01.12.07
13:14
Здравейте! Имам малко проблем с тренировките и постиженията и съм решил да направя 1-2 месеца тренировки с основни упражнения 3 дена в седмицата като всяка тренировка е като предишната. Или нещо от сорта:
1 - гърди
2 - клек
3 - вертикален скрипец за гръб
4 - раменни преси пред врат
5 - трицепс
6 - бицепс
7 - трапец
8 - прасец
За всяка мускулна група мисля да правя по 1 упражнение.Големите мускули 4 серии,а малките-3. И примерно в понеделник правя тези упражнения в тази последователност,в сряда ги правя пак така,само че клека става първи,а гърдите последни,в петък вертикалния скрипец става първи,а клековете последни и т.н. И да направя така 2 кръга на упражненията и след това пак да си мина на старата програма. Кажете какво ви е мнението,дайте някакви предложения.Ще ви бъда много благодарен!
Темата беше редактирана от Barovski на 01.12.07 16:52.
01.12.07
18:40
Ако съм те разбрал правилно, целта ти е повишение на силата. В Gohard (http://www.gohard.org/) доста се коментират подобни методики и мисля, че ще намериш полезна информация там.
Ми да горе-долу тва ми е целта. Ще гоня и покачване на телесна маса (не е от голямо значение мускулна или не).Причината е в голямото ми отслабване (от близо 90кг. на 64кг.) Мисля да пробвам 1-2 месеца с това нещо. Мерси за линка погледнах това-онова. Ще споделя за резултатите още след първата седмица. Трябва да се импровизира ;-)
Мнението беше редактирано от Barovski на 02.12.07 11:10.
Защо не опиташ по тази програма?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28854/
Аз я пробвах и честно казано ми допадна. :)
За мен лично, недостатък е че в оригиналната програма, няма нищо специално за рамената, но с малко умуване и това се коригира.
Иначе, специално за описаната от теб схема - не ми допада много.
Аз бих сложил нещо от рода на 2 базови дърпащи и 2 бутащи и по още едно за бицепс/трицепс. Като в някоя от тренировките, задължително има и мъртва тяга. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 02.12.07 12:02.
Мъртвата тяга много ми се иска да я включа,обаче заради проблеми с бъбреците имам и проблеми с круста и от там-невъзможно ми е просто на този етап. По-нататък може би...
казано от С7АЛК3Р на 02.12.07, 11:58:
Аз бих сложил нещо от рода на 2 базови дърпащи и 2 бутащи и по още едно за бицепс/трицепс. Като в някоя от тренировките, задължително има и мъртва тяга. :)
A и да попитам за някакъв пример с тия базови 2 дърпащи и бутащи,че не съм много наясно..?
Базови - многоставни упражнения, при чието изпълнение се включват повече мускули
- лег и вариации, кофички, клек, раменни преси - бутащи
- мъртва тяга, набирания, гребания - дърпащи
изориращи
- бицепсови сгъвания, разтваряния за предно и средно рамо, трицепсови екстензии, кик-беци и подобни
Съчувствам ти за бъбреците.
1 - лег
2 - клек
3 - раменни преси
4 - вертикален скрипец (вместо набирания,понеже са ми трудни)
5 - хоризонтален скрипец
6 - бецепсови згъвания
7 - френски преси
Това по-добре ли е или пак не става?
Баровски, тази програма клони към претрениране, особено с клековете - през ден клекове да правиш е много. :roll:
02.12.07
17:54
Леонид?! аз преди ги правих всеки ден с 1 - 2 дни почивка в седмицата :) ама лекичко по малко сериики с малко килограми и не стигах до отказ така има проблем ако се правят?
И в крайна сметка какво стана...? Нищо конкретно. Темите които бяха в линка по-горе са за хора с доста по-голям стаж от моя. Дайте няква примерна програма,в която и трите дена да е едно и също. Просто ми се иска да наблегна на силата. Много съм изостанал от преди,а никога не съм правил подобно нещо... :roll:
03.12.07
15:20
казано от Barovski на 03.12.07, 14:50:
И в крайна сметка какво стана...? Нищо конкретно. Темите които бяха в линка по-горе са за хора с доста по-голям стаж от моя. Дайте няква примерна програма,в която и трите дена да е едно и също. Просто ми се иска да наблегна на силата. Много съм изостанал от преди,а никога не съм правил подобно нещо... :roll:
http://www.bb-team.org/workout/1280