18.12.07
16:15
Вече 2-3 ма човека ми казват във фитнеса че много време тренирам и аз почнах да се замислям така като гледам вярно никой не тренира толкова в момента съм с тази програма:
Понеделник:Гърди,Бицепс,Корем 1:45 мин
Сряда:Гръб,Трицепс,корем 1:30 мин
Петък::Крака,Рамо,Трапец,Корем 1:30 мин
Стажa ми е 2 год. висок съм 1.83,84 кг
Слушай тялото си а не хората, все пак ако тренираш над 1.30ч си взимай нещо леко което може да го изпиеш или хапнеш бързо за да те поддържа през тренировката.
Може да намалиш обема на тренировката. Според мен намали малко тежестите, увери се, че правиш не по малко от 6 повторения на серия. И намали паузите между сериите и виж какъв ще е ефекта.
Според мен стигат около 10-12 серии на голяма група. Така, че примерно около 35 минути за гърди и 25 за бицепс и 10-тина за корем.
Час и половина не е чак толкова много.
18.12.07
21:12
Екстра си. Кажи им че те тренират малко просто ;)
Според мен е много.Оптималният варият е 60-70 минути.Даже някъде четох, че след 50-тата или 60-тата минута се губи мускулна маса.Незнам колко е вярно и колко не.
Зависи все пак каква е тренировката - брой серии, видове упражнения, почивки, тежести.
Ако почиваш по 10 минути след всяка серия, или правиш само концентрирано сгъване или нещо подобно, може и цял ден тренировка да си откараш без проблем :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.12.07 12:22.
19.12.07
13:37
Не е много , един от стария ми фитнес тренираше по 3-4 часа и праеше по 5 мин почивки!
Ами мойта трен. програма е точно като твоята и аз тренирам по толкова време. На 16 години почти, 172 см. 57 кг.
19.12.07
16:18
Аз ако откарам повече от половин час тренировка и почвам да си мисля, че само се моткам. Къси почивки, повече концентрация, по-малко серии и се вместваш. Между другото, тренировка над един час води до рязко повишаване на кортизола и не е желателна, ако не се зобиш де.
Ако тренировките са тежки, с малко повторения, повечко серии и по-големи почивки...но като че ли по-рационално би било да се понамали времетраенето на тренировката, защото това е стрес върху нервната система в крайна смекта, който колкото по-голям от необходимото е, толкова по-трудно става възстановяването.