17.12.07
14:42
Хора как се справяте със ситуациите в които ви е адски нервно какво правите за да се успокоите защото аз за съжаление яко пуша и като сам ядосан не мога да ям изобщо а в последните месеци се случва така, че си имам доста проблеми понякога направо ми причернява дори повръщам и тн. ако някой има някаква тайничка нека я сподели как се справяте в тези моменти ?
17.12.07
14:51
казано от ^MaD^ на 17.12.07, 14:42:
Хора как се справяте със ситуациите в които ви е адски нервно какво правите за да се успокоите защото аз за съжаление яко пуша и като сам ядосан не мога да ям изобщо а в последните месеци се случва така, че си имам доста проблеми понякога направо ми причернява дори повръщам и тн. ако някой има някаква тайничка нека я сподели как се справяте в тези моменти ?
Ами чисто и просто се ходи в залата :). На много хора съм казвал, че лично мен стрес не ме лови, обяснявам си го точно с тренировките. Кардиото специално е перфектният антидепресант, докато го правя, не мисля за нищо друго. Колкото по-дълго, толкова по-добре. Става си и при тежки тренировки, но давам за пример кардиото, защото там се изцеждаш и наравно с мазнинки гориш и нерви ;).
Ако пък искаш нещо не толкова натоварващо, предлагам ти разходка в парка, в квартала...
17.12.07
16:26
Човек каквото сам си направи никой друг не може да му го направи. Вземи се в ръце и готово.
17.12.07
18:05
Мисля си, че пичът е бил под пара, когато е пускал темата, със сигурност не научава нещо ново от нас, а просто е искал така да изразходи лошата енергия в момента. Иначе предложенията могат да продължат от сорта на влакче на ужасите, скокове с бънджи, бягане от биковете в Памплона, участие като главен герой в бой с петли и т.н. :roll:
Мнението беше редактирано от Nacionala на 17.12.07 18:06.
така е наистина бях направо откачил когато писах темата просто от известно време си имам много ядове днес бях на фитнес откъснах си ръцете от помпане беше ми добре за известно време ама сега пак сам леко казано побеснял и понеже намирам г/д леко успокоение в цигарите а ми е писнало от тях и не искам да пуша и се чудих какво правят другите за да се успокоят преди години ме мъчеше някакво депресно състояние и питах тука хората и някой ми даде съвет слушай чалга и верно подеиства ама сега ми е трудно да се задържам на едно място а няма как да излизам понеже всеки е зает с нещо (работа учене гаджета)
17.12.07
18:29
казано от ^MaD^ на 17.12.07, 18:15:
така е наистина бях направо откачил когато писах темата просто от известно време си имам много ядове днес бях на фитнес откъснах си ръцете от помпане беше ми добре за известно време ама сега пак сам леко казано побеснял и понеже намирам г/д леко успокоение в цигарите а ми е писнало от тях и не искам да пуша и се чудих какво правят другите за да се успокоят преди години ме мъчеше някакво депресно състояние и питах тука хората и някой ми даде съвет слушай чалга и верно подеиства ама сега ми е трудно да се задържам на едно място а няма как да излизам понеже всеки е зает с нещо (работа учене гаджета)
Затова написах за разходките, аз лично (особено лятото) имам навик дори през нощта да си излизам и да си се мотая сам, супер отпускащо е :). Изобщо не е нужен втори човек, за да се отпуснеш като хората.
Пробвай да ядеш сладко - вафли, шоколади и всякви там захарни продукти. Принципно сладкото стимулирало “хормона на щастието” (който в действителност забравих кой беше) и така се чувстваш по-добре.Естествено не трябва и да се прекаля, защото са ясно последствията...
Ако толкова пък си нервен не е много добро решение ама примерно 2-3 бири ще те поуспокоят малко. И двата начина не са най-удачните решения, НО помагат !
Мнението беше редактирано от BOR на 17.12.07 19:07.
17.12.07
19:12
казано от BOR на 17.12.07, 19:04:
Пробвай да ядеш сладко - вафли, шоколади и всякви там захарни продукти. Принципно сладкото стимулирало “хормона на щастието” (който в действителност забравих кой беше) и така се чувстваш по-добре.Естествено не трябва и да се прекаля, защото са ясно последствията...
