Шортите на Winnie

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.01.08
13:47

Здравейте!
Започвам новата година с нов дневник.  Днес се снимах, ужас, потресена бях от гледката. Това не бях аз :shut: Снимките няма да ви ги покажа сега, а живот и здраве успоредно с тези, които ще направя напролет, обута в шортите :-) . Не съм слагала къси гащи, откакто бях на 16 години и тренирах при Валя Жекова. Между другото, от нея също знам, че ” мускОла гори мазнината около себе си”.
В момента теглото ми е 57 килограма. Мерките:
ханш - 92 см
талия - 68 см
гръдна - 92 см
бедро - 56 см
над коляното - 38 см
бицепс отпуснат - 28 см
Погледнато реално, не съм кой знае колко уголемена, но АЗ не се харесвам и е време да поработя върху и за себе си.
Целта е постигането на релефни крака и ръце, доколкото е възможно. Искам и да избегна прекалено отслабване в гръдната и ханшовата обиколка. Затова ще експериментирам с начин на трениране, обсъждан във форума, а именно high volume training. Все още обмислям тренировъчната програма. Кардиото ще правя в отделни дни.  Ясно, че с краката ще тренирам единични серии с безброй повторения, с ръцете - също. Добър вариант ми се струва “силова” тренировка 2 пъти + 2 пъти кардио седмично. Но как да си запазя задника...с извинение. Винаги си заминава, а аз си го искам.
Храненето ще бъде РБР - 40/40/20 - с не повече от 1600-1700 кал. Засега - без  добавки!
Ами, пожелавам си успех, пожелайте ми и вие ;-P

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.05.08 08:30.

03.01.08
14:02

Първо да ти пожелая успеха, който си изпроси ;) Не мисля, че ще ти е трудно да влезеш във форма, преломния момент ще е стоплянето на времето.  За съжаление дупето няма как да го спасиш от повсеместното клане :) И моята приятелка го гледа жално, но... това е положението. Проблемът е, че тия 56см от бедрото, докато се оформят, това значи ханшът и гръдната обиколка да паднат също с толкова, ако не и повече (зависи от гена, къде трупаш повече мазнини). Ако не тренираш дупето ще избегнеш допълнителното му отслабване от силовите тренировки, но мисля, че ефектът ще е минимален. Още веднъж - успех и не се притеснявай, важното е шортите, Санчо, шортите :D

03.01.08
14:53

Успех и ще чакам на пролет да видя шортите ;) ;) ;)

03.01.08
15:02

казано от ®ion на 03.01.08, 14:02:

. Ако не тренираш дупето ще избегнеш допълнителното му отслабване от силовите тренировки, но мисля, че ефектът ще е минимален. Още веднъж - успех и не се притеснявай, важното е шортите, Санчо, шортите :D

Мерси, първо, за окураженията! :-)
Орион, аз пък мисля друга тактика да прилагам за задните си части. Ще взема да ги тренирам както гърдите и гърба - по-тежко и с по-малко повторения, специално с упражнения за глутеуса. Дали пък няма да понтрупам повечко мускулчета там? По пътя на логиката би трябвало...дано. Така, като ме видят хората в гръб, няма да ме мислят за мъж под прикритие, обут в шорти на всичкото отгоре :lol:

03.01.08
15:39

Е, с мускули визията може и да се запази, ама имах предвид на пипане да си съхрани консистенцията :D Ако за мъжете важи онова “...да ти говорят зад гърба... като се обърнеш, да мълчат”, то при жените спокойно може да се преправи на “в гръб да ме мислят за квото искат, важното е като се обърна да им изтекат очите” :D

03.01.08
20:07

Все още обмислям тренировъчната програма. Кардиото ще правя в отделни дни.  Ясно, че с краката ще тренирам единични серии с безброй повторения, с ръцете - също. Добър вариант ми се струва “силова” тренировка 2 пъти + 2 пъти кардио седмично. Но как да си запазя задника...с извинение. Винаги си заминава, а аз си го искам.

Имам някои препоръки към бъдещата ти програма:
1)не ми харесва идеята за кардио в отделни дни - първите 20 минути на кардиото няма да гориш мазнини;
2)има си граници дори на “безбройните” повторения. Започни с 50 да речем;
3)уточни къде точно най-много трябва да сваляш - например сега подозирам, че става въпрос за бедрата в горната част, но къде по-точно (отвътре или отзад или на “бричовете”);
4)уточни кои са следващите по важност цели и ги степенувай и напиши;
5)дай една снимка да преценим за себе си кое според нас е най-важно;
6)някакви здравословни ограничения има ли? В смисъл кръвно, сърцето, травми ?
Поздравления, че започваш от януари - повечето жени идват през май и искат до юни да са готови за снимка :)

04.01.08
07:45

“1)не ми харесва идеята за кардио в отделни дни - първите 20 минути на кардиото няма да гориш мазнини; “
Ами ако е сутрин на гладно до горене на мазнините доста преди 20тата  минута  :)

04.01.08
08:29

казано от mitaka101 на 03.01.08, 20:07:

