Завръщане в залата...!?

24.11.07
20:53

Преди 3 месеца бях принуден да прекратя тренировки заради проблеми с кръста.Моля за помощ с изграждането на нова тренировачна програма.Ако е възможно да е тридневна за да мога да комбиниирам с учението!
Предварително Ви благодаря.

24.11.07
21:22

Честито завръщане в залата и ти желая да няма повече травми! В 3 дни малко се нагъчкват нещата, но тъй като не казваш нищо за това дали има изоставащи м.г. и т.н аз предлагам следната комбинация:
1.Гърди, предно и странично рамо+бицепс
2.Гръб + трицепс+ задно рамо и трапец
3.Крака и рамо.
...или нещо от сорта.

26.11.07
20:18

казано от MOHCTAPA на 24.11.07, 21:22:

Честито завръщане в залата и ти желая да няма повече травми! В 3 дни малко се нагъчкват нещата, но тъй като не казваш нищо за това дали има изоставащи м.г. и т.н аз предлагам следната комбинация:
1.Гърди, предно и странично рамо+бицепс
2.Гръб + трицепс+ задно рамо и трапец
3.Крака и рамо.
...или нещо от сорта.

Благодаря...очаквам и други мнения =]

28.11.07
18:16

Не казваш колко време си тренирал преди травмата. Това е от основно значение за сроковете на повторно влизане във форма. Аз бих ти препоръчал кръгова тренировка за две до три седмици с умерена интензивност и после да преминеш към старата си методика (ако е била успешна). Старай се да наблегнеш на базовите упражнения, но леко с тежестите.

28.11.07
19:05

казано от Ultima Ratio на 28.11.07, 18:16:

Не казваш колко време си тренирал преди травмата. Това е от основно значение за сроковете на повторно влизане във форма. Аз бих ти препоръчал кръгова тренировка за две до три седмици с умерена интензивност и после да преминеш към старата си методика (ако е била успешна). Старай се да наблегнеш на базовите упражнения, но леко с тежестите.

Не беше кой знай колко 5 месеца и за 1 ден се провали всичко  8-/

28.11.07
21:50

Ами започвай като отначало. Поне 2 седмици тенирай всичко накуп, а после раздели на 2 части.
Например гърди, крака, трицепс и гръб, рамо, бицепс.
Поне 2 месеца по тази или друга подобна схема. Когато си разделил тренировката на 2, а тренираш 3 пъти седмично ти се пада да повтаряш всяка тренировка през 4 дни. Това като за начало е перфектно, защото няма да можеш да се товариш толкова, че да се нуждаеш от по-дълго време за възстановяване.
Задължително прави коремни преси и хиперекстензии в загрявката. Задължително прави клек, лег и тяга - обаче си коригирай техниката и ползвай колан (дори да тренираш в Спайдерспорт).
Прави по 3 или четири серии с по 8 повторения с увеличаване на тежестта, като в най-тежката серия също не стигай до отказ (да подбираш така тежестта, че да можеш да направиш поне още едно повторение с нея след края на серията).
Като минат и тези 2 месеца вече ще кажеш какви цели гониш за следващия сплит.
Успех!

02.12.07
18:41

казано от mitaka101 на 28.11.07, 21:50:

Ами започвай като отначало. Поне 2 седмици тенирай всичко накуп, а после раздели на 2 части.
Например гърди, крака, трицепс и гръб, рамо, бицепс.
Поне 2 месеца по тази или друга подобна схема. Когато си разделил тренировката на 2, а тренираш 3 пъти седмично ти се пада да повтаряш всяка тренировка през 4 дни. Това като за начало е перфектно, защото няма да можеш да се товариш толкова, че да се нуждаеш от по-дълго време за възстановяване.
Задължително прави коремни преси и хиперекстензии в загрявката. Задължително прави клек, лег и тяга - обаче си коригирай техниката и ползвай колан (дори да тренираш в Спайдерспорт).
Прави по 3 или четири серии с по 8 повторения с увеличаване на тежестта, като в най-тежката серия също не стигай до отказ (да подбираш така тежестта, че да можеш да направиш поне още едно повторение с нея след края на серията).
Като минат и тези 2 месеца вече ще кажеш какви цели гониш за следващия сплит.
Успех!

Благодаря ти за съдействието!

Мнението беше редактирано от CrazyJ на 02.12.07 19:35.

02.12.07
21:41

Ако може да се възползвам от темата,аз съм горе долу същия случай.Тренирах 6 месеца след което спрях,не съм ходил от 3 месеца някъде и сега почвам пак.Та въпроса ми е добре ли е да тренирам през ден или е по-добре по-често?И как да разделя мусколните групи(по една мусколна група ли да тренирам на тренировка или да ги съчетавам)Някой ми беше казал че е по-дорбе да се правят по отделно(единя ден ръце,другия ден гърди,гръб и т.н).Мерси предварително!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1