гърди

IV

16.12.07
20:33

от 4-5 месеца нямат почти никакъв растеж и само 10 кг в повече (сила)

правя:

лег 4 серии по 6-8 повторения
полулег 3 серии по 6-8 повторения
дъмбели от полулег 3 серии по 6-8 повторения
Пулоувър 3 серии по 10 повторения

да променя ли нещо или да си дам 1-2 седмици почивка за гърдите?

100 см гръдна обиколка

70 kg
178см

без никакви мазнини по тялото

Темата беше редактирана от IvaKO на 17.12.07 20:01.

ТЮ

16.12.07
21:15

еми промени, ти 4-5 месеца я тренирай по този начин и чакай да растат, пробвай помпи, флайсове, ехеее..

16.12.07
21:33

Ми пробвай след лег и полулег вместо др.две упражнения да правиш кросоувър 3 х 10 и пек-дек 3 х 10
При мен действа пробвай го...
Успех!

16.12.07
22:11

Значи на мен гърдите са ми изоставаща група и преди ги тренирах за около 2 месеца 2 пъти седмично.Пъвия път в понеделник самостоятелно(тежко-предимно с дъмбели) и после в четвъртък по леко (12-15 повторения) и сменях упражненията.Определено ми дръпнаха но сега пак са ми в застои и ще трябва и аз друга алтернатива да търся.Ако искаш пробваи да ги тренираш 2 пути седмично като обаче трябва здраво да хапваш за да въстановяваш.

17.12.07
12:26

2 пъти не е техника за начинаещ (по мое виждане, въпреки, че си редувал лека с тежка тренировка), така, че не минавай пак на този вариант. Прави размествания - например: започвай с полулег с дъмбели, после лег с дъмбели, флайс и кросоувър; другата седмица ги прави само с лост, третата смесено, разнообразявай максимално. Еднообразните тренировки карат мускула да привикне към налагания му стрес и не се развива с желаните темпове.

17.12.07
14:57

Щом нещата забуксуват взимай си една седмица почивка и почвай по нова програма променяй нещата - някои упражнения, кое кой ден тренираш, повторенията или друго - което работи при тебе, трябва да го разбереш с проби и грешки и си слушай тялото то ти подсказва дали нещо работи добре при тебе или ти трябва друго.

IV

17.12.07
20:04

а и да не пускам нова тема още 1 въпрос:

като имам мускулна треска значи ле че сам тренираб добре и обратното: Ако нямам мускулна треска на другия ден не съм тренирал ефикасно ?

17.12.07
20:28

Означава да,но си има граници чак ако неможеш да мръднеш...Трябва да си познаваш тялото едно е да те боли от неправилно изпълнение друго е вече “хубавата” мускулна треска :)

IV

17.12.07
21:15

зашото в другите мускулни групи понякага нямам мускулна треска или е мн малка но растат а в гърдите няма тренировка след която да нямам мускулна треска, а не мърдад......

мисля че дори ако размениш поне малко реда на упражненията ще има ефект

18.12.07
07:52

ами може да пробваш това..при мене има видим резултат :)  :
1.горна лежанка - 12, 10, 8 ,6
2.средна - 6,8,10 (мах.кг и намаляш тежеста)
3.кофички - 3х8 ( редуваш го през седмица с кросоувър)
4.флайс - 3х8
трябва да усещаш мускула и да го свиваш (при горната лежанка като изправиш ръцете се опитай да “стегнеш”  гърдите..трябва да усетиш едно парене...ти ще си го почустваш най-добре... след месец ,два може да сменяш упр-ята, трябва да ги стряскаш тия мускули..успех

ТЮ

18.12.07
09:59

Нищо не му пречи да ги сменя всеки ден.

MO

18.12.07
10:50

Според вас ако човек с 38 -9 ръка прави по 5 упражнения за гърди , след това ще може ли да расте ... защото на мен ми се струват много...

18.12.07
14:54

казано от IvaKO на 17.12.07, 20:04:

а и да не пускам нова тема още 1 въпрос:

като имам мускулна треска значи ле че сам тренираб добре и обратното: Ако нямам мускулна треска на другия ден не съм тренирал ефикасно ?

Според това което четох напоследък от огромно значение за растежа е арахидоновата киселина при наличието и в достатъчно количество в организма лесно се хваща мускулна треска - това не е негативен фактор, той показва че тялото започва силни процеси на възтановяване и усилване на мускулните влакна, при продължителни интензивни тренировки обаче количеството и рязко спада и растежа става много бавен, затова след почивка при последвала тренировка по лесно се хваща мускулна треска - нивата на арахидоновата киселина са се подобрили.

LO

18.12.07
16:10

Кажи на колко си години,щото във всички теми за мускулен растеж май много се подценява пубертета...

Според вас ако човек с 38 -9 ръка прави по 5 упражнения за гърди , след това ще може ли да расте ... защото на мен ми се струват много…

На това мога да ти дам 2 отговора.
-тялото има пропорции
-ми ако оная му работа е 24-25 дали ще му пораснат ма*дата  :bug:  ;-P ;-)

Мнението беше редактирано от Loc_Dog на 18.12.07 16:15.

IV

18.12.07
16:58

na 16 godini sam :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1