Имам някои препоръки към бъдещата ти програма:
1)не ми харесва идеята за кардио в отделни дни - първите 20 минути на кардиото няма да гориш мазнини;
2)има си граници дори на “безбройните” повторения. Започни с 50 да речем;
3)уточни къде точно най-много трябва да сваляш - например сега подозирам, че става въпрос за бедрата в горната част, но къде по-точно (отвътре или отзад или на “бричовете”);
4)уточни кои са следващите по важност цели и ги степенувай и напиши;
5)дай една снимка да преценим за себе си кое според нас е най-важно;
6)някакви здравословни ограничения има ли? В смисъл кръвно, сърцето, травми ?
Поздравления, че започваш от януари - повечето жени идват през май и искат до юни да са готови за снимка :)

Митак, здрасти! Вземам под внимание всичко, което пишеш и ще ти отговоря на въпросите и препоръките.
1) Честно казано и на мен не ми допада кардиото да е в отделни дни, но не мога да формулирам докрай нещата и затова така реших. По принцип се водя от дневника на Козуначето и там тренировките и са 2 пъти в седмицата. Затуй реших, че и аз така ще ги правя + още 2 кардио. Но пък от друга страна, имам време да тренирам дори всеки ден, защо да не го направим по-различно. Към ИВО - Иво, не ми се иска да правя кардио на гладно по две причини: трябва да стана най-късно в 6.00, за го свърша като хората; много огладнявам след това и цял ден ям ужасно много. По-добре е тренировката да е следобеда. За мен де. Пък и тогава детенцето спи и не ми пречи.
2) За повторенията ОК. Аз вчера си направих една малка загрявка с нещо като кръгова тренировка, с редуващи се горни и долни мускулни групи. Клекнах си 50 пъти, после - бицепсово, плиета 50 - трицепси, напади 2х30 - рамене...т.н. накрая корем и чесно казано доста се изморих. Клековете, плиетата и нападите ги правих без тежести. Но това беше само като предястие, истинските тренировки започват от понеделник :-)
3) и 4) Бедрата в горната част са най-зле, не е трудно да сетиш по огромните обиколки. Ами по цялата им обиколка, нямам бричове. Значи - отпред, отзад, отвътре и ...навсякъде. Ще видиш  :cheese: После са ръцете около трицепса. Паласките встрани и отзад на кръста. Тези паласки ми увеличават и талията. Оставям ги на последно място, защото ще отслабнат на ход, както и корема. Но няма да е зле и да ги затегнем. Тези бебета ме деформираха тотално в поясната област.
5) Ще ти пратя снимки на лични :) Не искам на този етап да се показвам на цялата аудитория. По-нататък ще ги покажем заедно с “хубавите”.
6) Нямам никакви здравословни проблеми -кръвно 90/50, пулс 50-60 в покой. Нямам травми, освен гадния кръст, дето ме наболява. Но  не ме притеснява особено. Дори, имам чувството, че от раздвижването от тренировката се повлиява добре, с малко повече стречинг пък съвсем ми минава.
Ами, това е засега. Хубав ден.

04.01.08
08:35

Може би да, а може би не. Зависи от вечерята и други фактори. По принцип си прав, но има и по-добро време за кардио:когато кардиото е след упражнения изчерпали гликогена в мускулите под мастните депа гарантирано ще гори мазнини веднага. И то от желаните места най-вече.

04.01.08
09:20

Мила Уини - моето кардио е след всяка тренировка. А и се старая да съм в залата 4 пъти в седмица, в краен случай - 3 пъти. Колко беше висока? Мога само да кажа - блазе ти за дупето. Де да имах проблемите ти с ханша.... Успех с новия дневник! Това с шортите е много хубава идея :-)))) Не мислиш ли че малко преувеличаваш “трагичността” на фигурата си - съдейки по предходни снимки и изписаните мерки, ми се струва, че си в доста добра форма. Уви в тез студове тялото яко се съпротивлява - мен и много на сън ме тегли. Много ми е любопитно какво ще се случи при активно трениране както досега и когато се стопли времето - да кажем април, май месец? Дали ще губим повече килограми, дали ще имаме сила и енергия?

04.01.08
09:52

Козуначе, ниско същество съм, 1,64 само...и всичко ми се лепи!
Ех, не съм зле, хич дори не съм, но не ставам за шорти. Тресат ми се краката. Още по-зле става, когато взема, че отслабна прекалено. Свиват се и се тресат още повече, а задника ми увисва трагично. Точно по тази причина искам така да ги вталя, че да махна сланините от крачкатата, а да напълня глутеусите. С диета не става, пробвала съм неведнъж. Много трудна задачка. На всичкото отгоре искам и тонус на бедрата. Знаеш ли колко ми е трудно да си намеря примерно дамски панталон или дънки с тези мерки. Всички са ми тесни в краката и широки нагоре. Приличам на запасан китаец :lol: Аз затова и не не нося много, много...
Ами заедно със стоплянето на времето, при мен специално става много по-лесно вталяването. Едно, че нямам такъв апетит, второ и самата топлина влияе благотворно. Но за сметка на това, лятото пък не е подходящо време за кардио, не е хубаво за сърцето.Тогава ще се фръцкаме, сега ще тренираме :-)  Както всяко животно, през зимата се топлим с мас :cheese: и е трудно сега да слабеем, но не е невъзможно.
И на мен ми е много сънливо. Мноооого.

04.01.08
10:15

за  краката и задника  защо не се  насочите кам  тичане  ( на патеката в залата де не навунка ) с по- голяма скорост ( вместо да вартите по 30-40 минути с бавно темпо) мога да  кажа много предимства  на високо интензивното  кардио пред нискоинтензивното!! След кратко и интензивно кардио  обаче израсходва предимно ваглехидрати  затова  го правете  когато  в мусколна няма гликоген !!

