03.01.08
21:48
Едни стари изследвания на 33 хиляди културисти от физиолога на Спрингфийлдския унивирситет В. Зорбст и доктор Карпович показват, че културистите превъзхождат по скорост на движенията във всички случаи тези, които не са се занимавали с тежести.
Сърдечно-съдовата система и органите на на дишането също се развиват пълноценно. Тези, които се страхуват за ръста си, трябва да знаят, че скелетът запазва нормалния си темп на развитие, като в него липсват структурни подобрения вещество и дори хипертрофия на компактната част на костите. Засилването на мускулите около гръбначния стълб подобрява и стойката на трениращия. Други се страхуват да не би от тежестите сводът на ходилото да се намали. Те могат да са спокойни. Много от изследванията показват, че той не само се запазва, но често показва и подобрение.
Искам да ми расталкувате тва изре4ение защото не го разбирам (Тези, които се страхуват за ръста си, трябва да знаят, че скелетът запазва нормалния си темп на развитие, като в него липсват структурни подобрения вещество и дори хипертрофия на компактната част на костите.)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.01.08 20:50.
03.01.08
22:12
Демек, че няма да станат високи 2метра, нито ще им спре растежа, ами ще станат толкова колкото им е генетически писано
04.01.08
09:21
От значение е кога е направено изследването, защото за последните 20 години има коренни промени в сферата на фитнеса и науките, на които той се базира.
04.01.08
11:32
като в него липсват структурни подобрения вещество и дори хипертрофия на компактната част на костите.) e самотва не мога да разбера от целото изре4ения обясните го
Науката винаги е била относителна.Нещо което е добро и признато днес след 1 месец може да бъде оборено с други твърдения.Но засега едно нещо е достатъчно сигурно е че СПОРТА развива и помага , пък ако се тревожиш за ръст-а си не прави Клекове и тяга , защото някаде някой беше чул че спират растежа но не е доказано
Според мен иска да каже, че няма особени промени по скелета в следствие на тренировките. Не знам до колко е вярно, но според мен костите стават по-здрави от фитнеса. Особено, ако е почнат от по-ранна възраст.
05.01.08
14:52
изпуснато е
<подобрения "на костното" вещество...>
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.01.08 14:52.
05.01.08
14:56
казано от cheFo`` на 04.01.08, 13:36:
Науката винаги е била относителна.Нещо което е добро и признато днес след 1 месец може да бъде оборено с други твърдения.Но засега едно нещо е достатъчно сигурно е че СПОРТА развива и помага , пък ако се тревожиш за ръст-а си не прави Клекове и тяга , защото някаде някой беше чул че спират растежа но не е доказано
Казваш го все едно е лъжа...Тежестите не са най-подходящия спорт за човек който иска да расте(говоря за ниските които им се ще да пораснат некой сант)Тежестите притискат епифизите. След една определена възраст обаче мисля че няма проблем да се тренира (15-16+),въпреки че има хора които го удрят на растеж по късно.При всеки е различно така че това което искаш да разтълкуваш е малко нож с 2 остриета...
05.01.08
15:03
казано от kr1sto на 04.01.08, 11:32:
e самотва не мога да разбера от целото изре4ения обясните го
Ти майка немаш ли си бе :lol: :lol: :lol: мама прави чудеса ахаха