сплит ръце

NE

23.12.07
11:10

Абе пичове мн го мислех (ма не го измислих) и реших да ви питам.Начи в момента сплита ми е тридневен
1 гърди бицепс
2 гръб трицепс
3 крака рамо
и в 3те дена права корем
така вапроса ми е следния.Дайте некви идеи за четиридневен сплит в който да наблегна на ръцете.

23.12.07
11:37

1.Ръце
2.Почивка
3.Гърди + предно/средно рамо
4.Гръб + задно рамо
5.Почивка
6.Крака
7.Почивка

ТЮ

24.12.07
09:14

казано от RedWalker на 23.12.07, 11:37:

1.Ръце
2.Почивка
4.Гръб + задно рамо
5.Почивка
6.Крака
7.Почивка

не е много разумно така,
по добре 3. Гръб 4.Гърди

ако го хване мускулната от ръцете, не може да натренира гърдите.

24.12.07
10:13

1.Ръце
2.Гърди
3.Гръб
4.Крака , рамо
5.Почивка

Примерно може така ако желаеш. От 3 на 4 дневен минаваш. Ръцете са ти първи след почивката трябва да имаш сила да ги тренираш добре , а и не мисля, че ако тренираш редовно би имал мускулна треска.

24.12.07
10:18

казано от Тютчев на 24.12.07, 09:14:

казано от RedWalker на 23.12.07, 11:37:

1.Ръце
2.Почивка
4.Гръб + задно рамо
5.Почивка
6.Крака
7.Почивка

не е много разумно така,
по добре 3. Гръб 4.Гърди

ако го хване мускулната от ръцете, не може да натренира гърдите.

Сигурно, ако го хване треска на бицепсът ще може да тренира гръб?Пробвай това, което казах и ще се убедиш, че не си прав.

24.12.07
11:14

Принципно не бих започнал сплита с ръцете, но нали са му изоставащи... Според мен няма значение дали гърдите или гърба ще са в ден 2, тъй като ръце означава бицепс и трицепс и треската може да е и на двата мускула -  така се ощетява която и да е от двете мускулни групи (гърди/гръб) във втория тренировъчен ден.

KA

24.12.07
12:12

Добре щом ще тренира 4 дена, защо не направи както казахте на мен, а тоест ден1,2 да тренира сряда да почива и четвъртък и петък да продължи?

24.12.07
12:26

казано от KaL4y на 24.12.07, 12:12:

Добре щом ще тренира 4 дена, защо не направи както казахте на мен, а тоест ден1,2 да тренира сряда да почива и четвъртък и петък да продължи?

Принципно може, но той иска да акцентира на ръцете и затова се даде предложение да се изтеглят в началото на сплита. Щом ден 1 е само за ръце (бицепс+трицепс), хубаво е следващия ден да е почивка или крака. Би могло да се направи и 4-дневен сплит:
1.Ръце
2.Крака
3.почивка
5.Гръб
6.Гърди
7.почивка
Като гърба и гърдите могат да се сменят според зависи.
Но по-добре е варианта на RedWalker.

NE

24.12.07
12:41

момчета мерси на сички дали мнението си. спрях се на следния вариант
пон бицепс,трицепс
втортник крака
сряда почивка
четвартак гърди,предно , средно рамо
петак гръб , задно рамо , трапец
ще го праобовам и ще видя дали при мен ще действа ;) по-здрави :)

24.12.07
13:53

казано от MOHCTAPA на 24.12.07, 12:26:

казано от KaL4y на 24.12.07, 12:12:

Принципно може, но той иска да акцентира на ръцете и затова се даде предложение да се изтеглят в началото на сплита. Щом ден 1 е само за ръце (бицепс+трицепс), хубаво е следващия ден да е почивка или крака. Би могло да се направи и 4-дневен сплит:
1.Ръце
2.Крака
3.почивка
5.Гръб
6.Гърди
7.почивка
Като гърба и гърдите могат да се сменят според зависи.
Но по-добре е варианта на RedWalker.

Именно за това говоря, когато се стремиш да акцентираш на нещо го тренираш по тежко него, но за да стане това трябва да има стабилна почивка, че да може да се възтанови и да е на 100% готово за работа за сметка на другите групи.

24.12.07
21:01

казано от neymorniq на 24.12.07, 12:41:

момчета мерси на сички дали мнението си. спрях се на следния вариант
пон бицепс,трицепс
втортник крака
сряда почивка
четвартак гърди,предно , средно рамо
петак гръб , задно рамо , трапец
ще го праобовам и ще видя дали при мен ще действа ;) по-здрави :)

мисля че е разумен изборат ти ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1