02.01.08
19:56
Значи тя се състой от 3 дни понеже нямам възможност за повече или други дни от посочените.Интересува ме като серии и повторения да коментирате ? малко/много и така?
Понеделник:Гръб+Трицепс+Корем
Гръб:4 упражнения по 4 серии
1.Придърпване на вертикален скрипец зад врат 4 серии по 8 повторения
2.Гребане с дъмбел 4 серии по 8 повторения
3.Придърпване на вертикален скрипец пред врат 4 серии по 8 повторения
4.Пулоувър 4 серии по 8 повторения
Трицепс:3 упражнения по 3 серии
1.Френска преса 3 серии по 8 повторения
2.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3 серии по 8 повторения
3.Разъване на дъмбел зад врат с 2 ръце 3 серии по 8 повторения
Корем:
1.Повдигане на краката
2.Коремни преси
3.На машина за паласките
Сряда:Гърди и Бицепс
Гърди:5 упражнения по 3 серии
1.Лег - 3 серии по 8 повторения
2.Полулег - 3 серии по 8 повторения
3.Обратенлег - 3 серии по 8 повторения
4.Избутване на машина за гръдни мускули - 3 серии по 8 повторения
5.Kросоувър - 3 серии по 8 повторения
Бицепс:3 упражнения по 3 серии
1.Скотово тесен хват - 3 серии по 8 повторения
2.Сгъване от седеш с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
3.Чикове или издрпване от долен скрипец с важе - 3 серии по 8 повторения
Четвъртък:Рамо,трапец и крака
Рамо:3 упражнения по 3 серии
Средно рамо
разтваряне в страни 3 серии по 8 повторения
Предно рамо
раменни преси пред главата на машина 3 серии по 10
Задно Рамо
Седнал с глава между колената 3 серии по 8 повторения
Трапец:1 упражнение с 4 серии
Трапецовидно повдигане на рамене 4 серии по 10 повторения
Крака
Значи искам основно да коментирате Корема като серии и повторения по колко да го права и също така и Краката какво да правя по колко и така
04.01.08
08:35
оф братле пусни едно търсене направи си труда малко да прочетеш форума и ще разбереш има 1 милион дет са с тая програма
04.01.08
08:52
Според мен за гръб трябва да вкараш гребане с щанга поне и вместо единия скрипец - набирания. За гърдите мисля, че са ти прекалено много упражненията. Пробвай нещо от сорта на полулег, лег, флайс/кофички. За бицепс бих правил сгъване с лост от стоеж. За крака - лег преса, клек, бедрено разгъване, калф машина...
Не съм много опитен, за това ще ти кажа да потърсиш из форума, както ти казаха има безброй теми с такава програма, където са се отзовавали хора, които са по-навътре в нещата от мен :)
04.01.08
11:24
казано от vaseto89 на 02.01.08, 19:56:
Значи тя се състой от 3 дни понеже нямам възможност за повече или други дни от посочените.Интересува ме като серии и повторения да коментирате ? малко/много и така?
Понеделник:Гръб+Трицепс+Корем
Гръб:4 упражнения по 4 серии
1.Придърпване на вертикален скрипец зад врат 4 серии по 8 повторения
2.Гребане с дъмбел 4 серии по 8 повторения
3.Придърпване на вертикален скрипец пред врат 4 серии по 8 повторения
4.Пулоувър 4 серии по 8 повторения
Трицепс:3 упражнения по 3 серии1.Френска преса 3 серии по 8 повторения
2.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3 серии по 8 повторения
3.Разъване на дъмбел зад врат с 2 ръце 3 серии по 8 повторенияКорем:
1.Повдигане на краката
2.Коремни преси
3.На машина за паласките
Сряда:Гърди и БицепсГърди:5 упражнения по 3 серии
5.Kросоувър - 3 серии по 8 повторенияБицепс:3 упражнения по 3 серии
1.Скотово тесен хват - 3 серии по 8 повторения
2.Сгъване от седеш с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
3.Чикове или издрпване от долен скрипец с важе - 3 серии по 8 повторения
Четвъртък:Рамо,трапец и кракаРамо:3 упражнения по 3 серии
Средно рамо
разтваряне в страни 3 серии по 8 повторенияПредно рамо
раменни преси пред главата на машина 3 серии по 10Задно Рамо
Седнал с глава между колената 3 серии по 8 повторенияТрапец:1 упражнение с 4 серии
Трапецовидно повдигане на рамене 4 серии по 10 повторенияКрака
Значи искам основно да коментирате Корема като серии и повторения по колко да го права и също така и Краката какво да правя по колко и така
Тая тема плаче за мнения,та да си изкажа моето скромно,некомпетентно мнение все пак..
Този скрипец зад врат аз бих го махнал от страх най-вече.Опасно е за раменните стави..Имаш ли сила за набирания ?!Прави набирания.Едно от най-добрите упражнения за гръб,придава му форма плътност разширява го..незаменимо е просто аз съм влюбен в него : )))
Друго...мислил ли си за тяга?Махни първото упражнение зад врат (само като го чета и усещам рамената ми да скърцат) замени го я с тяга,я с мечка и смени скрипеца пред гърди с набирания аз така бих тренирал :)Ако правиш мечка само незнам това гребане дали няма да ти е излишно..