04.01.08
10:31

казано от Wrestling_pro на 04.01.08, 10:15:

за  краката и задника  защо не се  насочите кам  тичане  ( на патеката в залата де не навунка ) с по- голяма скорост ( вместо да вартите по 30-40 минути с бавно темпо)

Защото жената няма възможност да ходи в зала - гледа си детето (т.е. чети преди да пишеш :coolmad: ).
пЪтеката е добър вариант (дори и с “вЪртенето” - тук сигурно искаш да кажеш ходене), но в случая няма възможност.

Мнението беше редактирано от Грахче на 04.01.08 10:32.

04.01.08
10:43

казано от Grah4e на 04.01.08, 10:31:

казано от Wrestling_pro на 04.01.08, 10:15:

за  краката и задника  защо не се  насочите кам  тичане  ( на патеката в залата де не навунка ) с по- голяма скорост ( вместо да вартите по 30-40 минути с бавно темпо)

Защото жената няма възможност да ходи в зала - гледа си детето (т.е. чети преди да пишеш :coolmad: ).
пЪтеката е добър вариант (дори и с “вЪртенето” - тук сигурно искаш да кажеш ходене), но в случая няма възможност.

Тука  цялата  тема  говорим за  колко повторения да прави  и дали да тренира тежко ?? Прочетох темата и не  видях никаде да пише  че не ходи  на зала  !!Много ми се иска и друго да ти кажа ама  ще си го запаза за мене !!Напротив краткото и интензивно кардио  спестява  време !!тва  че пиша патека  вместо пътека е щото  така ми е  удобно  както виждам си разбрала !!

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 04.01.08 10:45.

04.01.08
10:46

Това е втора тема-дневник на Уини.
Тук е първата: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27836/

Както казах: чети преди да говориш. Аз спирам, защото Уини точно не заслужава да й се разводнява темата.

04.01.08
12:21

Грахче, няма нищо, мила. Никой не е длъжен да чете...
Ето и програмата. Тя ще е малко по-различна, не е седмична, нито двуседмична, а месечна. Разделих в три тренировки отделните групи, според целите на всяка.
1)  корем - крака - ръце - паласки - топяща, с много повторения
2)  гръб - гърди - силова, 3-5 повторения
3)  задно бедро - глутеус - рамене - оформяща, 6 - 10 повторения
В рамките на 1 месец ще се тренира 8 пъти стъпка 1), 4 пъти стъпка 2) и 4 пъти стъпка 3), като тренировките са през ден. Стъпка 1) е през 3 дни, стъпка 2) - през 7 дни, стъпка 3) - през 7 дни също. Ако се наложат върху календар се получават диагонали, аз се опитах да направя нещо подобно, но не успях. След всяка тренировка ще трябва да карам кроса по 20-30 минути.
Тъй, от понеделник започвам със 1). Загрявка с корем, клек, плие, разгъване, абдуктор, аддуктор, “добро утро”, бицепси, трицепси, и още едни интересни упражненийца за талията. Всичко на мах, по 50 повторения, накрая - кардио. Добре ли е?

04.01.08
19:48

По въпроса за каедиото ето научни данни, за да не се говори на изуст: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29980/

04.01.08
20:45

Начи ако правим кардио  сутрин трябва да хапнем нещо малко преди това ( като ябалка   греифрут ...)  не разбирам много ама в статията за  кардио тренировките дето видях в  саита   времето сутрин  било наи добре!!  това  което ме  интересува   според  теб кое е  по добре  по малко време  високо интензивно кардио или  повече нискоинтензивно  понеже  Wrestling_pro даде  доста  интересно мнение !!

04.01.08
21:56

казано от winnie на 04.01.08, 12:21:

Ето и програмата. Тя ще е малко по-различна, не е седмична, нито двуседмична, а месечна. Разделих в три тренировки отделните групи, според целите на всяка.
1)  корем - крака - ръце - паласки - топяща, с много повторения
2)  гръб - гърди - силова, 3-5 повторения
3)  задно бедро - глутеус - рамене - оформяща, 6 - 10 повторения
В рамките на 1 месец ще се тренира 8 пъти стъпка 1), 4 пъти стъпка 2) и 4 пъти стъпка 3), като тренировките са през ден. Стъпка 1) е през 3 дни, стъпка 2) - през 7 дни, стъпка 3) - през 7 дни също. Ако се наложат върху календар се получават диагонали, аз се опитах да направя нещо подобно, но не успях. След всяка тренировка ще трябва да карам кроса по 20-30 минути.
Тъй, от понеделник започвам със 1). Загрявка с корем, клек, плие, разгъване, абдуктор, аддуктор, “добро утро”, бицепси, трицепси, и още едни интересни упражненийца за талията. Всичко на мах, по 50 повторения, накрая - кардио. Добре ли е?

Добра схема.
Можеше да я позасилиш по модела 1),2), почивка,1)3),почивка,...
Задното бедро го премести в групата за топене.
Гърдите искат малко повече повторения - сила не ти трябва (според мен), а обем. Бих препоръчал 8 повторения в серия.
Също така 10 повторения повече водят до растеж, отколкото до оформяне. Вдигни бройката за глутеус и рамене на 15 повторения и ще усетиш разликата.
Клека да е полу-клек, а плието с много разкрачени (една педя повече от раменете) крака.
Абдуктора в другата тренировка - товари Големия седалищен мускул.
Бицепса и трицепса горят и на по-малко повторения, 30 да речем.
Значи заедно с упражненията за корем (и талия?!) стават около 15 упражнения. Грубо казано за 15 минути би трябвало да ги извъртиш по една серия без почивка. Като свикнеш ще свалиш времето. Три кръга като за начало ми звучат добре. Ако ти е тежко ги мини веднъж или два пъти, според както се чувстваш.
И крос 20-30 мин е перфектно за финал.

