От пет пъти седмично - на четири или три пъти седмично

VE

23.12.07
08:26

Здравейте.Тренирам вече от доста време.Пробвал съм няколко тренировъчни сплита.В началото тренирах 3 пъти седмично,след това покачих на 4, а сега от скоро тренирам 5 пъти.Според вас има ли смисъл от 5 пъти тренировки в седмицата?Целта ми е покачване на чиста мускулна маса.Ученик съм и с тези тренировки нямам никакво време, затова мисля да намяла на 4 или 3 пъти.Как смятате, дали ще има ефект или да продължа да тренирам по 5 пъти?

23.12.07
08:52

Аз не съм много опитен, но за мен няма особен смисъл ученик да тренира 5 пъти седмично. Аз тренирам четири и не ми остава почти никакво време. Трябва да ставам много рано, когато имам да уча повечко :) Даже си мислех да мина на 3 пъти в седмицата, но това евентуално след 1-2 месеца. Аз бих ти препоръчал да минеш на 4 пъти в седмицата. Ефектът според мен ще си е същия. Ти си предценяваш :) Както казах не съм много опитен, изчакай и други мнения ;) Успех

23.12.07
08:53

Всичко е до сплит,комбиниране на групите и тн.Ти можеш и по 6 пъти да тренираш.
На върпоса сега-не е проблем да намалиш посещенията.

Мнението беше редактирано от Финдо на 23.12.07 08:54.

23.12.07
10:42

Ми тренираи през ден,като в 1ден може да тренираш 1голяма и 1малка мусколна група.

23.12.07
10:59

Зависи с какъв стаж си, как се възстановяваш - как се храниш, какви добавки взимаш, сън и т.н. Иначе вариантите са много...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1