06.12.07
15:36
Здравейте! Този път искам да ви задам един въпрос относно широките гръбни мускули: лявата ми перка винаги е била малко по-малка и не толкова изпъкнала. За последните няколко месеца качих мускул и проблемът се задълбочи. Вече като си стегна гърба и се видя в огледалото отдясно излиза доста а отляво едвам се показва. В силата разликата не е толкова голяма но пак има. Единственото упражнение в тренировката ми за гръб, което изпълнявам по отделно за всяка ръка е гребане с дъмбел. Някъде бях прочел, че трябва да ги тренирам еднакво лява и дясна част но да почвам със по-слабата. Затова последните 2 седмици първо правя за лявата перка после за дясната. Това ще ми помогне ли според вас да ги изрвавня или трябват по-сериозни мерки? И дали ще отнеме много време ?
Няма “по-серизони мерки”, тренирай си и не се взирай толкова, на всеки (или почти при всеки) има разлики я в бицепс, я в перки... + това само ти забелязваш разликата и то само когато се стегнеш.
06.12.07
20:41
Това го разбирам. Аз не се гледам всеки ден и не отдавам чак такова значение но все пак разликата, вместо да остане малка или да намалее, става все по-голяма. Аз си тренирам иначе :) Просто ако може да ми каже някой дали да тренирам по слабо развитата половина на тялото първа в упражнението, демек дали това което почнах да правя е правилно.
06.12.07
20:42
Аз като разперя и дясната е доста по голяма от лявата малко е смешно ама.. кво да правиш :) всеки с проблемите си!