програма при стаж година и половина

MI

22.12.07
15:05

на 13 съм тежа 41кг.  вижте дали става тази програма
първи ден-бицепс и трицепс-бицепсово сгъване 3.15.концентрично сгъване 3.15.кръстосано чуково сгъване 3.10.Кик бек 3.10.Кофички на пейка 3.15.Разгъване на дъмбел зад глава3.15.
втори ден-почивка
трети ден-гърди,корем-лицеви опори 3.25.Хоризонтална ротация на ръцете с дъмбели 3.15.Извивки с дъмбел встрани 3.15. Коремни преси 3.40.
четвърти ден-почивка
пети ден-глъб и рамене-гребане с дъмбел 3.15.Пулоувър 3.15.Повдигане на дъмбел встрани при наклон напред 3.10.Повдигане на ръце всрани с дъмбел 3.10.Повдигане на ръце напред с дъмбел 3.10.
шести ден-почивка
седми ден-бедра и прасци-клекове 3.20.Глутеус мост 3.15.Повдигане на пръсти и по трите начина 3.15.

този мост за бедра трябва ли да го прая или не с таз програма сам от седмица намен ми харесва кажете ви дали е хубава според вас и тренирам  само вкъщи

22.12.07
16:04

Колко си висок? Защото според мен тегло от 41 кг е доста ниско.

22.12.07
16:53

Поръчай на дядо Коледа нов, по-тежък дъмбел и свали бройките на 8-10.
При гърдите прави освен класическите лицеви опори и такива на подложки (например книги или 2 стола) за по-добро разтягане, а също така и лицеви опори с наклон надолу, към главата (тоест стъпил на поставка) - товарят горната част на гърдите. Включи и полоувъра и при гърдите, освен при гърба.
Глутеус-повдигането не е най-доброто упражнение за мъж. По-добре прави напади и варианти на клек за краката.

MI

22.12.07
17:01

мерси за помоща висок сам 155см.
лецевите опори не става ли направо краката ми да са на леглото а тялото на земята

Мнението беше редактирано от Misho280895 на 22.12.07 17:03.

22.12.07
17:26

Легло, стол, маса, шкаф...стават.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.12.07 17:26.

22.12.07
19:32

Сложи и спорт баскетбол или волеибол

MI

22.12.07
20:38

само баскетбола и волейбола ли стават нестава ли например карате аз сам гопочнал още откакто съм започнал с фитнеса

22.12.07
21:00

Съветвам те да спреш с фитнеса и да се насочиш изцяло към каратето, като при това не се опитваш много да мислиш и следваш изцяло инструкциите на тренъора ти, предполага се, че има опит.

Имаш още много да растеш и щом още хормоните ти не ти ‘диктуват’ по-високо тегло, добре е да не се презорваш. Освен това упражнения като някои от тия които си споменал са крайно вредни - ротации с дъмбели например си е чисто трошение на стави, което може да ти създаде проблеми на една малко по-напреднала възраст/още на 20-30 години дори/.

По принцип няма нищо лошо да се занимава човек с фитнес и от по-млад, но проблема е, че се допускат много грешки в техниката на изпълнение на упражненията, които могат сериозно да ти навредят. Подобни неща са неизбежни просто, всеки които се е занимавал по упорито и дълго ще го потвърди.

Така че каратето е супер алтернатива. Ако се занимаваш сериозно ще ти вдъхне самочувствие и ще те научи на много неща. И вече по-късно ако още искаш може да се насочиш към фитнеса.

Нещото което може да направиш обаче е да се поинтересуваш какво трябва да ядеш/повече месо, риба, картофи, пшеница и т.н./ и по колко/нито да гладуваш, нито да преяждаш/ за да улесниш качването на мускули с тренировките. Има информация, може да прочетеш.

Успех

Мнението беше редактирано от tpd на 22.12.07 21:20.

MI

22.12.07
22:00

благодаря за информацията успех и на теб с фитнеса

27.12.07
08:04

Мисля че ти е рано, почни след 1 год качи килограми!

MO

27.12.07
10:38

казано от glavo4a на 27.12.07, 08:04:

Мисля че ти е рано, почни след 1 год качи килограми!

И ръст..  ти си метър и половина а и едва на 13 с фитнес да почнеш няма смисъл.. по добре почни спорт някъв и след 2 години започни  фитнес

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1