08.01.08
05:08

Здравей!
Вчера беше първата ми тренировка от новата схема. Ето я и нея:
Коремни - 50, коремни с извивки на ляво и надясно х 30.
Клек - 50, Добро утро - 50;
Плие - 50, Аддуктори - 2х50;
Разгъване - 50, сгъване - 2х50;
Бицепсово - 30, Кик-бек - 30;
Това е един кръг. Аз успях да направя цели 3 кръга, не питайте на последния...замалко да се откажа. Следва 30 минути кардио на кроса и последни бяха упражненията за талията. Те са стречингови, от гимнастиката, затова ги оставих за финал. Не знам дали е добре или зле, но днес нямам особени болежки...да не кажа хич. Вчера бях на ръба да викам от болка, докато правих повторенията, а днес няма и следа.
Храната, както винаги - малко :-)
Закуска - 2 препечени филийки с пастет
Обяд - парче телешко и 2 картофа
Между другото - шоколадов бонбон
...тренировка
Вечеря - салата с извара и телешки сУджук
Малко лирическо отклонение - вчера правих торта заради малкия си син, който е Калоян и уж имал имен ден. Позволих си да се почерпя и с нея малко. Поне в рецептата няма брашно, но за сметка на това пък има много орехи и шоколад... %-P
Днес продължаваме с план 2). Ще се отчета довечера.
ПП: Митак, прав си за абдукторите, не бях се замислила много...Ще ги тренирам с глутеусите днес. Мерси за поправките  :-)

Мнението беше редактирано от Winnie на 08.01.08 05:10.

08.01.08
17:32

Здравей!
Днес имах тренировка на рамене и глутеуси.
Загрявка с корем: 30 преси, 30 V-преси, 30 крънча
Упражненията за раменете ги правя с 2х5 кг. гирички.
Арнолд преси - 3х15
Разтваряне встрани - 3х8
Задно рамо - 3х15
Изнасяне напред - 3х15 за всяка последователно
Напади - 2х15 за всеки крак с 20 кг. Не можах да направя още една серия, скапано ми е нещо...
Кикове на скрипеца - 3х15 с всеки крак
Кикове с тежест на глезена - 3х15 с всеки с 7 кг.
Абдуктори - 3х15 с 2кг на глезените
Накрая - 20 мин. кардио на кроса. Всичко 65 мин.

Храната:
Закуска - 2 препечени филии с пастет
Обяд - салата със 130 гр. извара
...тренировка
след 2 часа - 1 голям банан и кофичка кисело мляко 0,1 %
Вечеря - салата, 60 гр. телешки суджук и 2 кюфтета
Е, днес нямаше сладости...но има мускулна треска от вчера :-)

09.01.08
18:16

Здравей!
Днес - почивен ден. То ако не бях почивала.... Ужасно ме болят бедрата отзад. А утре имам крака с много повторения, дано издържа тренировката докрай :cheese:
Храната:
Закуска - баклава, еми много ми се ядеше сладко. Още няколко дни ще ми се яде...
Обяд - броколи с бяло и синьо сирене, печени и после забъркани с кисело мляко.
По някое време - протеинов бар.
Вечеря - зелена салата с репи и 2 пилешки воденички.
tpd, благодаря ти за линка по-горе! Аз, честно казано, бях голям привърженик на кардиото на гладно, но наистина сякаш няма кой знае какъв ефект. Единственото, което наблюдавах е това, че губя около 1 литър вода с една тренировка и след това съм гладна, ужасно съм гладна цял ден и сякаш се губи смисъла от тренирането изобщо. Щото трябва и да ям повечко :-) Цяла година и повече дори се мъчих и тренирах сутринта, ставах като лудите в 5.00 часа а се оказа, че имало и по-лесен вариант.
Относно НВДто прочетох нещо, което от личен опит вече знам - без никакви въглехидрати НЯМА горене на сланини. Даже мога да кажа, че точно тези, които повишават рязко инсулина - захар, мед, шоколад и други суперсладости помагат в акцията. Затова вече и не се лишавам от тях. А и след тях нямам апетит...
ПП: добавям още 2 яйца, изядени в 22.00 часа...тези марули заминаха много бързо

Мнението беше редактирано от Winnie на 10.01.08 04:07.

10.01.08
13:07

Здравей!
Днес беше тренировка 2 за крака. Същата като предишната:
Коремни - 50, коремни с извивки на ляво и надясно х 30.
Клек - 50, Добро утро - 50;
Плие - 50, Аддуктори - 2х50;
Разгъване - 50, сгъване - 2х50;
Бицепсово - 30, Кик-бек - 30;
3 кръга, последвани от 30 минути кардио и стречинг за талия. Общо 80 минути. Днес сякаш по-добре мина...не съм толкова скапана  :-) 
Храната ще пиша по-късно или утре, че ще имам гости довечера. До тук - 1 кроасан с крем за закуска и към обяд 1/2 шоколад, много як шоколад, немски и май имаше алкохол вътре  :red:  Хубава подгрявка, как няма да ми върви тренировката!
След тренировка - 1 консерва риба тон + 1 маруля и 5 репи.

