Тренирам ли правилно рамото?

MO

08.12.07
20:26

Здравейте :) значи както почти всеки  рамото ми е изоставаща група и понеже напоследък четох няколко теми и се замислих дали товаря всяка част на рамото достатъчно, защото аз тренирах  от май месец,но имах прекъсване и после пак почнах и нали постепенно увеличавам килограмите при упражненията докато например когато правя с щанга зад врат не мърдам от 20 кг и това е..мога и с 30 но ми е доста тегаво...мисля че не греша защото в моя фитнес има специален уред само сядам слагам си килограмите и вдигам.
Eто какво правя за рамо:
1. Повдигане до брадичката с крив лост  3х8   първата серия го правя с 25 и другите 2 серии с 35
2. Повдигане напред 3х8 - тук си го правя с еднакви кг всички серии
3.  И като последно с  Щанга зад врат
Да кажа че и в същия ден тренирам краката даже ще дам и сплита ми :
1 ден - Гърди,бицепс
3 ден - рамо,крака
5 ден - гръб,трицепс

Също така всяка тренировка тренирам корем , мислех да изолирам краката като ходя и събота но още се чудя,вие ми препоръчайте! Благодаря на всички предварително :) !

08.12.07
20:46

Не го тренираш правилно!
Първите 2 упражнения са ти за предно рамо,а за последното(което е едно от най-ефикасните за рамо)ме съмнява да имаш сили за да го натовариш както трябва.Предлагам ти да започваш с щанга зад врат(хваща цялостно рамене)после можеш да правиш разтваряне встрани(средно) и повдигане дъмбел напред(предно).Прочети упражненията на сайта,кое за коя част на рамото е и ги подреди според приоритетите си.

08.12.07
23:30

1. Преси с щанга (пред гърди) или преси с дъмбели, седнал (по избор)
2. Разтваряне с дъмбели встрани, прав
3. Разтваряне с дъмбели от наклон

09.12.07
12:26

За да не пускам нова тема да попитам:значи като си стегна ръката и си напипам рамото отпред и отстрани е някво обло добре оформено но отзад от страната на гърба е слабо и е като “дупка” правя упражнение за задно рамо пек-бек ,но непомага пробвал съм и от лежанка гърдите упряни на краката и разгъвам настрани,но немога да го изпълнявам след раменна преси и дъмбели напред нямам сила с квито и да е килограми незнам какво да правя..

MO

09.12.07
14:57

Казва се Пек-дек , прави за задно щанга зад врат мисля,че е най-ефикасно.

09.12.07
15:08

казано от Mothefucker на 09.12.07, 14:57:

Пишеш глупости!
Щанга зад врат е почти същото като щанга пред врат-но няма нищо общо със задното рамо!
Пламене точно това са упражненията за задно рамо!Пробвай примерно да ги правиш в тренировката си за гръб-може да имаш повече сила и да има ефект.

MO

09.12.07
15:17

казано от vatchev на 09.12.07, 15:08:

Пишеш глупости!
Щанга зад врат е почти същото като щанга пред врат-но няма нищо общо със задното рамо!
Пламене точно това са упражненията за задно рамо!Пробвай примерно да ги правиш в тренировката си за гръб-може да имаш повече сила и да има ефект.

Е тогава за какво е зад врат за странично ли ?

09.12.07
15:20

ДА!
Чети- http://www.bb-team.org/exercise/1167

09.12.07
16:47

Казва се Пек-дек

Пек-дек е уред за гърди, а пек-бек е за задно рамо. Обикновено са 2 в 1.

MO

09.12.07
18:15

казано от vatchev на 09.12.07, 15:20:

ДА!
Чети- http://www.bb-team.org/exercise/1167

Мерси пак

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1