Ако толкова пък си нервен не е много добро решение ама примерно 2-3 бири ще те поуспокоят малко. И двата начина не са най-удачните решения, НО помагат !
Ендорфини ;). Иначе алкохолът, било то и бира, никога не бих го препоръчил, най-вече защото няма да се мине само с 1-2-3… ;). За шоколада е точно попадение, това си е доказан антидепресант.
ама аз не сам в депресия просто имам много проблеми в момента и за тва сам яко изнервен и ви питам по какъв начин ве отпускате и изпускате парата
Извинявам се на модераторите за тъпата тема
пусни си музика(не метал а някаква отпускаща)легни и си мисли за хубави неща :)
17.12.07
19:38
Всичко е в главата... трябва самоконтрол и позитивно мислене...
Мнението беше редактирано от The Prowler на 17.12.07 19:38.
17.12.07
19:54
Аз пък в такъв момент правя следното - навличам един анцук и като се стъмни тичам из квартала докато капна :)
17.12.07
20:00
Още едно предложение, което не рядко пъти ми се случва - ако имаш кола и книжка, карай през нощта из града.
казано от Nacionala на 17.12.07, 20:00:
Още едно предложение, което не рядко пъти ми се случва - ако имаш кола и книжка, карай през нощта из града.
тва го правих няколко пъти много добре действа найстина кофтито е само, че съм от София и през деня не е мн удачно хаха
ок мерси на всички
17.12.07
21:45
казано от ^MaD^ на 17.12.07, 21:39:
казано от Nacionala на 17.12.07, 20:00:
тва го правих няколко пъти много добре действа найстина кофтито е само, че съм от София и през деня не е мн удачно хаха
ок мерси на всички
Да, и аз съм от София, затова ти написах през нощта ;). Едно от любимите ми занимания е, а и Витоша е наблизо, случвало се е да поема нагоре към Бистрица по никое време и да гледам нощна София оттам. Това особено лятно време е уникален балсам за мозъка и душата.
17.12.07
21:56
Keep it simple stupid, аз играя FIFA. :)
Абе мани... Нищо не правя, ако положението е найстина шибано гледам да го превъзмогна с времето. Според мен нещата не трябва да се таят, като ти е гадно, ми гадно ти е приемаш си го и това е. След време нещата ще са по-добре.
Зависи си от човека де, има някои дето си втълпяват, че всичко им е ок или, че нищо не е станало и т.н. Аз не мога така, гледам само леко да се разсея и да забравя и с игри съм пробвал, долу горе работи.
Иначе може и да се опиташ да анализираш проблема, случва се човек да се главоболи много за наистина нъпни простотии, което е тъпо.
18.12.07
15:40
Лично аз, докато не си изясна проблема с дадения човек/ситуация - не мирвам. Не мога да си намеря място, обичам да знам, че нещата са намерили своя изход и че сме се разбрали - незначително с какво решение са, просто искам да знам, че са свършени и няма да се занимавма повече с глупости. Когато съм нервен попринцип отивам в залата, но в момента ме е хванал страшен мързел и много много гледам да я давам по-спокойно, че лошо :) Също така слагам слушалките и почвам да се разхождам сам..също така сядам на някоя пейка и наблюдавам движението и така часовете отминват и ми е разтоварено в мислите.. :)
“Control your anger or your anger will control you” - не трябва да сме играчка на емоциите си, просто положи усилия на волята да се контролираш и да не позволяваш на обстоятелствата да те контролират, помисли за момент каква полза и вреда ще имаш ако си изтървеш нервите и дали си прав в съответната ситуация, ако отговора клони към да (това са редки случай) действай светкавично и безмилостно, но ако не положи усилия да се овладееш.
Гнева е като огън - трябва да го контролираш за да не изгориш в него.
Най - лошото е да се отдаваш на емоциите си и да се самосъжаляваш - това е голяма слабост, винаги си струва да правиш усилия за самоконтрол да реагираш преценяйки обективните фактори, това не значи че гнева и емоциите са нещо лошо те си имат свойто място но те те карат първо да действаш после да мислиш а трябва да правиш обратното.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 18.12.07 16:49.
