06.12.07
09:36
Много бих искал някой да ми обясни, как става точното изпълнение на кофите за трицепс...знам, че трябва да е стеснена успоредката, и лактите да са прибрани, и да няма никакъв наклон напред, е, точно това правя, но става така че получавам адски болки по целата горна част на тялото, не става просто, къде греша в изпълнението? НАдали е проблема в силата, кофи за гърди мога да си правя безчет... и тежест ползвам... чудна работа...
Теоретично техниката правилно си я разбрал... Какви са тия адски болки, кое те боли, мускулна болка ли е, кога се проявават, след или по време на тренировката?
06.12.07
10:15
ами лактите, рамената...след триседмичната ми почивка утре пак ще пробвам да ги направя, може би няма да е така, но напълно прав трудно да съм, гърдите трябва ли да ги изпъчвам напред?
Можеш да пробваш две неща.
1. Пробвай на успоредни лостове, например на тези които “стърчат” от уреда за повдигане на крака. Като казваш, че се хващаш за стеснената част - пробвай малко по-напред, на мен примерно най-накрая не ми е удобно въобще.
2. Провай да пускаш бавно и до паралел на рамо-лакът с успоредката. Ако се “тросваш” бързо надолу и падаш под този паралел може да ти се напряга рамото повече.
гърдите трябва ли да ги изпъчвам напред
това е ключа от бараката.
и още да не пускаш до долу (както ти писаха в предния пост), а да разгъваш докрай лактите.
получава се едно леко залюляване на тялото като махало.
ако пак не подействат - смени ги с кофи на пейка + тежест на бедрата.
06.12.07
13:00
Иии как са, досега не съм ги пробвал, може би утре ще ги пробвам заедно с тесния хват и френскто....добри ли са за маса?
Това е едно от основните упражнения за трицепс, както беше казал и Петко в една друга тема. Кофи и лег - тесен хват. :)
27.12.07
12:50
Аз бих искал да питам нещо :roll: По принцип правя от време на време кофичките за трицепс и нямам проблем с тях, но ми стана любопитно понеже научих, че трябва да ги избягвам, защото повдигат много главата на трицепса към рамото :-) ...или се сещате какво имам на предвид :ahhh: Има ли нещо такова наистина? Аз лично не съм забелязал нещо такова при мен... :-/
27.12.07
14:56
Аз също още след първата кофичка и тая част между рамото и трапеца много боли