25.10.07
12:45
3 упражнения много ли са за трапеца:Трапецовидно повдигане на рамене отпред с щанга,отстрани с дамбели и отзад с щанга-право правя 3 упражнения за рамо и след това трапеца много ли ще са 3 упражнения как мислите
Темата беше редактирана от energiee на 25.10.07 12:46.
25.10.07
13:05
За какво искаш да акцентираш толкова на трапеца?
Според мен едно е достатъчно... А ако правиш и тяга, можеш да минеш само с нея.
целта ми е покачване на мускулна маса а 2 много ли ще са :roll: примерно ще ги редувам едната семица правя отпред и встрани другата отзад и встрани
Трите упражнения са почти идентични. Аз редувам с щанга и с дъмбели през тренировка. В четвъртък имам тренировка за трапец а във вторник тяга.
25.10.07
16:13
Едно упражнение е напълно достатъчно.
25.10.07
16:15
казано от Владимир8507 на 25.10.07, 16:13:
Едно упражнение е напълно достатъчно.
25.10.07
16:32
Няма какво повече да се каже според мен.
Да не кажа голяма дума но и 1 много.Трапеца си расте прилично при тежките тренировки на другите МГ, не е нужно да се пресилваш така.
Същевременно беше споменато че трапеца е много издръжлив мускул и не може да са претренира.
Относно трапеца аз бих искал да задам един друг въпрос? Упражненията повдигане на раменете с щанга и дъмбели са почти идентични, но все пак има някаква тънка разлика между тях. Онзи ден тренирах трапец с щанга и един новобранец ме попита каква е разликата между гирите и щангата при трапеца. Да си призная честно чак тогава се замислих. То и за не съм от мн напредналите де. И затова бих се радвал ако внесете малко светлина по този въпрос :) Thanks in advance.
14.12.07
09:59
На теория разлика няма. На практика с дъмбелите е по - удобно и се натоварва по - долната част на трапеца, а с щангата по - горната и с щангата често си закачаш мъжкото достойнство. Въпрос на избор е в случая.