креатин сега или септември?

27.06.07
11:05

Казаха ми, че няма смисъл сега по това вр на годината да се опитвам да кача маса.. това значи ли че е по-добре да си запазя креатина и глутамина за септември и тогава да направя цикъл или ако и сега го направя ще кача нещо

27.06.07
14:59

Пази за септември по - добре ;)

27.06.07
17:34

аз май лятото ще почна. то като си ядеш стабилно няма значение кога го зимаш

27.06.07
18:33

в тая жега и яденето ми е мъка

27.06.07
20:29

Абе не е тоз баш без значение.В тия 40 градусови жеги трудно се качват кила, то се потиш докато седиш на едно място какво остава за тренировките.
Едно кардио и си изкъпан.
На мен лично ми останаха 15 дни до края на цикъла и ще се получи добре, защото лятото ще почивам.Моя съвет е както ти прецениш - ако имаш волята да ядеш стабилно през лятото и си твърдо решен на пук на горещините да вдигнеш някой килограм, нямаш проблеми.Взимай си креатинчето и си ти.

27.06.07
21:04

казано от riddim на 27.06.07, 11:05:

Казаха ми, че няма смисъл сега по това вр на годината да се опитвам да кача маса.. това значи ли че е по-добре да си запазя креатина и глутамина за септември и тогава да направя цикъл или ако и сега го направя ще кача нещо

И сега и септември можеш.

Септември. Но просто защото сега качеството на тренировката ти пада заради жегата евентуално. Иначе от креатин кила няма да качиш.

01.07.07
23:55

Jorku можеш ли да ми обясниш какво точно става като се пие креатин и за какво се пие

07.07.07
08:05

Пие се за сила.... страничен ефект е задържане на вода...

казано от NE4ovek на 01.07.07, 23:55:

Jorku можеш ли да ми обясниш какво точно става като се пие креатин и за какво се пие

По време на кратки и експлозивни мускулни контракции АТФ (аденозинтрифосфат) се превръща в АДФ (аденозиндифосфат) и се отделя енергия.  Креатинът спомага за повторно преобразуване на АДФ в АТФ откъдето има повече наличен АТФ за енергия. Клетките могат да задържат креатин и да го използват по-късно при необходимост. Демек я ти даде сила я не. При мене креатина не действа.
Че задържа вода не може да кажем категорично. Аз никога не съм подпухвал от креатин. Като всичко останало е - при един работи при 2ри не.

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 07.07.07 19:49.

10.07.07
10:24

Аз пролетта с креатин и таурин качих към 6кг за 2 месеца ръка- от 33 стана 38. След като спрях креатина спадна на 35см но много по-релефна остана. Общо взето много добре ми дийства креатинчето.

07.12.07
17:35

Какъв креатин си пил ти бе човек, от 33 на 38 :) Мен лятото от 36 едвам стигна 37

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1