Мнението беше редактирано от Winnie на 10.01.08 14:18.

11.01.08
19:33

Здравей!
Днес - гръб и гърди.

Бутане на машина - 3Х8 20 кг.
Флайс - 3Х10 с 2х5 кг.
Pull over с 10 кг. - 8, 6, 5
Вертикален скрипец зад врат - 3Х8 с 30 кг.
Вертикален скрипец с тесен подхват - 4Х6 с 30 кг.
Хоризонтален скрипец с успореден хват- 4Х6 с 30 кг.
Вертикален срипец с успореден хват - 4Х6 с 30 кг.
Кардио - 30 мин.
Всичко - 60 мин.
Храната:
1 банан кафе
малка пържола и 10 маслини 1 лъж. лютеница
протеинов бар и два шоколадови бонбона
малко пиле, много малко, салата от печени пиперки, извара и сирене.

12.01.08
18:44

Здравей!
Днес няма тренировка. Само ядене и сън. Всичко ме боли - гърба, гърдите, ръцете - всичко. По план график, утре трябва да правя клековете, че и да ги увеличавам на всичкото отгоре. Но май ще направя само кардио и ще ги оставя за понеделник.
Храненето по-бива. Започвам да си връщам ежедневието.
2кафета
2 препечени филии със сирене
3 яйца, 120 гр. извара и 2 домата, забъркано на бъркоч
кафе с мляко
парче сирене
салата с извара и маслини
При цялото ми желание да мина на балансирана диета, нищо не излиза в крайна сметка. Не мога и не мога да вдигна гадните карбонати, освен ако не сложа шоколада, кифлити  и бонбон’ти. И все пак, остава си НВД режима, който вече май ми е начин на хранене изобщо...Ще кажете, еми яж картофи и ориз, яж но не мога. Просто не съм ги яла с години и при всеки опир да пробвам, се случват нещастни събития в злочестия ми корем :sick: . Същото става и с овеса.
Ето днес готвих леща на домочадието, че много я обичат всички. И аз я обичам, но нещо отвътре ме човърка и не ми дава да се наям като бял човек. Пак забърках изварата и доматите. Що за психика...?
Тъй, в заключение споменавам, че режима от РБР( той не е и бил РБР де), става НВД. само че не в строгия вариант, филиите не си ги давам. А и без друго, при строга нВД повече качвам, отколкото свалям. Ще се  постарая да спра сладостите занапред или поне да не ги ям всеки ден.

13.01.08
07:58

казано от winnie на 12.01.08, 18:44:

Здравей!Днес няма тренировка. Само ядене и сън. Всичко ме боли - гърба, гърдите, ръцете - всичко. По план график, утре трябва да правя клековете, че и да ги увеличавам на всичкото отгоре. Но май ще направя само кардио и ще ги оставя за понеделник. Храненето по-бива. Започвам да си връщам ежедневието.2кафета2 препечени филии със сирене3 яйца, 120 гр. извара и 2 домата, забъркано на бъркочкафе с мляко парче сиренесалата с извара и маслиниПри цялото ми желание да мина на балансирана диета, нищо не излиза в крайна сметка. Не мога и не мога да вдигна гадните карбонати, освен ако не сложа шоколада, кифлити  и бонбон’ти. И все пак, остава си НВД режима, който вече май ми е начин на хранене изобщо...Ще кажете, еми яж картофи и ориз, яж но не мога. Просто не съм ги яла с години и при всеки опир да пробвам, се случват нещастни събития в злочестия ми корем :sick: . Същото става и с овеса.Ето днес готвих леща на домочадието, че много я обичат всички. И аз я обичам, но нещо отвътре ме човърка и не ми дава да се наям като бял човек. Пак забърках изварата и доматите. Що за психика...?Тъй, в заключение споменавам, че режима от РБР( той не е и бил РБР де), става НВД. само че не в строгия вариант, филиите не си ги давам. А и без друго, при строга нВД повече качвам, отколкото свалям. Ще се  постарая да спра сладостите занапред или поне да не ги ям всеки ден.

Гледаи да не ти става начин на живот!! Фруктоз мое се яде  -  ябалки  круши !!! 1 вата част на деня яж въглехидрати  2рата  мазнини така според мен е  по добре !!Като гледам  сладките работи не ги избягваш много ама тва си е  твоя работа !!

13.01.08
14:18

Здрасти!
Заради това, че не бях много в кондиция, бях замислила днес да я карам само на кроса. Но взех, че се напънах малко и си направих свястна тренировка. Първо мислех да увелича повторенията в серията, но все пак не го направих, а грабнах гирите и кляках с тях. С тях правих и римската, а повторенията останаха 50.
Крънчове - 60 - крънч с извивки - по 40 за всяка страна
Клекове - 50 бр. с 2х5кг. - Римска тяга - 50бр. с 2х5кг.
Плие - 50 бр. с 5кг. - аддуктори по 50 за всеки крак
Разгъване - 50 бр. - Сгъване - по 50 за всеки крак
Бицепсово - 30бр. - Кик-бек - 30бр. с 2х5 кг.
3 цели кръга. Доволна съм много от себе си.
За финал - кардио - 30 минути и стречинг. Общо време - 80 минути.
Храната:
2 кафета
Закуска - 2 препечени филии с три триъгълничета топено сирене
Обяд - пилешки гърди  с моркови и портокали (много готина средиземноморска рецепта)
След трен. - 1/2 кисело мляко с извара и СТЕПче.
Вечерята ще е кюфтета и салата, естествено - салата!
Е, няма да ям сладко бе, няма! То и без друго вече не ми се яде толкова, мина ми ПМСто ;-P . Само отбелязвам, че въпреки баклавите и бонбоните, само една седмица тренировки свали бедрото ми с 0,5 см. След още една ще мерим пак!