хехе и аз имах проблем с нервите, но спрях кафетата и цигарите, почнах да гледам по позитивно на нещатата и да не ги вземам много навътре и мога спокойно да кажа че сега съм мн по добре...плюс това човек се научава да се самоконтролира стига да има желание да го прави... всеки може да псува и хвърля и да се оправдава с нерви,кризи и т.н. Пич моя съвет е да се постараеш да се успокоиш като цяло, и да внимаваш да не се “палиш” от глупости, особено ако някой друг ги прави..защото като се ядосваш, ти наказваш себе си за грешките на другите...избягвай да общуваш с глупаци :P
започни да се четеш някоя книжка,пусни си “Chambao” (много добра изпанска музика за релакс),не забравяй сексуалния живот...и всичко ще си доиде на мястото...успех
Мнението беше редактирано от n_sko на 18.12.07 17:08.
казано от Димитър Михайлов на 17.12.07, 21:56:
Keep it simple stupid, аз играя FIFA. :)
здравей колега...аз я разцъквам от 1994 г насам....няма такава краста....минах през SEGA MEGA DRIVE….от 99 г на компютър....на компа имам само една игра и тя е FIFA….аз съм FIFA ветеран...сериозно :)
а относно нервите, преди и аз съм пушил и тва до някъде успокояваше...но, от както ги отказах, си лекувам нервите с FIFA, музика , лицеви упори....или пък отида на басейна и опъна 2 км....но аз общо взето съм човек който трудно се нервира за каквото и да е ....хората чак се дразнят на мега спокойствието ми ;)
Мнението беше редактирано от swim_fan на 18.12.07 19:20.
Зависи за какво и колко съм нервиран . Понякога се качвам на тавана и си бия боксовата круша докато не ми потече кръв от кокалчетата друг път излизам с слушалките и просто обикалям без цел и посока но най често си казвам : “Важно е да няма значение” , и запазвам гнева за в залата където се подклаждам за поредната серия/повторение .
пп: @Алкорин - аватара ти е най якия герой от най якото аниме :)
Мнението беше редактирано от GH0$T на 18.12.07 19:51.
За да си изкарам яда или отивам в залата, чупя нещо или удрям стената, така, че да ме боли ръката 1 седмици и слушам музика подходяща за гадно настроение примерно Black Sabbath. Цигарите според мен са възможно най-грешното решение на проблема с нервността.
18.12.07
22:23
Най-добрият убиец на нервите е непукизмът... идеално и безпощадно оръжие.
казано от GH0$T на 18.12.07, 19:50:
пп: @Алкорин - аватара ти е най якия герой от най якото аниме :)
Така ли? :) как се казва? и от кое аниме, на мене просто ми хареса аватара и си го дръпнах :)
19.12.07
08:29
казано от ^MaD^ на 17.12.07, 14:42:
Споделена мъка - наполовина мъка. Излизаш някъде с приятелите ти и им се жалваш като първокласник и ти пада тежестта от рамената. При мен действа перфектно,още повече ако сте отишли някъде да се веселите докато им ги говориш тия неща.
П.П. План Б - отиваш във ФънСити (при Шератон),взимаш гумения чук и еб*в*ш майката на тия крокодилите където изкачат от дупките,или по тъчскрийна :D - пак върши адската работи (y)
Тренирам тежко!След един тежък клек или една тежка тяга забравям всичко (просто нямам сила да мисля за друго ;) )
19.12.07
12:38
Секс... нищо не лекува по-добре стреса от един хубав секс с любимия човек :)
19.12.07
12:57
Фитнеса помага много за нервите .Една яка тренировка във фитнес залата и ще си OK ;-)
И на мене ми е интересно от кой анимационен филм е героя от аватара на Alkorin доста якичък ми се вижда :)
GHO$T кажи кое е анимето ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 19.12.07 13:05.
