27.12.07
22:51
Здравейте :)
И така след близо 2 месеца прекарани в басейн и 2 в фитнес залата(не чак толкова редовно обаче) свалих-от 95 кг на 82-83. Чувствам се страхорно от това че съм по лек,но това чувство спира до тук.Тялото ми е умазнено все още имам доста мазнини в коремната област(разбирасе по малко от преди но все още са доста) ръцете и краката,за мускулна маса да не говорим мъча се на щангите в залата като куче с кокал :) Просто ми писна и реших да задам въпроси направо не като питам от тук оттам и да правя нещата по неправилен начин.Та,трябва ми програма,но само с нея няма да се размина,предложете ми някакви добавки(да са добри,парите ще се мъча са си ги осигурявам) и предложение за хранителен режим(който не винеги ще спазвам просто зимата е трудно да се спазва какавто и да е режим,поне за мен).Не искам да свалям много се пак сам 184см висок 82-83 кг 15 год.Искам да се отърва от мазнините по тялото си искам да подобра издражливоста си и да придобия маса.Знам ,че ще трябва да положа мн усулия но знам че ще си заслужава :)
Нямам претенции като брой на дните в който да тренирам(най ефикасния варянт е за предпочитане) както казах за добавки също някак ще скалапя парите такаче предложете добри продукти и остана само да Благодаря да всички който ще се отзоват и ще ми помигнат за да мога да постигна целта си :)
А направи ли си труда да се поразровиш из сайта? Не си, е предлагам ти тази възможност + съвета да не питаш още за добавки, а поне след половин, една година. Започнеш ли направо с тях какво развитие ще очакваш след време? Ето и “литературата”:
1. http://www.bb-team.org/articles/diets
2. http://www.bb-team.org/fitness/workouts
3. http://www.bb-team.org/articles/supplements
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.12.07 21:49.
28.12.07
11:34
ако искаш пробвай тази програма като за начинаещ мисля че става за мен беше много добра
1.гърди корем
2.Гръб
3.Раце
4.Рамене корем
5.Крака
6.Почивка
7.Почивка
28.12.07
12:09
Моя съвет е да работиш за мускулна маса сега. Така ще изградиш и мускул под останалата мазнина. След тези 3-4 месеца работа само за функционална мускулна маса можеш пак да доизчистваш. За програмите те ориентираха вече - сайта.
казано от Misho280895 на 28.12.07, 11:34:
ако искаш пробвай тази програма като за начинаещ мисля че става за мен беше много добра
1.гърди корем
2.Гръб
3.Раце
4.Рамене корем
5.Крака
6.Почивка
7.Почивка
тва е всичко но не и сплит за начинаещ
казано от ^MaD^ на 28.12.07, 12:16:
казано от Misho280895 на 28.12.07, 11:34:
1.гърди корем
2.Гръб
3.Раце
4.Рамене корем
5.Крака
6.Почивка
7.Почивкатва е всичко но не и сплит за начинаещ
Категорично - Да. Понякога направо се чудя как е възможно да се развяват подобни съвети по форумите.. Току виж някой се залъгал по тва неадекватно предложение.
Начинаещ с такава тренировка?Мъка, мъка..Започни с нещо стандартно гърди+трицепс, гръб+бицепс, рамо+крака и тн.Виж и сайта има много примерни програми.
28.12.07
19:38
аве аз бях с таз програма при стаж половин година и ми беше много добре
казано от Misho280895 на 28.12.07, 19:38:
аве аз бях с таз програма при стаж половин година и ми беше много добре
При толкова стаж, трудно ще уцелиш програма, при която да не ти е добре.
Не е лоша програмата, но не е за начинаещи, надали си извлекъл максималното от нея, а и лесно би претренирал, ако уцелиш непоходящ обем и интензивност на тренировките.
Не разбирам как след гръб ще прави ръце без почивка?5 Дена тренировка за цялото тяло.. без сериозен стаж, сериозна храна тази тренировка не мисля, че би довела до нещо по-добре отколкто четиридневен или тридневен сплит.
Сега ще потърся 3 дневна програма за маса,нали така ? Но аз имам и друг проблем след наднорменно тегло достигнах до желаните килограми 82кг на 185см,но продълавам да имам много мазнинки,тея как да ги махна само с програмата ли,на добавките за сваляне много вяра нямам вие какво ще кажете,а и 3-4 месеца маса нещо допълнително Креатин нещо,но мазнините... Както виждате доста нещица не са ми ясни темите в сайта ги чета,но не откривам нужнада инф(явно нз каде да тарся :) )Благодатя отново на всични отзовали се целта ми е за около 1/2 година поне мазнините от тялото да съм махнал ако не друго...
За да качаваш по-чисто, преспокойно можеш да пиеш Л-карнитин и да си правиш кардио след всяка тренировка - по 20 минутки стига. Недей да наблягаш на истинското чистене сега - 1.защото е по-трудно зимата и 2.защото сега имаш възможност да трупаш маса. Ако разполагаш с велоергометър у вас - сутрин на гладно също по 20-30 минути е добър варинат.