Мнението беше редактирано от Winnie на 13.01.08 14:19.

14.01.08
18:05

Здравей!
Днес реших да направя някои промени в тренировката и изместих глутеусите на преден план. Миналия път се изморих с нищо и никаквите тежести на раменете и след това се озорих с останалото. И коремни не правих, за сметка на което включих наклони настрани.
Ми ето я тренировката:

Напади - 3х15 за всеки крак с 20 кг. ( по 1 серия повече)
Кикове на скрипеца - 4х15 с всеки крак (също серия в повече)
Кикове с тежест на глезена - 3х15 с всеки с 7 кг.
Абдуктори - 3х15 с 2кг на глезените
Упражненията за раменете малко ги промених също. Тежстите са си 2х5 кг.
Раменни преси - 4х10
Разтваряне встрани - 4х8
Задно рамо - 4х10
Наклон настрани за коси коремни - 4х15 за всяка страна с 10 кг.
Накрая - 20 мин. кардио на кроса. Всичко 60 мин.

Храна:
2 кафета
Закуска - варено жито с натрошени орехи и канела
Обяд - пиле с портокали от вчерашното (сама си го ям)
кафе
след трен. - 1/2 кисело мляко, 120 гр. извара и подсладено със СТЕПче
Вечеря - 2 кюфтета, салата от печени пиперки и маслини

18.01.08
04:28

Здравей!
Поради технически причини, не успях да се включа и да попълвам дневника. Сега ще напиша пропуснатото.

15.01.
Няма тренировка. Абе защо като не тренирам ме избива на лакомия? Аз наистина не съм по реда си...трябва все нещо да правя, за да не мисля за ядене.
Ето какво скопосах:
2 кафета
Закуска -  2 печени филийки със сирене;
Обяд - 3 яйца, бъркани с 130 гр. извара, 1 лъж. зехтин и 2 домата;
После - извара с кисело мляко;
и...тук омазах с едни вафли;
Вечеря - салата китайско зеле, за наказание заради вафлите - само зеле!
От туй скапано зеле стомаха ми пак се разцентри.

16.01.
тук малко измених тренировката. Оставих корема само за загрявка, за да мога да увелича повторенията на краката. Така кръга започва с клековете, не с коремните. Е, увеличх ги, но успях да направя само 2 пълни кръга. На третия вече толкова ми пареха краката и се въртеше света около мен, че на 40тия клек просто спрях, полежах минутка и се метнах на кроса. Това беше:
Загрявка: Коремни преси - 30, V-преси - 30, повдигане на краката от лег - 30.
Клек - 60 с 2х5кг. /  Римска тяга - 60 с 2х5кг. / Плие - 60 с 5кг.
Разгъване  - 60 / Сгъване - 2х60 (с всеки крак) / Аддуктори - 60 с всеки крак без тежест
бицепсово - 30 с 2х5кг / Кик бек - 30 с 2х5кг.
Накрая - 30 минути умерен крос. Всичко - 70 мин.

От днес смятам вече калориите. Трябва да ги смятам. Стига волности! Като ще правим нещо, то да е като хората!
2 кафета
Закуска - бисквити(80гр.) с мляко(200мл.);
Обяд - скумрия с домати от консерва и 150 гр. царевица;
кафе
Привечер - 200 гр. извара;
Вечеря - салата домати и пилешки дробчета 300гр.;
Общо калории - 1800 кал.

17.01.
Тренировка на гърди и гръб:
Изтласкване на дъмбели от лег 2х10 кг. - 8,8,7;
Флайс 2х5кг. - 3х15;
Pull over 10кг. - 8,6,5;
Pull down - 8,8,8 / 30, 25, 25kg.
Гребане на хор. с подхват 30кг. - 4х6;
Вертик. с успореден хват 30кг. - 4х6;
Придърпване на верт. с изпънати ръце( ми като не знам как се казва...) -  5кг.- 3х8;
Гребане с дъмбел 12кг. - 3х8 ;
20 мин крос. Всичко - 60 мин.
Храна:
2 кафета
Закуска - 2 печени филии(80гр.) с 50 гр. сирене;
Обяд - 150 гр. пуешко филе, дробчета към 300 гр. и маслини;
кафе
след трен - 200 гр, извара, забъркана с 100 гр. кисело мляко и СТЕП за цвят;
Вечеря - 1 кофа домати + 100 гр.телешки суджук;
Общо калории - 1800 кал.

Искам да споделя, че само с тези няколко тренировки, вече придобивам съвсем друг вид. И най-важното е че не съм мръднала нито грам, защото по-принцип си качвам от тренировките. А и на това голямо ядене. Не съм мръднала и на сантиметри, но за мен лично нито кантара, нито сантиметъра дават реална оценка на количеството сланина. Най-реална оценка дава огледалото, а то засега работи в моя полза.
Митак, хиляди благодарности!

