Фитнес програма дето да ми помага в джудото

17.12.07
19:21

Трябва  ми такава  програма знам че трябва  да е  с базови  упражнения  ама  искам някои подробности:
  - Кои упражнения  точно ??
  - Колко дълги  почивки ???
  -По колко серии ???

17.12.07
19:44

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1034530 - How to Develop MMA-Specific Strength
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1083869 - How to Develop MMA Specific Endurance

Много добри статии, ако не ти се четат ще ти извадя това което може би най-много те вълнува:

I think the deadlift is so important for MMA fighters that I could write out an entire novice MMA fitness program in one sentence:

Deadlift heavy, jump rope and sprint often, and perform push-ups and mobility drills every day.

И едно от мен - борбата с доста по-тежък противник (особено в партер) е незаменима що се отнася до сила.
Друго много важно - баланс и координация.Иначе казано - пистолети,тяга на един крак( изрично подчертавам - НИЩО не може да замести класическата тяга,това е просто допълнение ).Това го има и в статиите написано,но аз да си кажа.

ТЮ

17.12.07
22:44

Тяга на един крак?Що е това? брееех

18.12.07
13:16

Първо смесените стилове са нещо различно от джудото. В джудо експлозивност каквато се иска при бокса не е нужна, такак че, според мен програма за ММА не е най- добрия вариант.
Ето какво работи за граплинг, и за джудо би трябвало да върви: http://www.grapplearts.com/Basic-Weight-Lifting.htm

Иначе тага на 1 крак според мен  е по скоро за крака и прилича на полу-клек с тежест в едната ръка. Но технически е по-сложно за изпълнение, така че според мен не си струва човек да се хаби. Обикновена тяга си е достатъчна.

18.12.07
14:26

Джудото е твърде комплексно, за да може да се твърди че не ти трябва експлозивност. И освен това хората които доминират в ММА срещите в момента (тежките категории) допреди няколко години са били чисти граплери (джудисти/самбисти/борци). А моето мнение е че тягата на 1 крак си струва всяка секунда отделено време за разучаване - много е добро упражнението.

18.12.07
14:42

В бойните изкуства се търси ефективността, затова трябва да изпълняваш 7те базови упражнения:

1.Мъртва тяга

2.Клякане

3.Вдигане от лег

4.Раменни преси

5.Кофички

6.Гребане

7.Набирания

И освен тях от най - голяма полза са двата вида олимпийски вдигания изтласкване и изхвърляне над глава - те развиват експлозивна сила.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 18.12.07 14:43.

18.12.07
19:17

Препорачаха ми и военна преса  ама  до колко знам  там  тежеста е над главата а са ми казавали че от дигането на щангата  над  главата  се набиваш !!Вярно ли е ?? аз  сам на 17 и мисля  че имам  още да  раста на ръст

18.12.07
19:24

100% се набиваш, няма как да е...а от клека и тягата направо ставаш по-нисък ама това са рисковете сега... защо не вземете да мислите малко преди да задавате поредния въпрос свързан с ръста? Нищо от нещата които можеш да правиш с лост и тежести не може да повлияе забележимо на ръста ти..и освен това не знам ти колко си, но какъв боец ще ставаш с ръст 2 метра? 1,75 - 1,80 макс е оптимално, всичко над това започва да пречи.

ТЮ

18.12.07
20:37

По-нисък по смъртно няма да станеш

OH

18.12.07
22:14

Има една доста добра програма на Бас Рутен направена от самия него, по която е тренирал преди състезание. Потърси в интернет или намери в arenabg.com неговото DVD с инструкции. От него ще ти трябва тази част - Bas Rutten - Extreme Pancrase - 09 - Fighting Fitness Workout Routine.mpg

19.12.07
06:54

Тютчев  спокоино тва го знам

19.12.07
07:27

ivo_the_monster може да се каже, че това твърдение е вярно за щангистите. Те правят едно и също постоянно, 5 дена в седмицата, по-напредналите двуразово ... Да, те се набиват от изхвърляния, изтласквания... но ти тренираш фитнес ... Междодругото се познавам със щангисти и има един кадето е сигурно 2 метра може и малко повече :)

Мнението беше редактирано от difference на 19.12.07 07:28.

19.12.07
07:38

И обръщане!!! Аз както бивш джудуист ти препоръчвам - клек, лег, мъртва тяга и обръщане на щанга пред гърди - не повече от 8 и не по-малко от 3 повторения. Освен това бягане, лицеви опори, набирания и кофички, колкото повече, толкова по-добре и много, много рандурита (спаринги). Не търси някакъв специален треноровъчен сплит. Аз едно време правех силовата треноровка след тази по джудо за около 30 мин. Според мен обаче трябва да имаш и поне 2 дни само силова тренировка. Не съчетавай в 1 ден клека и тягата или тягата с обръщането, че става трудно за краката и кръста иначе както си ги нагласиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1