Косите коремни мускули

ТЮ

26.12.07
12:25

Интересуват ме ползите и недостатъците на тренирането на косите коремни мускули, желая някой да ме информира.

Какво ще се случи с талията ми, ако почна да ги тренирам?

26.12.07
13:11

Тренирането на който и да е мускул недостатъци няма. Какво очакваш да се случи с талията ти?

Мнението беше редактирано от G33K на 26.12.07 13:11.

26.12.07
13:35

Чел съм, че някои културисти не ги тренират, защото според тях това уголемява талията.Дали е вярно или не ще каже някой по опитен.Лично за мен не си струва да се тренират освен ако нямаш състезателни цели.

26.12.07
15:56

казано от RedWalker на 26.12.07, 13:35:

Чел съм, че някои културисти не ги тренират, защото според тях това уголемява талията.Дали е вярно или не ще каже някой по опитен.Лично за мен не си струва да се тренират освен ако нямаш състезателни цели.

А’бе тренираи ги,ама не с тежести че нали и те са мускол които ако тренираш с тежест наистина ша порасне :-)

Аз тренирам редовно косите коремни мускули, въпреки че наистина има реален риск от увеличение на талията. По-скоро това е факт при мен, но съм избрал да ги тренирам, защото играят много важна (в моите очи) роля в ежедневието, а и в самите тренировки. Да чукна на дърво, сецвания нямам, достатъчно устойчив съм при всякакви вдигания на тежести или предмети.

Субективно решение е, но нетренирането на даден мускул е грешка за мен, още повече при доводи, че той е мускул паразит или просто не се използва.

26.12.07
16:06

Как да ви кажа...мене супер много ме кефи да ги тренирам косите коремни мускули.Чайника ми е едно от любимите упражнения за корем.Не се притеснявам,че щели да пораснат...хич.То да не расте с 5 сантиметра на тернировка,че да ми стане еди колко си голямо...
Правя чайник с 20кг и съм доволен.Харесва ми как изглежда очертан корема,някак си придава формата.

26.12.07
16:19

Кои са тези коси коремни мусколи?

26.12.07
16:49

Ако мускула растеше толкова лесно от 1 упражнение, да кажем 2 пъти седмично, нали ръцете ви щяха да са по 60-70 сантиметра след всичките изтезания на които ги подлагате ... а и за кой ли път се удивлявам как може това да притеснява някой, предвид това колко зле изглежда прекалено тясната талия(а при един добре развит мъжки гръден кош и ръст около 1,80 примерно талия от 80-85 определено е минимума, по-малко просто изглежда много смешно.. доста такива съм ги гледал по улиците и не мога да им се начудя).

ТЮ

26.12.07
16:54

Съгласен съм, той арнолд е така и изглежда като недъгавец, но аз съм 165 сантиметра и ми е 81 талията

26.12.07
16:56

@G33k
Не разсъждаваш правино.Прави разлика в големината на косите коремни мускули и значението им и значението на бицепс,трицепс,предмишница,брахиалис.Има разлика нали?И според тебе голям ли ще изглежда 150 гръб с 140 талия?Ест, че не.За да се набива на очи гръб, трябва да има едно 30-40 см разлика.Тоест на човек 1,80 с 120-25 гръб 85 талия е напълноо достатъчнo.

27.12.07
07:29

ДА бе  няма  да ти  личи гърба  друг пат!Всеки мускол е важен нз кво толко  як има в  тая танка  талия според мен е много е  по красиво да  имаш изпакваща  преса !!

BU

04.01.08
01:59

абе и аз съм за красива преса :) гърба пак ще си личи.

Всъщност,като се замисля не е необходимо да тренираш косите за да изкараш красива преса..аз лично слабо съм ги тренирал и то преди време сега не им обръщам внимание.А и  талията ти или ще е широка или не както и раменете е ген..не съм чул някой да казва,че ако не тренираш коси коремни мускули ще имаш тънка талия..мойте са слаби а талията ми си е големичка..и все по голяма ще става : )))

казано от Димитър Михайлов на 26.12.07, 15:59:

Аз тренирам редовно косите коремни мускули, въпреки че наистина има реален риск от увеличение на талията. По-скоро това е факт при мен, но съм избрал да ги тренирам, защото играят много важна (в моите очи) роля в ежедневието, а и в самите тренировки. Да чукна на дърво, сецвания нямам, достатъчно устойчив съм при всякакви вдигания на тежести или предмети.

Субективно решение е, но нетренирането на даден мускул е грешка за мен, още повече при доводи, че той е мускул паразит или просто не се използва.

Косите коремни мускули в никакъв случай не са паразити.Даже напротив,наистина участват активно те са част от “ядрото” на тялото и както корема,долната част на гърба(и още едни мускули,които забравих) увеличават атлетичността на тялото..
Въпросът е дали ако ги тренираме с тежко,ще пораснат на ширина..ще изглеждате като пясъчен часовник : ))...но поне според мен ако се тренират умерено и със собствено тегло,защо да не ги тонизираме и повишим издръжливостта ?

И в двата случая няма да сгрешите.Никой няма да ги забележи и да тръгне да ви сочи с пръст...

Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.01.08 04:36.

Косите коремни преси са детайл който много дърпа напред цялостния изглед на тялото. На състезание може да вземеш доста пози с този детайл. Голям фен съм им, но в момента не са ми приоритет.

BU

04.01.08
11:02

казано от Тютчев на 26.12.07, 12:25:

Интересуват ме ползите и недостатъците на тренирането на косите коремни мускули, желая някой да ме информира.

Какво ще се случи с талията ми, ако почна да ги тренирам?

Извинявай,толкова се загледах в отговорите,че не обърнах внимание какво всъшност питаш.
Нищо няма да стане на талията ти..аз лично немога да се изкажа компетентно,но като ти гледам поста искаш мнения и само това мога да ти дам:

-”плочките” придобиват прибрана/дълбока форма
-ако талията ти все пак се разшири малко,лошо няма тъкмо гърба ще изглежда по естесвено и ще завършва по надолу към ханша а не в талията като при мен. :)
-и после знам ли те как изглеждаш и какво ще се получи в крайна сметка.всеки случай няма да сбъркаш ако ги тренираш...не боли : ))

04.01.08
13:44

Не ги тренирам.Аз съм фен на тяло тип “Амфора” - тясна талия , широк гръб.Но за професионален културист е задължително да тренира всички мускули , пък и може да ги тренираш през 2 седмици

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1