Мнението беше редактирано от Winnie на 18.01.08 04:29.

18.01.08
18:18

Здравей!
Пак сме болни всички у дома. Аз се чудих, защо не успях да си довърша кръга с краката, а се оказа, че ме е покосил вирус. Малко остава да обявят грипна епидемия във варна. Децата са с температура и гърлобол, мама е само със стомашни неразположения. Нали там ми е слабото място...
Днес почивам от тренировки. Храната:
2 кафета
Закуска - 2 печени филии(80гр.) с 50 гр. сирене;400
Обяд - 3 яйца, 200 гр. извара и 2 домата, 1 лъж. зехтин; 550
кафе
След обяд -  50 гр. солети; 180
Вечеря - 200гр. свежо сирене, 80гр. пилешки гърди и домати;670
Всичко - 1800 кал. Груба грешка: неядене следобед - тъпкане вечерта!
Утре ще видим как ще се представя с краката и този проклет вирус. :sick:

18.01.08
19:56

ммм мое да спреш диетата  като си болна все пак  много тормозиш оргазнима хем се бори с вирусите  хем на отрицателни калории  !!

21.01.08
05:53

Здравей!
Два дни си дадох почивка, стига толкова, и без друго се побърквам, ако нищо не правя. Wresling_, пак малко неподготвен...но само ще ти кажа, че аз съм на положителни калории и би трябвало на всичкото това ядене да качвам, не да отслабвам. Но факта е, че съм качила само някакви грамове, което е напълно нормално, имайки предвид факта, че тренирам и силово някои части...както и да е. Тези части, които тренирам отслабващо, наистина отслабват откъм сланини. Показателен е целулита, който става все по-видим, но с него ще се оправям малко по-нататък. Мисля, че като включа бърнъра в менюто, ще тръгне и целулита.
Вчера мислих да се пробвам на 70 клека, но ми се стори непосилно. Правих по 60 бройки, но вече целия кръг и го извъртях 3 пъти кръга. Доволна съм!
Крънчове - 60, крънчове с извивки на ляво и надясно х 40 за всяка страна.
Клек - 60 с 2х5кг./ Римска тяга - 60 с 2х5кг./ Плие - 60 с 5кг.;
Разгъване - 60/ Сгъване - 2х60 / Аддуктори - 2х60;
Бицепсово - 30 с 2х5кг. / Кик-бек - 30 с 2х5кг.;
Накрая 20 мин. кадрио и стречинг. Нямах сили за повече крос. Всичко - 80мин.

Храната:
2 кафета
Закуска - двете ми препечени филии(80гр.) с 40 гр. кашкавал - 430
Обяд - 200гр. свежо сирене и домати - 550
кафе
След трен - 130 гр. извара и кисело мляко - 220
Вечеря - пилешка пържола от бут, задушени зеленчуци с ориз( 2 лъжици) и салата домати - към 400
накрая пих една чаша сладко вино с плод вътре, пиша го 210 кал.
Всичко калории - 1810 кал.

22.01.08
05:04

Здравей!
Вчера бяха глутеуси и рамене на дневен ред. Бебето, обаче, така и не искаше да заспи и замалко да провали тренировката. А не мога да карам кроса в негово присъствие, затова реших да играя аеробика. Ей, как ми липсва това кардио, май няма да е зле да го правя по-често, а и като начин за топене няма равен...Освен това трябва да се сменят от време на време тренировките. А как ме болят прасците днес!
20 минути подскоци и хвърляне на къчове
40 коремни преси, 30 V-преси, 30 повдигания на краката
4х15 кикове за всеки крак на машината
4х15 за всеки крак с 2х7кг.
4х15 абдуктори с 2х2кг.
3х15 “Арнолд” преси с 2х5кг.
3х8 разтваряне настрани с 2х5кг.
3х15 задно с 2х5кг.
Всичко - 55минути.

Храната:
2 кафета
Закуска - 2 печени филийки( по-малки - 60гр.) и 60 гр. сирене - 400;
Обяд - бонбон, кока-кола и 2 йогурта по 125 гр. “Frutis”- към 380;
След трен. - 2 пилешки шиша по 100гр. - 220;
тука лапнах малко макарони на фурна, как да ги сметна - към 200;
Вечеря - домати с извара 130гр. и 20 гр. телешки суджук - 300;
Всичко - 1500 кал.
Малии, аз от ходене по улиците, не можах да се храня, но пък глад не съм усещала...а и сякаш е време да мина на по-малко храна.

Мнението беше редактирано от Winnie на 22.01.08 05:05.

23.01.08
07:51

Здрасти!
Храната вчера, нетренировъчен ден:
2 кафенца, задължителна доза
Закуска - 2те филии с обезсолено сирене - 400;
Обяд - 100гр. пуешко филе, 2/3 консерва скумре + домати - 500;
кафенце пак
След обяд - 120гр. извара + 1/2кисело мляко, розов цвят “ягодка” - 200;
Вечеря - 200гр. телешко и салата домати - 400;
Всичко кал - 1500.
Нещо става с “яйцата” ми пак последно време. Хормоните ми са в безпорядък и задържам течности. Затова ще спра хляба за малко, белким се оттече водата, че не мога да си натикам пръстените в кебапчетата. прочетох нещо доста обезпокоително днес. Това, че жените с поликистозни яйчници,каквато съм аз, не трябвало да тренират силови спортове. То аз като се замисля, кой знае какви сили не влагам, все пак не се зоря много, но...дали има нещо вярно? Трябвало аеробика да се играе, но аз като се замисля, преди като я карах само на аеробика, пак си ги имах кистите. Значи ли, че тренирането, на каквото и да било то, повишава андрогените у жените? И ако е така, какво правят по въпроса спортистките?

