13.12.07
12:21
ако може по едно за всеки мускул аз съм чувал че за:
Гърди - Лег
Гръб - Мъртва тяга
Бедра - Клек
но тъй като не разбирам много може да не е точно така ако нещо бъркам ме поправете и кажете за останалите мускули
Класически тяга и клек - това са упражнения просто за маса .. не конкретно за гръб и бедра,а за всяко мускулче по тялото. Към тях добави вариациите им (тяга с прави крака,преден клек и т.н. ) и движенията от олимпийските щанги и получаваш пълния списък от упражнения без които маса не става ... но без ядене също няма да стане де :)
13.12.07
12:51
+лег, раменни преси, набирания, кофи, тесен хват френско, прав лост за бицепс, много са, раменни разтваряния в страни..
Клек, лег, тяга, гребане... са базовите, а маса може да се прави със всякакви упражнения + хранителен режим за покачване на маса.
Основното и най-добро упражнение за покачване на маса е ... гребане с пълна лъжица! ;-)
Иначе колегите са ти го казали - клек, тяга, лег + гребане с щанга, тесен хват за трицепс, сгъване с прав/EZ лост за бицепс, раменна преса, флайс и т.н. Не съм много съгласен с МОНСТАРА, че маса се прави с всякакви упражнения, но като цяло сме на едно мнение! Така че, карай да върви! Поздрави!
казано от Bumer на 13.12.07, 13:20:
Основното и най-добро упражнение за покачване на маса е ... гребане с пълна лъжица! ;-)
Иначе колегите са ти го казали - клек, тяга, лег + гребане с щанга, тесен хват за трицепс, сгъване с прав/EZ лост за бицепс, раменна преса, флайс и т.н. Не съм много съгласен с МОНСТАРА, че маса се прави с всякакви упражнения, но като цяло сме на едно мнение! Така че, карай да върви! Поздрави!
...явно си привърженик, че има упражнения само за маса и само за релеф...
13.12.07
14:43
Едва ли може да се каже по-точно :)
Шегата настрана. Лега, тягата и клека няма какво да ги коментираме - те са ясни.
За мен най-добрите упражнения за маса са тези, които се изпълняват със свободни тежести и натоварват повече от една мускулна група. Избягвам машините и кабелите, освен когато нямат алтернатива.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 13.12.07 15:00.
Само тежки, базови упражнения, изпълнени с перфектна техника и преди всичко да се тренира, редовно и здраво, а не само за раздвижване. Тялото реагира максимално само на стрес. Освен това не тренирай твърде дълго по една методика - разнообрзявай примерно на 2-3 месеца изцяло начина на тренировка.
казано от MOHCTAPA на 13.12.07, 14:36:
Иначе колегите са ти го казали - клек, тяга, лег + гребане с щанга, тесен хват за трицепс, сгъване с прав/EZ лост за бицепс, раменна преса, флайс и т.н. Не съм много съгласен с МОНСТАРА, че маса се прави с всякакви упражнения, но като цяло сме на едно мнение! Така че, карай да върви! Поздрави!...явно си привърженик, че има упражнения само за маса и само за релеф...
не съм привърженик че има упражнения само за маса или само за релеф просто във фитнеса си говорих с един приятел и той каза ако искам да кача по бързо да правя лег мъртва тяга и френско и се сетих да питам тук дали има още такива упражнения
Доколкото съм запознат с френското като упражнение ми се вижда като да е едноставно, сгъването с лост (дъмбели или каквото и да е там) за бицепс - също е едноставно... е не виждам какво им е базовото на тези упражнения...или стресираш както трябва или няма да има растеж като хората - а стрес с едноставни движения е трууудна работа. Тези упражнения могат да бъдат подпомагащи,допълващи при изоставащи групи, но със сигурност не могат да докарат нужния за качествен растеж стрес, тоест да представляват “гръбнака” на една тренировка, а аз поне така разбрах въпроса.
- Мъртва тяга
- Клякане
- Вдигане от лег
- Раменни преси
- Кофички
- Гребане
- Набирания
казано от Alkorin на 13.12.07, 16:21:
- Мъртва тяга
- Клякане
- Вдигане от лег
- Раменни преси
- Кофички
- Гребане
- Набирания
Това е списъка с упражнения, които правя от дълги години и има ефект :)
13.12.07
21:37
Аз разделям упражненията на два вида - основни и изолиращи. Когато гоня максимален растеж на мускула използвам основните в тежки, обемни тренировки с висока интензивност. Когато гоня детайлност използвам повече изолиращи упражнения.
13.12.07
22:46
Мисля, че и военните преси не са лоши, абе като цяло упражненията изброени от Алкорин плюс всичките им вариации
Иначе колегите са ти го казали - клек, тяга, лег + гребане с щанга, тесен хват за трицепс, сгъване с прав/EZ лост за бицепс, раменна преса, флайс и т.н. Не съм много съгласен с МОНСТАРА, че маса се прави с всякакви упражнения, но като цяло сме на едно мнение! Така че, карай да върви! Поздрави!...явно си привърженик, че има упражнения само за маса и само за релеф...
Не, не съм привърженик на това твърдение, но все пак съгласи се, че с избутване с тесен хват от лег е доста по-лесно да качиш, отколкото с кикбек. :)
казано от Тютчев на 13.12.07, 22:46:
Мисля, че и военните преси не са лоши, абе като цяло упражненията изброени от Алкорин плюс всичките им вариации
как се правят военни преси?
14.12.07
09:48
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
Алкорин имаше предвид точно това упражнение.
казано от Bumer на 14.12.07, 07:42:
Не, не съм привърженик на това твърдение, но все пак съгласи се, че с избутване с тесен хват от лег е доста по-лесно да качиш, отколкото с кикбек. :)
Преди половин година се отказах да бутам с тесен хват, защото не прогресирах въобще, така, че точно това упражнение не ми е критерии, не се заяждам, само отбелязвам. Имаше някой, който пропагандираше скоро, че флайса бил за релеф и може би това ме подтикна да се впусна в “спорчето” :) Стига сме спамили.
14.12.07
10:23
казано от Георги Гайдов на 14.12.07, 09:48:
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
Алкорин имаше предвид точно това упражнение.
Не, той си е привърженик на тези зад врат :)
Здравейте! Много се извинявам за съвсем лекинкото отклонение от темата, но не исках да отварям нова тема за такъв въпрос и реших, че мога да го вмъкна тук, тъй като самия въпрос не води до някакво изчерпателно разискване, а предполага прост отговор. Супиниран и прониран хват синоними ли са на подхват и надхват?
14.12.07
21:01
Да. Не точно синоними. По - скоро терминологичните им наименования.
15.12.07
22:48
Точно така. :)
27.12.07
08:36
:coolgrin: мисля, че всичко зависи от тежеста