Плато при Клека

20.12.07
20:23

Кляканията ми стигнаха плато и не искат да отлепят, целта ми да увелича силата на кляканията.
Така че въпроса ми е към напреданалите какво правят в такива случаи, аз имам някои идеи, но би било добре да чуя и други мнения?

20.12.07
21:54

Ами прави нещо различно. Има доста методи за клек.ето няколко
-Малко повторения - за сила
-Много повторения - 20
-Дроп серии - направи ги и ще пропукаш леда със сигурност
и много други

ТЮ

21.12.07
11:14

Опасна работа, но може би клякания с супермаксимална тежест биха увеличили силата ти...

21.12.07
11:52

казано от ASTOR на 20.12.07, 21:54:

Ами прави нещо различно. Има доста методи за клек.ето няколко
-Малко повторения - за сила
-Много повторения - 20
-Дроп серии - направи ги и ще пропукаш леда със сигурност
и много други

Аз си права малко повторения, ако почна да правя клякания с по 20 повторения, която техника ми е добре позната и любима това значи да намаля тежестите аз искам обратното - да ги увелича. Дроп сериите са отлични за маса, те работят на принципа на дългото време на мускула под напрежение, но не знам дали ще ми помогнат да увелича максималната си сила на клека.

21.12.07
11:54

казано от Тютчев на 21.12.07, 11:14:

Опасна работа, но може би клякания с супермаксимална тежест биха увеличили силата ти...

Ако искаш да кажеш максимално тежки килограми на кляканията аз такива правя, но стигнах плато.

ТЮ

21.12.07
12:17

Не, негативни повторения, отрицателни, примерно ако клякаш максимално с 150 кила, слагаш 200 и правиш само спускането при клека, после някой те вдига(най добре да имаш още двама да ти повдигат щангата, и после пак така)

ВН

21.12.07
12:59

Super Slow Training. Търси информация за нея в интернет. Просто казано, взимаш 45-50% от ПМ5 и правиш 4-5 повторения със 10 секундно вдигане и 5 секундно пускане. Идеята е да повишиш общия % участващи в едно повторение миофибрили, чрез подобряване на взаимодействието между мускулна и нервна система, а също и повишено участие на червените влакна (евентуално хипертрофия). Бе интересна теория, тепърва задълбавам в нея...

FZ

21.12.07
14:25

казано от Alkorin на 20.12.07, 20:23:

Кляканията ми стигнаха плато и не искат да отлепят, целта ми да увелича силата на кляканията.
Така че въпроса ми е към напреданалите какво правят в такива случаи, аз имам някои идеи, но би било добре да чуя и други мнения?

Alkorin-чо в брой 119 Ноември 2007 г. на списание  М. и Ф. има една програма за увеличаване на силата  :)

21.12.07
15:20

Supramaximal holds може да помогнат. Накратко това е “серия” в която стоиш с щангата на раменете, коленете са леко присвити (казват 1/16 от пълен клек - аз не мога да я измеря тази 1/16, така че просто присвити) и задържаш така примерно 10-15 сек. Ползва се 120-150% от макса за пълен клек (в зависимост от макса може % да са повече,но при един сериозен макс от да кажем 200 кг натоварването върху гръбнака става неоправдано тежко)..абе чел съм го в някаква статия на Chad Waterbury ама не мога да се сетя кога и къде, а лично засега не мога да кажа нищо - не съм тествал сериозно.Другия вариант е увеличаване на дните с клек - примерно ако досега си правил клек 2 пъти седмично пробвай с 3-4 за известно време.

21.12.07
17:11

G33k, това ли имаш предивд:
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1849795 ??

Ако това не помогне - едно търсене из статиите на Dave Tate ще помогне. Като изключим вариантите с вериги и resistance bands - такива екстри досега не съм виждал.

Досега единствено идеята на Владо Недков ми хареса и я подкрепям. Чел съм малко на тази тема, но още не мисля, че мога да давам съвети чак.

21.12.07
18:03

казано от locvs на 21.12.07, 17:11:

G33k, това ли имаш предивд:
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1849795 ??

Ако това не помогне - едно търсене из статиите на Dave Tate ще помогне. Като изключим вариантите с вериги и resistance bands - такива екстри досега не съм виждал.

Да това имах предвид, само че от друг източник го знам - иначе метода е същия,само процентите тук са леко извратени.

TB

21.12.07
21:37

http://spiderstamina.com/

22.12.07
05:20

Мисля да го вмъкна в тренировките heavy support (Supramaximal holds) използвал съм го и преди и имаше ефект, ако тялото свикне да удържа такива големи тежести докато съм неподвижен би трябвало да има трансфер на сила и към клякането, ако не стане - обаче мисля че ще стане, може би ще пробвам да прогресирам с повече повторения 20 replay squat вероятно промяната ще разчупи платото макар да трябва да намаля тежеста.Блягодаря за мненията.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 22.12.07 05:25.

22.12.07
08:31

Смени клека с тежък полуклек за 5 седмици. Започни от 6 и прогресивно качвай тежестта/сваляй повторенията до 3 в серия.
В друга тренировка си вмъкни накрая широк клек 3-4 серии на една тежест по 6 чисти повторения без отказ.
После се върни на обичайната тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1