28.12.07
08:45
здравеите значи имам проблем на 15 години съм и имам малък гръден кош искам да го направя по голям правя пул оувър за него ама не виждам никф ефект плс помогнете
Ами виж сега, кой знае какво инавативно няма да ти кажа, а само да си тренираш с постоянство. Сподели каква ти е програмата за гърди и ще получиш съвети, ако нещо куца. Да, твърди се че пулоувърът разчеквал гръдния кош...може, но ако това не е истина ти остава да трупаш мускулна маса, а това става с правилни тренировки + правилен хранителен режим, затова най-добре постни и 2-те.
28.12.07
10:37
казано от FitNeS-MaNqK на 28.12.07, 08:45:
здравеите значи имам проблем на 15 години съм и имам малък гръден кош искам да го направя по голям правя пул оувър за него ама не виждам никф ефект плс помогнете
Друго какво правиш ? От колко време тренираш ?
28.12.07
12:12
За да изглежда гръдния ти кош широк трябва всичко по него да ти е на ниво - широки гръдни мускули, големи ромбоиди и латисимуси, широки и масивни рамене. От там идва цялата работа.
28.12.07
17:49
значи тренирам 10 месеца за гърди правя горна и средна лежанка флаис и кофички в момента съм в основен период 92 кг съм гръден кош 110 искам до лятото около 115 да стане :)
С бягане много се разширява гръдния кош. Имам приятел който рядко влиза в залата но бяга редовно от малък. Гръдния му кош точно , а не мускулатурата е много уголемен. Самата костна структура е развита повече.
казано от Георги Гайдов на 28.12.07, 12:12:
За да изглежда гръдния ти кош широк трябва всичко по него да ти е на ниво - широки гръдни мускули, големи ромбоиди и латисимуси, широки и масивни рамене. От там идва цялата работа.
Съгласен съм.Пропусна само тясната талия.Към автора 110 гръден кош за 15 годишен е много добре затова не си поставяй толкова високи цели като 5см за 5 месеца.Ако до сега гърба е растял по сантиметър на месец сега нещата няма да са така.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 31.12.07 14:40.
казано от bluewater на 31.12.07, 12:49:
С бягане много се разширява гръдния кош. Имам приятел който рядко влиза в залата но бяга редовно от малък. Гръдния му кош точно , а не мускулатурата е много уголемен. Самата костна структура е развита повече.
Абсолютно подкрепям това мнение.
Гръдния кош се “отваря” (тоест се разширява напред) при развитие на белите дробове.
Сега е студено, но напролет можеш да включиш спринтови отсечки в седмичната си програма. Къси и средна дистанция (100 и 400 метра). Тъкмо ще стимулираш растежа и на мускулите.
31.12.07
16:15
казано от RedWalker на 31.12.07, 14:39:
казано от Георги Гайдов на 28.12.07, 12:12:
Съгласен съм.Пропусна само тясната талия.Към автора 110 гръден кош за 15 годишен е много добре затова не си поставяй толкова високи цели като 5см за 5 месеца.Ако до сега гърба е растял по сантиметър на месец сега нещата няма да са така.
значи талията ми е 85 но в момента съм в основен период и малко съм поотпуснал корема иначе до към 70 75 мога да я смъкна
01.01.08
02:40
казано от mitaka101 на 31.12.07, 16:10:
Сега е студено, но напролет можеш да включиш спринтови отсечки в седмичната си програма. Къси и средна дистанция (100 и 400 метра). Тъкмо ще стимулираш растежа и на мускулите.
Имаш впредвид че като бягаш стимулираш повече растежа на мускули ли?
пич ,гръдния кош не може да се разшири - това са 12 чифта ребра . Можеш да развиеш перките и гърдите - тогава се създава впечатлението че гръдният кош е по - голям. Това можеш да го направиш със стандартните упражнения за гръб и гърди .
Чувал съм от някъде,че гръдният кош се разширявал от клекове,ама дали е вярно незнам
Честита нова година !!!
01.01.08
14:12
гледал съм филм със Арнолд, където самият той казва да се прави пуловър в суперсерия със клек. Обясняваше, че тогава нивото на тестостерона е било най-голямо и това спомага разширяването. На самият него му било помогнало много в развитието на гръдния кош.
казано от mitaka101 на 31.12.07, 16:10:
казано от bluewater на 31.12.07, 12:49:
Абсолютно подкрепям това мнение.
Гръдния кош се “отваря” (тоест се разширява напред) при развитие на белите дробове.
Сега е студено, но напролет можеш да включиш спринтови отсечки в седмичната си програма. Къси и средна дистанция (100 и 400 метра).
И аз поткрепям тези 2 мнения като неизключиме тренировките в залата и качествената храна ;-)
01.01.08
17:42
казано от Cvetelin Stoyanov на 31.12.07, 13:34:
плуване.. ;-)
Ако се стремиш само гръдния кош определено плуване :)!
казано от Mothefucker на 01.01.08, 17:42:
казано от Cvetelin Stoyanov на 31.12.07, 13:34:
плуване.. ;-)
Ако се стремиш само гръдния кош определено плуване :)!
+1, подкрепящ това твърдение. Тичането също е алтернатива ако се съсредоточиш в/у правилното дишане, дълбокото поемане на въздух, плавното издишане и т.н. Това за разширяването на самите междуребрени пространства. За пуулоувъра не съм много сигурен, трябва техтиката да е много специфична - на мен лично ми се случва да го усещам в перките, а друг път - в канала м/у ребрата. Колкото до разширяването на гръдния кош - подкрепям мнението на МОНСТАРА, респективно на Георги Гайдов - с времето, с развитието на мускулите в горната част на тялото ще ти стане голям гръдния кош. Лично мой съвет е да тренираш интензивно горната част на гърдите - получава се едно “разливане” на мускула към рамото и ключицата, което наистина придава завършен и внушителен вид на гръдния кош. За задната част - давай задно рамо и горен скрипец/набирания с широк хват (раменете са един от главните фактори да изглеждаш “голям” в гръб, повече отколкото самата гръбна мускулатура, поне според мен). Успех в новата година!!