Гръден кош

28.12.07
08:45

здравеите значи имам проблем на 15 години съм и имам малък гръден кош искам да го направя по голям правя пул оувър за него ама не виждам никф ефект плс помогнете

28.12.07
09:12

Ами виж сега, кой знае какво инавативно няма да ти кажа, а само да си тренираш с постоянство. Сподели каква ти е програмата за гърди и ще получиш съвети, ако нещо куца. Да, твърди се че пулоувърът разчеквал гръдния кош...може, но ако това не е истина ти остава да трупаш мускулна маса, а това става с правилни тренировки + правилен хранителен режим, затова най-добре постни и 2-те.

FZ

28.12.07
10:37

казано от FitNeS-MaNqK на 28.12.07, 08:45:

здравеите значи имам проблем на 15 години съм и имам малък гръден кош искам да го направя по голям правя пул оувър за него ама не виждам никф ефект плс помогнете

Друго какво правиш ? От колко време тренираш ?

За да изглежда гръдния ти кош широк трябва всичко по него да ти е на ниво - широки гръдни мускули, големи ромбоиди и латисимуси, широки и масивни рамене. От там идва цялата работа.

28.12.07
17:49

значи тренирам 10 месеца за гърди правя горна и средна лежанка флаис и кофички в момента съм в основен период 92 кг съм гръден кош 110 искам до лятото около 115 да стане :)

31.12.07
12:49

С бягане много се разширява гръдния кош. Имам приятел който рядко влиза в залата но бяга редовно от малък. Гръдния му кош точно , а не мускулатурата е много уголемен. Самата костна структура е развита повече.

31.12.07
14:39

казано от Георги Гайдов на 28.12.07, 12:12:

За да изглежда гръдния ти кош широк трябва всичко по него да ти е на ниво - широки гръдни мускули, големи ромбоиди и латисимуси, широки и масивни рамене. От там идва цялата работа.

Съгласен съм.Пропусна само тясната талия.Към автора 110 гръден кош за 15 годишен е много добре затова не си поставяй толкова високи цели като 5см за 5 месеца.Ако до сега гърба е растял по сантиметър на месец сега нещата няма да са така.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 31.12.07 14:40.

31.12.07
16:10

казано от bluewater на 31.12.07, 12:49:

С бягане много се разширява гръдния кош. Имам приятел който рядко влиза в залата но бяга редовно от малък. Гръдния му кош точно , а не мускулатурата е много уголемен. Самата костна структура е развита повече.

Абсолютно подкрепям това мнение.
Гръдния кош се “отваря” (тоест се разширява напред) при развитие на белите дробове.
Сега е студено, но напролет можеш да включиш спринтови отсечки в седмичната си програма. Къси и средна дистанция (100 и 400 метра). Тъкмо ще стимулираш растежа и на мускулите.

31.12.07
16:15

казано от RedWalker на 31.12.07, 14:39:

казано от Георги Гайдов на 28.12.07, 12:12:

Съгласен съм.Пропусна само тясната талия.Към автора 110 гръден кош за 15 годишен е много добре затова не си поставяй толкова високи цели като 5см за 5 месеца.Ако до сега гърба е растял по сантиметър на месец сега нещата няма да са така.

значи талията ми е 85 но в момента съм в основен период и малко съм поотпуснал корема иначе до към 70 75 мога да я смъкна

01.01.08
02:40

казано от mitaka101 на 31.12.07, 16:10:

Сега е студено, но напролет можеш да включиш спринтови отсечки в седмичната си програма. Къси и средна дистанция (100 и 400 метра). Тъкмо ще стимулираш растежа и на мускулите.

Имаш впредвид че като бягаш стимулираш повече растежа на мускули ли?

01.01.08
08:26

пич ,гръдния кош не може да се разшири - това са 12 чифта ребра . Можеш да развиеш перките и гърдите - тогава се създава  впечатлението че гръдният кош е по - голям. Това можеш да го направиш със стандартните упражнения за гръб и гърди .

01.01.08
14:08

Чувал съм от някъде,че гръдният кош се разширявал от клекове,ама дали е вярно незнам
Честита нова година !!!

DE

01.01.08
14:12

гледал съм филм със Арнолд, където самият той казва да се прави пуловър в суперсерия със клек. Обясняваше, че тогава нивото на тестостерона е било най-голямо и това спомага разширяването. На самият него му било помогнало много в развитието на гръдния кош.

01.01.08
15:55

казано от mitaka101 на 31.12.07, 16:10:

казано от bluewater на 31.12.07, 12:49:

Абсолютно подкрепям това мнение.
Гръдния кош се “отваря” (тоест се разширява напред) при развитие на белите дробове.
Сега е студено, но напролет можеш да включиш спринтови отсечки в седмичната си програма. Къси и средна дистанция (100 и 400 метра).

И аз поткрепям тези 2 мнения като неизключиме тренировките в залата и качествената храна ;-)

MO

01.01.08
17:42

казано от Cvetelin Stoyanov на 31.12.07, 13:34:

плуване.. ;-)

Ако се стремиш само гръдния кош определено плуване :)!

02.01.08
10:13

казано от Mothefucker на 01.01.08, 17:42:

казано от Cvetelin Stoyanov на 31.12.07, 13:34:

плуване.. ;-)

Ако се стремиш само гръдния кош определено плуване :)!

+1, подкрепящ това твърдение. Тичането също е алтернатива ако се съсредоточиш в/у правилното дишане, дълбокото поемане на въздух, плавното издишане и т.н. Това за разширяването на самите междуребрени пространства. За пуулоувъра не съм много сигурен, трябва техтиката да е много специфична - на мен лично ми се случва да го усещам в перките, а друг път - в канала м/у ребрата. Колкото до разширяването на гръдния кош - подкрепям мнението на МОНСТАРА, респективно на Георги Гайдов - с времето, с развитието на мускулите в горната част на тялото ще ти стане голям гръдния кош. Лично мой съвет е да тренираш интензивно горната част на гърдите - получава се едно “разливане” на мускула към рамото и ключицата, което наистина придава завършен и внушителен вид на гръдния кош. За задната част - давай задно рамо и горен скрипец/набирания с широк хват (раменете са един от главните фактори да изглеждаш “голям” в гръб, повече отколкото самата гръбна мускулатура, поне според мен). Успех в новата година!!

02.01.08
18:10

Аз лично веднъж гледах Недик и там некав пич се обади със същия проблем и госта на Недик не си спомням кой беше точно каза упражнение за разширяване.Значи всяка сутрин по 15-20 мин да дишаш дълбоко като си хващаш отзад рацете и прибираш рамената колкото можеш на зад.Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1