07.12.07
07:52
Здравейте!Тренирам вече една година но сам забелязал,че рамото и ръцете(те не толкова много)ми изостават и ми се иска да ви помоля за помощ за упражненията.Сега ги тренирам така:
пон:гърди
вторник:ръце
сряда:почивка
четвъртък:гръб,трапец
петък:рамо
събота:крака
неделя:почивка
За ръце правя:бицепс-щанга от стоеж 12-10-8-6,дъмбели седеж 12-10-8-6,скотово 12-10-8-6,контентрирано 12-10-8-6
трицепс:френско 12-10-8-6,лежанка с тесен хват 12-10-8-6,дъмбел зад врат 12-10-8-6 и с лост на скрипец 12-10-8-6
За рамене:щанга зад врат,преси с дъмбели,повдигане напред с дъмбели,повдигане настрани с дъмбели,повдигане на щанга пред гърди и едно упражнение за задно рамо с дъмбели
На 16 години сам 190см 104кг
07.12.07
08:53
еми ти прави по 100 упражнения за рамо и чакай да растат... 6 са много, адски много според мен, дори когато го тренираш само... а и от тоя гръб и трапец не са баш въстановени раменете... пробвай да разместиш работите и намали упражненията за рамо
изчакай и други мнения
Сплита ти не е добър за наваксване в тия групи, сложи понеделник рамо + трицепс, гърба заедно с бицепса във вторник, четвъртък гърди, петък крака.
Подкрепям горното мнение.
Сложи си рамото 1 тренировка, ръцете 2, почивка, гръб-3, гърди-4, крака, почивка.
Тренировката ще има 2 блока рамо и ръце и големите мускули във втория блок.
Значи гледай да уравновесиш тренировките в двата блока. тоест да намалиш тази за маловажните мускули (гърди,гръб и крака) и да вдигнеш обема на рамото и ръцете.
Не знам какво ти е възстановяването, но има реална опасност да претренираш, затова намали упражненията за рамо на 3 (макс4) - по едно за всяка глава. Тежки, комплексни упражнения. С по 4 серии по 6 повторения.
След 2 седмици ако чувстваш, че имаш излишна енергия и можеш още да тренираш рамото си включи още едно упражнение за изоставаща част от него. Пак тежко упражнение.
При ръцете действай аналогично - по 2 упражнения за биц/триц, ама тежки. След 2 седмици още по едно евентуално.
За гърдите, гърба, краката - по 3 упражнения, по 3 или 4 серии с по 10 повторения БЕЗ ОТКАЗ. Да се помпат.
Резултатите няма да закъснеят!
08.12.07
09:28
Дайте още мнения и ако може ми напишете и упражненията
Аз пък като те гледам на аватара ми се струва че си си добре, освен ако не си със симпдрома на начинаещия - ръце 55 на гр.кош 100
11.12.07
19:45
Проблема е че имам застой на ръцете.Най-вече не сам доволен от средната част(брахиалис мисля че се казваше).От вчера почнах нов сплит:
Пон:рамо-штанга зад врат 10-8-6-6 с максимална тежест,преси с дъмбели 10-8-6-6,дъмбели встрани 10-8-8-6,вартолета 10-8-6-6
Вт:ръце-бицепс-штанга от стоеж 10-6-6,дъмбели седеж 10-8-6,чукове с дъмбели 10-8-6
трицепс-френско 10-6-6,лежанка тесен хват 10-8-6,лост на скрипец 12-10-8-6
Сряда:почивка
Четвъртък:гърди(5-6 упражнения правя)
Петък:Гръб(6 упражнения)
Събота:Крака
Корем правя когато имам възможност.
Задно рамо не видях да тренираш?
Три упражнения за предно и само 1 за средно не ми изглеждат добре.
Бих ти препоръчал 2 упражнения за средно рамо, 1 за задно и 1 за предно.
В тренировката за бицепс - правия лост се припокрива с “дъмбели от седеж” - и двете са за горната част на бицепса. За долната нямаш упражнение - смени дъмбелите с упражнение на Скотова пейка (например с крив лост).
Пишеш, че не си доволен от брахиалиса - ами тренирай го - например 3-то упр. да ти стане обръщане за брахиалис.
Трицепса е добре натоваре, браво!
Намали тренировките за гърди и гръб като брой упражнения и серии - сумарно да са максимум по 10-12 серии за тях.
Успех!