фитнес за средна възраст

28.12.07
17:18

Здравейте.на 42години съм и се захванах  от два месеца да се занимавам с фитнес.Използвам тридневна програма-гърди,бицепс,гръб,трапец и трицепс с  крака и рамена.всеки свободен ден сутрин въртя колело и спазвам нормална диета.Въпросът ми е добре ли е на тази възраст да се натоварвам с тежести като се има предвид че имам дискова херния макар че не правя клекове.Засега нямам проблеми и се чувствам добре.Тренирам в домашни условия само със свободни тежести като имам почти всичко което е нужно.Не използвам никакви добавки.Възможно ли е да постигна някакво физическо оформяне на тялото на тази възраст и доколко мога да се натоварвам.Благодаря  предварително за съветите.

28.12.07
17:25

Може да  го постигнеш разбира се с  труд и добар  хранителен режим !!

28.12.07
17:34

благодаря ти за съвета .три пъти в седмицата достатъчно ли е като тренировка?

28.12.07
17:55

Напълно достатъчно. Трябва да внимаваш с хернията и за целта ползвай колан колкото и да са малки тежестите. Калцирало ли е е мястото добре, какво казват докторите? С необходимите уреди и в домашни условия се постига същото, което и в залата, дори се губи по-малко време. Важно е да следиш и какво ядеш, защото не че нещо, но след 40 и метаболизма не е като на 20. Колело е прекрасно, че имаш у вас - карай сутрин на гладно по 20-30 мин. или след тренировка 20-ина мин. Недей тренира обаче след кардио.

30.12.07
07:34

И аз да добавя съвет но първо поздрави, че си се захванал.Ина 60 пак би имало резултат а по-хубаво и подмладяващо нещо от спорта няма но ти сам ще се увериш само да си постоянен.
Та значи да добавя аз като съвет за всеки случай щом имаш дискова херния да стягаш корема (вероятно го знаеш това но пак да кажа :) ) и да внимаваш с ушржненията при които има флексия в кръста. Дръж се и успех :)

31.12.07
06:16

Благодаря ти за съвета.При упражнения които има някакво натоварване на кръста слагам колан като го стягам доста здраво и така горе долу се предпазвам от травми.Тренирах два месеца три дена един след друг по групи но сега преминах пак по групи но през ден общо три дена.Много ме уморяваше първия вариант.Сега в свободните дни въртя колелото сутрин рано и се чувствам превъзходно целият ден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1