А за пуловера незнам нищо и немога ти кажа :/
Трицепс,защо не правиш кофички,смени ги вместо скрипеца,но май ще е по добре да ги сложиш последни...кофичките са по доброто упражнение а и класическо,и широкоразпространено,а аз лично не си усещам трицепса като хората без да направя кофичките :)
5.Kросоувър - 3 серии по 8 повторения
Откъдето и да ги погледнеш са ти много..само,че незнам кое е излишно аз бих махнал машината след трите вида лег :P.
Крака..прави клек :) 4 серий по 8-10 повторения правя АЗ.Още напади с дъмбели пусни..в залата имате ли уреди за крака?
Корем : Прави 4 супер-серии с преси под наклон и повдигания от вис като правиш по минутка почивка. ;)Аз паласки не правя,твой избор .
Всъщност от всичко,което написах само за набиранията и за корем съм сигурен,така че изчакай още мнения. ;)
Значи нямам сила за набирания!
Мечка няма в моя фитнес!А избягвам тягата понеже имам малко проблеми с кръста!
Относно кофичките при мен е обратното не мога да го натоварвам като хората и затова правя скрипец.
Относно гадрите нямам си на представа дали са много :( Примерно ако махна машината трябва ли да направя другите по 4 серии?
Уреди за крака има всякакви(всички уреди са VASIL).
A относно корема да ми разясниш тия супер серии (4 серии преси под наклон и 4 серии вдигане на краката ли като има между сяка серия по мин почивка?)
04.01.08
21:16
казано от vaseto89 на 04.01.08, 17:45:
За мечка ти трябва само лост и дискове ;)
По - добре да тренираш по малко кръста за да заяква, а не да го пазиш прекалено. Не казвам да е с тяга, екстензии също става.
05.01.08
04:51
казано от vaseto89 на 04.01.08, 17:45:
Значи нямам сила за набирания!
Относно кофичките при мен е обратното не мога да го натоварвам като хората и затова правя скрипец.
Относно гадрите нямам си на представа дали са много :( Примерно ако махна машината трябва ли да направя другите по 4 серии?
Уреди за крака има всякакви(всички уреди са VASIL).
A относно корема да ми разясниш тия супер серии (4 серии преси под наклон и 4 серии вдигане на краката ли като има между сяка серия по мин почивка?)
Суперсерий и аз не бях чувал дефакто правиш първото упражнение - коремни преси под наклон и веднага като станеш правиш второто (от вис) без почивка между двете.ч минута там почивка мейду супер-серийте която на мене лично даже ми идва много.
За гърдите аз ги правя по 4 серий за теб незнам,но очевидно три вида лег са напълно достатъчни за да натоварят гърдите по всички възможни начини *без флайса*.За какво ти е тази машина?
Относно кофичките ако ще натоварваш трицепса за сметка на гърдите изправи си тялото вертикално без да го накланяш и избери по тясна успоредка а не такава с широки извивки в края.
Аз уреди за крака съм виждал само по филмите и немога да ти кажа нищо.Избери си упражнения,ако искаш по-добре попитай как да ги комбинираш и така....
Мнението беше редактирано от BusyMan на 05.01.08 04:56.
Стаж приблизително 4 месеца!
Относно гадрите се колебая и аз дали да правя 4упр по 3 или 4 серии?Решавам машината да я махна.С нея усещах как яко се натоварва външната част на гърдите!
Относно трицепса ме интересува 9 серии добре ли са?Понеже преди правех 3х4 серии?А сега се чудя да кача килата и да правя по 3 серии?
Относно краката там ми е малко тумна индия понеже нямах възможност през тия 4 месеца да ги тренирам(заради травма на стапалото и трябваше да не го натоварвам).
Та искам някои ако може да ми обесни малко по подробно от какво се състои неговата серия понеже аз разглеждах форума ама неможах да схвана много много.Има поне 8-9 уреда за крака такаче не се притеснявайте.
05.01.08
10:53
казано от vaseto89 на 05.01.08, 08:53:
Стаж приблизително 4 месеца!
Относно гадрите се колебая и аз дали да правя 4упр по 3 или 4 серии?Решавам машината да я махна.С нея усещах как яко се натоварва външната част на гърдите!
Относно трицепса ме интересува 9 серии добре ли са?Понеже преди правех 3х4 серии?А сега се чудя да кача килата и да правя по 3 серии?
Относно краката там ми е малко тумна индия понеже нямах възможност през тия 4 месеца да ги тренирам(заради травма на стапалото и трябваше да не го натоварвам).
Та искам някои ако може да ми обесни малко по подробно от какво се състои неговата серия понеже аз разглеждах форума ама неможах да схвана много много.Има поне 8-9 уреда за крака такаче не се притеснявайте.
Доверявай се на усесщанията си и слушай тялото.:) Щом усещащ така машината махни тогава горен лег или ги редувай през трен.