Лежанка..ПРОБЛЕМ!!!

25.11.07
20:51

миналата година тренирах и ми беше доста трудно да дигам над 40 кг..малко срамно но..това е истината..тази година започнах отново да тренирам и си правя с 35 кг по 12 повторения.към 93 кг съм.та въпроса ми е какво да правя че да почна да вдигам повече килограми?

25.11.07
21:13

Насочи се към силовия трибой. :)
По принцип в културизма силата е съпътстващ фактор а не основен.
На въпроса ти - защо стигаш чак до 12 повторения ? направиш ли 8- ците в сериите превключи на малко подчертавам малко по -висока тежест.Щом правиш 12 - ки на 35 значи не трябва да имаш никакви проблеми с 40 кг.

Мнението беше редактирано от ASTOR на 25.11.07 21:13.

Тренирай продължително и упорито и силата сама ще дойде. Над 8 повторения не ти трябват.

26.11.07
00:54

аз тренирам и за сваляне в същото време..и по принцип правя по 10-12 повторения от всичко с умерени тежести.но все пак лежанката изостава :(

26.11.07
07:29

Понятие като “тренирам за сваляне” няма.”Тренировка за сваляне” = диета + кардио.Силата ще дойде малко по-малко.Важното е да натоварваш добре гърдите независимо с колко кила, натоварваш ли ги те ще растат ако ще да е и с 30 кила.

26.11.07
09:49

казано от minchorna на 25.11.07, 20:51:

миналата година тренирах и ми беше доста трудно да дигам над 40 кг..малко срамно но..това е истината..тази година започнах отново да тренирам и си правя с 35 кг по 12 повторения.към 93 кг съм.та въпроса ми е какво да правя че да почна да вдигам повече килограми?

Свали повторенията на 6-8 и се стреми да правиш по 1-2 повторения повече при всяка тренировка, после сменяй тежеста.

казано от minchorna на 26.11.07, 00:54:

аз тренирам и за сваляне в същото време..и по принцип правя по 10-12 повторения от всичко с умерени тежести.но все пак лежанката изостава :(

За да имаш сила трябва да хапваш доста въглехидрат което не е съвместимо със свалянето на килограми или поне е трудно.

26.11.07
15:20

...а може да имаш и пропуски в тренировъчната ти програма и хранителния режим, за които не си споменал нищо.

26.11.07
20:40

За мен за да вдигаш повече,трябва да правиш кофички,наблягай на трицепсите и рамо ,поне при мен има ефект :)

PE

27.11.07
16:12

Както каза колегата гайдов всичко е в храненето. Другото е да не те е страх да пробваш по-тежко, само задължително с тренинг-партнер да те пази и лека полека ще вдигнеш килата. Силата идва с трениране.

27.11.07
17:57

значи като ми станат леки тежестите да преминавам на по-големи тежести..ще пробвам дано стане ;)..долу горе на колко време да качвам кг или когато аЗ го усетя..

27.11.07
23:47

казано от minchorna на 27.11.07, 17:57:

значи като ми станат леки тежестите да преминавам на по-големи тежести..ще пробвам дано стане ;)..долу горе на колко време да качвам кг или когато аЗ го усетя..

Какво да ти кажа, аз на лежанката за последните 3 месеца качих 20кг, но това става с отдаване - трениране 2 пъти седмично лежанка, изхвърляне на всички излишни упражнения които не развиват силата - като флайсове и т.н., трениране само с базовите упражнения - много малко упражнения повече серии, стриктно хранене, записване на резултатите от всяка тренировка, винаги опит да се преодолеят резултатите от миналата тренировка и разбира се подходяща схема за трениране като 5х5.

29.11.07
12:02

казано от minchorna на 27.11.07, 17:57:

Лично аз карам от 6 до 8 повторения.Когато направя 2 поредни тренировки с по 8 повторения вдигам килограмите.Ще успееш .не се предавай,бъди по упорит.Успех.

29.11.07
12:03

Да ти кажа аз от кофички качих на лажанак силата от 120 на 135 Мн е добро за качване на сила от лег :)

MO

29.11.07
16:18

Аз пък не мога да правя кофички :( и се чудя на какво да наблегна.. мисля че попринцип на трицепсите но нямам сила в ръцете... сега всяка вечер правя лицеви с надеждата да мога да правя поне по 2-4 кофички да не ме е срам.

29.11.07
22:27

Ми между другото лицевите опори според мене са мн добро упражнение стига да са ти трудни да не може да правиш повече от 20-25 Просто за лежанка кофичките помагат повече.

01.12.07
06:02

казано от ASTOR на 25.11.07, 21:13:

Насочи се към силовия трибой. :)
По принцип в културизма силата е съпътстващ фактор а не основен.
На въпроса ти - защо стигаш чак до 12 повторения ? направиш ли 8- ците в сериите превключи на малко подчертавам малко по -висока тежест.Щом правиш 12 - ки на 35 значи не трябва да имаш никакви проблеми с 40 кг.

Трибоя е много добро решение ;) На мен ми помогна много . А ако има някакво значение ... че да постигнеш външен вид , килата изобщо не са толкова определящи . Ако гърдите ти се натоварват пълноценно от 35-40 , значи ефект ще има :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1