казано от Владимир8507 на 19.12.07, 12:38:
тва е едно от кофтите неще разделих се с много сериозната ми приятелка по супер гаден начин и сега има адски много усложнения еми тва за фънсити ми хареса иначе ще се мъча да не ми пука много за тези неща които се случват а като се изнервя повечно нз ще измисля нещо ама цигарите трябва да станат минало още тези дни !
19.12.07
13:49
Прецени добре, дали раздялата е окончателна и ако е - търси следващата приятелка. Най-неправилното нешо, което можеш да направиш в момента е да мислиш за миналото и да се самосъжаляваш.
с риск да вляза в противоречие с много хора, аз гласувам за колата :coolgrin: вЕрвай ми - страшно е разпускащо! някаква яка музика, 3-4 сутринта нормални хора по улиците няма (освен милиционерите, но те не се броят за нормални, а и са само в града ;-) ) и хващаш някой (сравнително) добър междуградски път и .... сам ще усетиш за какво става дума ;-P
П.С. и умната - ако не си АБСОЛЮТНО сигурен, че знаеш какво (и как) правиш, по добре не пробвай.... дори и да си сигурен помисли пак преди да скочиш в колата :exclaim:
казано от VoiD на 19.12.07, 14:30:
с риск да вляза в противоречие с много хора, аз гласувам за колата :coolgrin: вЕрвай ми - страшно е разпускащо! някаква яка музика, 3-4 сутринта нормални хора по улиците няма (освен милиционерите, но те не се броят за нормални, а и са само в града ;-) ) и хващаш някой (сравнително) добър междуградски път и .... сам ще усетиш за какво става дума ;-P
П.С. и умната - ако не си АБСОЛЮТНО сигурен, че знаеш какво (и как) правиш, по добре не пробвай.... дори и да си сигурен помисли пак преди да скочиш в колата :exclaim:
на мен ми се е случвало няколко пъти като сам бил бясен да си дрифтя в квартала иначе това за междуградския път е много добра идея ама малко ми се свиди бензина :) ама в момента ми е доста по-леко не съм изпадал в нервни кризи :)
мерси все пак на всички
19.12.07
16:20
За колата изобщо нямах предвид бясно каране, отлично знаем, че всеки може да натиска педала на газта и да бъде мъж в този си вид... не е нужно :exclaim: Отпускащото идва с нормалната или с максимално 10 км/ч отгоре скорост, с нощта, с уличните светлини, с пустите улици и т.н., а не да се правим на шумахеровци. Отделно, ако имаш някоя мацка до себе си, е още по-готино, но не е задължително, за да го правите и да търсите под път и над път някоя луда мадама, която да се навие по нощите да се вози из града :).
Мнението беше редактирано от Nacionala на 19.12.07 16:22.
казано от ^MaD^ на 19.12.07, 13:22:
казано от Владимир8507 на 19.12.07, 12:38:
тва е едно от кофтите неще разделих се с много сериозната ми приятелка по супер гаден начин и сега има адски много усложнения еми тва за фънсити ми хареса иначе ще се мъча да не ми пука много за тези неща които се случват а като се изнервя повечно нз ще измисля нещо ама цигарите трябва да станат минало още тези дни !
Кофти е, но бъди истински мъж - носи си раните в сърцето и продължавай натакък.
Понякога живота е наистина горчив, но това му е хубавото така оценяваш добрите моменти.
20.12.07
00:39
Кофти е, но бъди истински мъж - носи си раните в сърцето и продължавай натакък.
Странно определение за “истински мъж” имаш. :)
Откъде накъде трябва човек, било той мъж или жена да носи каквито и да е рани в сърцето? Премахва ги и това е, никакво носене ;).
Носиш ги за да не правиш едни и същи грешки.
Всяко нещо в което си вложил емоции и после не стане те удря право в сърцето, това може да стане причина да научиш нещо а може и да не научиш нищо, това си зависи от човека.
казано от Nacionala на 19.12.07, 16:20:
За колата изобщо нямах предвид бясно каране, отлично знаем, че всеки може да натиска педала на газта и да бъде мъж в този си вид... не е нужно :exclaim: Отпускащото идва с нормалната или с максимално 10 км/ч отгоре скорост, с нощта, с уличните светлини, с пустите улици и т.н., а не да се правим на шумахеровци. Отделно, ако имаш някоя мацка до себе си, е още по-готино, но не е задължително, за да го правите и да търсите под път и над път някоя луда мадама, която да се навие по нощите да се вози из града :).
