо:
Разтваряне за задно рамо с една ръка(дъмбел) - 4 серии по 8-10

(7). крака, прасци, Корем
1.Клякане с щанга - 4 серии по 8-10
2.Лег-преса - 4 серии по 8-10
3.Мъртва тяга - 4 серии по 8-10
1.Повдигане на Крака с свити колене от стенд - 4 - серии по 15
2.Коремни преси под лек наклон - 4 серии по 15

Не пускай поредни постове !!! Редактирай последния ако искаш да добавиш нещо.
ASTOR

Мнението беше редактирано от ASTOR на 28.11.07 20:53.

28.11.07
13:25

за мен да тренираш нещо два пъти в седмицата е излишно, дори вредно...тази програма,дето си си я направил направооо...тренировката за гърди,рамо и трицепс е убийствено изтощителна за мен,а колко време би ми отнела подобна тренировка не ми се мисли...а ти с този стаж. Аз тренирам от доста време и честно казано не бих си причинил подобно нещо;)
Вземи се посъветвай с инструктор да ти направи някоя по-нормална програма:)

28.11.07
15:10

С тоя стаж не знам къде се спускаш да тренираш нещо два пъти.Нпарави цялостна маса на тялото и тогава мисли кое изостава..Виж някойя програма за начинаещи от сайта и започвай по нея.

28.11.07
15:12

Така както си я направил с претрупани упражнения няма да стане, максимум по 2 упражнения на мускулна група, щом честотата на трениране е висока обема трябва да е нисък, примерно:

1.вдигане от полулег
2.кофички
3.раменни преси с щанга
4.френско

Мнението беше редактирано от Alkorin на 28.11.07 15:14.

28.11.07
16:38

Неуместно е да тренираш желаните мускулни групи 2 пъти в седмицата, защото като начинаещ ще ти бъде тежко, а възстановяването и хипертрофията никакви. Щом имаш възможност да тренираш 5 дни в седмицата, тренирай всяка мускулна група в отделен ден - 1.гръб, 2.гърди, 3.крака, 4.ръце, 5.рамо.

1 месец си в залата и вече искаш да тренираш нещо по 2 пъти? И къде е смисъла? Разбирам да си от 2 години в залата и да знаеш кое ти върви и кое не. Тогава ще знаеш на кое трябва да наблегнеш. А представи си сега гърдите и ръцете са ти генетично силни мускули и пораснат и се възстановяват за отрицателно време а гърба и краката понеже не ги зориш много няма да имат тая форма. И какво тогава? :)

Моя съвет е да караш по по - класически сплит. Само базови упражнения със свободни тежести.

28.11.07
20:52

Още един плажен герой с мераци за ръце и гърди..как не ви омръзна не ми е ясно.

FS

29.11.07
18:41

казано от RedWalker на 28.11.07, 15:10:

С тоя стаж не знам къде се спускаш да тренираш нещо два пъти.Нпарави цялостна маса на тялото и тогава мисли кое изостава..Виж някойя програма за начинаещи от сайта и започвай по нея.

Вече съм изпълнил 1 програма за обем в три дни дето е за 1 месец и нещо и за това ви питам за сплит и за програма неква програмка друга ще ми предложите ли 4 пъти седмично някаде, и аз мога си направа неква програма ама ще е като горната сигорно и незнам как да ги гропирам кви серии повторения ... ;С п.с. след 2 седмици ще си взема протеини: nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=36

съжелявам ако ви отекчавам ама имам страшно желание да напва сега мусколна маса и лятото да чиста ама никви подходящи програми не мога да си намера тъй като с един приятел в петък сме заети до късно на даскало и петък не можем да ходим ще ми предложите ли някав сплит и какви упражнание да права + повторения .. страшно благодарен сам на този който ми отдели времето за да ми помогне  МЕРСИ !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1