Крака

DI

01.12.07
08:45

До сега не наблягах много на краката,всички останали  мускулни групи се развиват сравнително добре, като се има предвид , че не спазвам много много диете, режими и т.н.  Мисля вече да почна да правя крака сериозно, защото имам чуството, че нямат никакаква форма. В средната част на бедрото обиколката е 56 с. , незнам дали е много или малко , но просто нямат форма. Мисля да почна да клякам на машина, странично разгъване и разгъване на квадрицепс (незнам как се казва упръжнението). Целта ми не е покачване на мускулна маса по краката, а просто оформяне! ДО сега никога не сам мислил колко клякания може да подействат за оформяне. До сега сам правил по 15-18 повторения с малко кила за квадрицепса и на последните 1-2 повторения чусвтам как пари доста и си мисля, че по това разбирам дали правя нещо или не. Та колко клякания да правя?

Аз правя клекове с по-скоро “оформящи” цели и тренировката ми е от 4 серии, съответно 15,12,10,10 повторения (ако опитвам по-голяма тежест, последната серия е 6-8, но напоследък не ми е приоритет).

DI

01.12.07
09:52

А иначе клек машината ще ми свърши работа нали ?

За хакен клек ли говорим или клек на смит машина?
По - уважавам първия.

DI

01.12.07
10:43

За хакен клек става въпрос, но четох , че акцентирал в масирането на квадрицепса , а аз не целя това !

01.12.07
17:47

най-хубаво е да правиш пълни клекове с повече повторения (поне моето мнение е такова)

02.12.07
10:39

Краката се оформят когато мускулите по тях се развият, най добре това става със серии от по 20 повторения клек, 1-2 такива серии на тренировка са достатъчни, правят се с такава тежест с която можеш да направиш 10 повторения - правиш ги после с щангата на раменете си поемаш дълбоко няколко пъти въздух правиш още няколко клякания пак поемаш въздух и така докато направиш 20 повторения - това е брутална техника но върши чудеса за краката стига да хапваш достатъчно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1