30.12.07
22:13
Решил съм пак за маса да работа ...
събота и неделя ще почвам плуване (към края на януари)
искам да кача маса възможно най-бързо, но чисто. Измислих този вариант на тренировка:
1-ви ден :
гърди, бицепс, трицепс, предмишница
2-ри ден:
гръб, рамо, трапец, корем
3-ден почивам
4-ден = 1-ви ден
5ден = 2-ри ден
Крака не са ми нужни да тренирав защото от плуването ще е достатъчно тва натоварване...
Приятелите ми викат, че се претоварвам така, аз имам сила да го поема това. Ще стане ли по бързо така или нищо няма да направа ... Дайте компетентен съвет :)
30.12.07
22:22
Приятелите ти са прави. Много ще ти дойде това. Карай по 3-4 тренировъчен сплит. Има доста в сайта.
казано от iliadimo на 30.12.07, 22:13:
Крака не са ми нужни да тренирав защото от плуването ще е достатъчно тва натоварване...
Краката щели да се товарят достатъчно от плуването, а гърба, раменете и ръцете няма, така ли? По тази логика и тях не трябва да тренираш.
казано от iliadimo на 30.12.07, 22:13:
искам да кача маса възможно най-бързо, но чисто.
Няма такава история - или качваш бързо и с малко/повечко мазнини или нещата стават бавно, зависи от храненето най - вече.
Предполагам си начинаещ? Първо, от личен опит - плуване+маса = забрави просто. Плуването може да е великолепен спорт, и той е, но именно защото изтощава системно цялото тяло, по начин по койно би го изтощила една тежка кардио тренировка. А всеки ще ти каже, че с много кардио каквато и да ти е тренировката и режима на хранене трудно ще качиш маса. За плуването това важи с особена сила, защото това е единствената аеробна тренировка, в която участват активно всички мускулни групи.
Та! Иначе по фитнес часта: Ако си решил да тренираш по тази схема - вземи я смени малко
Понеделник: почивка
Вторник: почивка
Сряда: Гърди и корем + предно/странично рамо
Четвъртък: Гръб и крака + задно рамо
Петък: почивка
Събота: плуване
Неделя: плуване
Ръцете ще растат доволно и без директно натоварване, краката просто трябва да ги включиш, освен ако на това плуване не правиш дължини само с дъска в ръце (което пак няма да ти направи краката големи, а точно обратното - стегнати, издръжливи, но малки). Предмишница и трапец също няма нужда. Ориентирай се към лег и кофи за гърди, набирания и тяга/чукове - за гръб, вис и коремни от обратен наклон - за корем, и клекове и повдигания на пръсти - за крака. Успех и гледай да не каталясаш на втория месец.
2 пъти седмично да тренираш мускулните групи е меко казано неуместно. Също така не може да остане гърди+бицепс+ трицепс; а също така тежичко идва и гърба с цялото рамо и трапеца. Разбий нещата и включи краката в тренировките. Нещо такова опитай:
1.Гърди
2.почивка
3.Гръб+задно рамо и трапец
4.почивка
5.бицепс+трицепс
6.почивка
7.Крака+предно и средно рамо
ПС: гърдите и гърба може да си сменят мястото.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.01.08 12:10.
мерси за мненията.
А може ли тогава по следния начин:
1-ви ден - гърди, бицепс, корем
2-ри ден - почивка
3-ти ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
4-ти ден - почивка
5-ти ден - рамо, крака, корем
6-ти ден - плуване
7-ми ден - плуване
Така добре ли е?
03.01.08
22:44
Да, добре е.
03.01.08
23:29
казано от iliadimo на 03.01.08, 22:43:
мерси за мненията.
А може ли тогава по следния начин:
1-ви ден - гърди, бицепс, корем
2-ри ден - почивка
3-ти ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
4-ти ден - почивка
5-ти ден - рамо, крака, корем
6-ти ден - плуване
7-ми ден - плуванеТака добре ли е?
Тая програма (без плуването ест) я има в изданието :)