23.01.08
08:33

Значи ли, че тренирането, на каквото и да било то, повишава андрогените у жените? И ако е така, какво правят по въпроса спортистките

Категорично, да - повишава се секрецията на всички видове хормони при редовна тренировка. А спортиските могат само да се радват на това - повишават им се постиженията. Плюс това тези от тях, които със спорт си вадят хляба приемат допълнително хормони. Предимно мъжки. Типичен пример са леката и тежката атлетика. Някои даже на жени не приличат.
Конкретно в твоя случай по мое мнение си тренирай и не се притеснявай - няма да станеш “жената - мъж” като Св.Димитрова (Митко за близките и).

23.01.08
09:58

Много ми стана смешно това за жената-мъж! Иначе пък е голяма сладурана Светла!
Не, аз не се притеснявам за това, че се превърна в мъж, ни най-малко. Притесняват ме яйцата, които пак назряват като гроздове и ме болят ужасно. На всичкото отгоре и кървят, понякога доста кървят...Лошото е, че и да отида на лекар, той ще ми изпише една кофа хормони - женски, и всичко ще бъде Ок, докато не спра приема им. А още по-лошото е, че с приема на въпросните, заминават и мускулите и силата ми и всичко се обезсмисля.
Но, така или иначе, щом тренировките, в каквато и да е форма влияят върху производството на андрогените, то нещата ще останат такива. Примиряваме се и толкоз. Дразнят ме симптомите, съпровождащи останалото. Дразни ме потенето, безсънието и главоболието. Дразни ме и задръжката на вода, но без много сол и въглехидрати и това ще озаптим. Надявам се.

23.01.08
18:11

Здравей!
Яйцата да си гледат работата, и без друго вече не ми трябват...а и тялото ми е в стрес, нормално е да реагира. Е’гати, как се съпротивлява упорито!
Днес, въпреки че имах ужасна мускулна треска, следствие на къчовете онзи ден, все пак направих тренировката на краката. Малко само я олекотих. Без тежести и клековете смених с напади. Аз, обаче, така май трябва да правя. Тези напади няма да ги правя тежки, че и те ми товарят бутовете. За глутеуса ще измисля някаква алтернатива, за да засиля акцента.
Искам да отбележа, че цялата съм на дупки, все едно са ме стреляли напосоки. Започвам и мазане с антицелулитни продукти. Иначе пък се подават вече някое и друго сухожилие и мускулче изпод целулита. Промяна в теглото няма.

Крънчове - 60бр. / Крънч с извивки - 2х40бр. за всяка страна.
Напади - 2х30бр. / Добро утро - 60бр. / Плие - 60бр.
Разгъване - 60бр. / Сгъване - 2х60 за всеки / Аддуктори - 2х60.
Бицепсово - 30 с 2х5кг./ Кики-бек - 30 с 2х5кг.
Три цели кръга.
Накрая само 25 мин крос, че бебо взе да крещи и стречинг. Всичко - 80мин.
Храната, както трябва:
2 кафета
Закуска - 3 яйца, 120гр. извара, 5гр. зехтин - 400;
Обяд - теле 200, грах 200 + 20гр. масло - 500;
тренировка
После - 1/2кисело мляко и извара 130гр. - 200;
30гр, шоколад - 140; е, просто не мога!
Вечеря - салата домати и сирене 50гр. - 250.
Всичко - 1500кал.
Поне не превиших калориите. Но то пък след сладкото хич не ми се и яде.

23.01.08
19:51

Шоколада  черен ли е??? Вярно ли е че черния не  бил много  бърз  таи като има  какао ???

23.01.08
20:44

Тези напади няма да ги правя тежки, че и те ми товарят бутовете. За глутеуса ще измисля някаква алтернатива, за да засиля акцента.
Искам да отбележа, че цялата съм на дупки, все едно са ме стреляли напосоки.

За нападите - напълно разумно да ги ограничиш откъм кг.
За дъпките по целулита - така се започва топенето. Грозно е, ама се топи :)
Ще го разкараш до пролетта!

23.01.08
20:48

т.е. искаш да кажеш , че щом целулита се вижда повече,има напредък?Странно хах :)
Но пък аз не съм компетентна де ,нз .

24.01.08
07:31

казано от Wrestling_pro на 23.01.08, 19:51:

Шоколада  черен ли е??? Вярно ли е че черния не  бил много  бърз  таи като има  какао ???

Ами аз не знам някой шоколад да няма какао, освен белия...черния не е много бърз, защото е по-мазен и по-малко сладък, но пък е гаден за сметка на това.
Тайна_, дебелите хора нямат целулит. Лично аз, така следя отслабването - по целулита ми. Когато се налея с мазнинка, тя запълва въпросните дупки и не, че няма целулит, а не се вижда просто. Ти си много малка и е твърде вероятно и да нямаш “буци”, аз на 16 години нямах :) Щях да ти пиша в дневничето, че много малко ядеш последно време.
Митак_, надявам се наистина да го разкарам за лятото,  миналата година, бях напълно готова през септември - за кога вече? А сега имам много време и много голямо желание, най-вече!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1