нарочно не писах нищо за скоростта ;-) това си зависи от човека и моментното настроение - мой много добър приятел например (стархотен шофьор) миналата година, когато се скараха с приятелката му пътува посред нощ от русе до варна - страшно бавно и слушайки Sade (шаде - нещо като Chimbao, но още по-бавно и успокояващо) пи едно кафе и се върна... аз пък съм на точно обратния полюс но това вече е друга тема :)
20.12.07
14:32
Няма нищо по гадно от това да те остави любим човек. Аз също съм в такова положение в момента. Няколко месеца не спрях да мисля за нея, защото тя беше покрай мен постоянно, даже и сега продължава да е, но единствения начин да бъда отново щастлив беше да я оставя и да продължа напред. С това момиче изживях доста неща, разбрах какво е да си обичан и да обичаш, също така и какво е да те интересува някой повече от самия теб, но това е лошо. Хората са казали, че не трябва да се изгубваш в любовта, а да бъде нещо като стимул в твоя живот. Вярно е, хубаво е на моменти да се отпускаш и да показваш на любимия човек какво значи за теб, но не постоянно, а аз бях станал точно такъв. Това ми беше и грешката. Това момиче ме промени, но аз промених и нея. Показах й на какво може да бъде способен в много различни отношения - от любовта, до омразата.. Вярно, не мога да мразя, прекалено съм добър и положително настроен за да мразя, независимо кого, но това да мразиш човек, който до преди време си обичал е много гадно и подло. Изправи се пред гадния живот, върни се към нормалните си неща - фитнес, кафета с приятели, механи, дискотеки..Много е трудно, разбрах го и аз най-накрая. Отначало всичко ще ти се струва без смисъл, но по добре е от това да седиш вкъщи и да се самосъжаляваш, защото не трябва да съжаляваш за човек, който те е оставил. Хората са казали - ’ Всичко се връща ‘. Тя ти е причинила болка, и на нея ще и причини - било то и друг.
Извинявам се, че се отплеснах, но..когато човек има какво да каже - не мълчи :)
казано от northshore` на 20.12.07, 14:32:
Няма нищо по гадно от това да те остави любим човек. Аз също съм в такова положение в момента. Няколко месеца не спрях да мисля за нея, защото тя беше покрай мен постоянно, даже и сега продължава да е, но единствения начин да бъда отново щастлив беше да я оставя и да продължа напред. С това момиче изживях доста неща, разбрах какво е да си обичан и да обичаш, също така и какво е да те интересува някой повече от самия теб, но това е лошо. Хората са казали, че не трябва да се изгубваш в любовта, а да бъде нещо като стимул в твоя живот. Вярно е, хубаво е на моменти да се отпускаш и да показваш на любимия човек какво значи за теб, но не постоянно, а аз бях станал точно такъв. Това ми беше и грешката. Това момиче ме промени, но аз промених и нея. Показах й на какво може да бъде способен в много различни отношения - от любовта, до омразата.. Вярно, не мога да мразя, прекалено съм добър и положително настроен за да мразя, независимо кого, но това да мразиш човек, който до преди време си обичал е много гадно и подло. Изправи се пред гадния живот, върни се към нормалните си неща - фитнес, кафета с приятели, механи, дискотеки..Много е трудно, разбрах го и аз най-накрая. Отначало всичко ще ти се струва без смисъл, но по добре е от това да седиш вкъщи и да се самосъжаляваш, защото не трябва да съжаляваш за човек, който те е оставил. Хората са казали - ’ Всичко се връща ‘. Тя ти е причинила болка, и на нея ще и причини - било то и друг.
Извинявам се, че се отплеснах, но..когато човек има какво да каже - не мълчи :)
същото нещо беше и при мен само че тъпото е че не ме е оставила а ми казва че ме обича и че иска да сме заедно обаче направи много глупости и сега това не е възможно ама тва е един от проблемите ми :)